Per Nando

1/09/2023

🔴Última hora gota freda: perill de pluges torrencials, precaució!!⛈️⛈️⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️

Més vistes, Meteo

Destacats

PREVISIÓ 19:30 HORES.

Benvinguts de nou, un poc tard, però recordeu que estic de vacances i intente informar del que pot passar cap al nostre territori sobretot demà i el proper diumenge on en alguns llocs patiran de valent les inclemències d’esta Dana o Gota Freda que encara que estiga lluny estarem baix la seua influència i pot deixar precipitacions molt intenses i inclús persistents i torrencials. Bé mirem radar i ja comença a deixar-se vore algo per el nord de Castelló i interior de Catalunya, una situació que anirà a més a partir de demà i ja vorem finalment on cau la grossa.

QUE ENS DIU L’ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ DEL MODEL AROME?

Molta atenció demà mati i vesprada a la província de Castelló i sobretot sud de Catalunya on sembla que la convergència de vents pot fer que allà puguen caure les tempestes més intenses i no descartem acumulats de més de 200 mm en molt poc de temps de manera localitzada. Com he dit moltíssima precaució. De cara la nit i diumenge la situació de tempestes també s’enfortira a la província d’Alacant i València on les últimes eixides aposten a que a causa del fort vent les precipitacions més intenses puguen anar més cap a l’interior i deixar acumulats de 100-200 mm en molt poc de temps. El episodi es complexe i per tant caldrà seguir totes les actualitzacions.

PREVISIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia!!! Divendres 1 de setembre del 2023, estem a 24 hores d’un episodi de Gota Freda que sembla que farà parlar en algun lloc de la Façana Mediterrània i també a la resta peninsular, però ací a  ens centrarem en el que puga passar al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears que és on es concentren la majoria de seguidors de Meteopoble.

Primer que res ens encarem al satèl·lit de hui i pel moment no es veuen a penes canvis cap a les nostres terres, un panorama que canviarà radicalment demà i que de matí començaran a generalitzar-se les tempestes i deixaran un dia inestable i molt pendents del cel.

SITUACIÓ SINÒPTICA DEMÀ I DIUMENGE👀⛈️⛈️

La situació sinòptica és molt clara i per això tanta insistència que aquesta gota freda pot arribar a deixar moltíssima aigua en alguns sectors de la façana Mediterrània com ja intueixen alguns models. Com veieu demà comença a despenjar-se un embossament d’aire fred per l’oest de la península i amb el nucli més fred de fins a -18 °C, per altra banda tindrem un Anticicló que vindrà a situar-se sobre les Illes Britàniques i des d’alli ens enviarà vent humit de llevant. Atenció perquè sembla que la nit de dissabte i matí de diumenge també entrarà en joc una borrasca secundària pel nord d’Algèria que encara ajudarà a enviar amb més energia eixe vent de procedència marítima. Amb aquesta situació aquest cap de setmana tindrem un còctel explosiu d’energia que vorem on acaba deixant les precipitacions més virulentes.

AVISOS AEMET,DISSABTE-DIUMENGE. ( PROVISIONALS )

DISSABTE

DIUMENGE.

Avisos taronja per a demà al sud de Catalunya, tota la província de Castelló i tot el litoral de la província de València i l’illa d’Eivissa per tempestes molt intenses que podran deixar més de 40/50 mm en una hora, la resta del territori el tenim en groc per pluges que podran deixar més de 30 mm en una hora. Diumenge com veieu AEMET ja ens fica en avís groc per pluges i tempestes intenses, però que de segur ampliaran el risc d’aquest avís tan demà i com diumenge i no descarte que caiga algun Roig🔴

ÚLTIMA EIXIDA MODEL AROME, PRECAUCIÓ!!!

El model Arome ha eixit molt potent i fins on arriba que és a la nit de dissabte -diumenge ja veu acumulats en alguns sectors del sud de Catalunya de fins a 300-400 mm i bona part del territori Valencià en acumulats de 100-150 mm, això és fins on arriba perquè les precipitacions continuarien diumenge. Anirem seguint aquest model referent i actualitzarem en les seues eixides.

MAPA SIMBOLS METEOPOBLE, DEMÀ I DIUMENGE

El mapa que vos puc mostrar no pot ser d’altra manera i per tant vaig a intentar explicar-ho el millor possible. Aquest mapa no vol dir que estarà plovent i tronant a tota hora a tots els llocs. Demà mati començaran les tempestes intenses que agranaran de sud a nord el territori Valencià i també afectaran el sud de Catalunya i les Illes Balears, de vesprada podria remetre la pluja a la meitat sud del territori Valencià, però la nit de dissabte i diumenge de nou agafaran força les tempestes per la província d’Alacant i València. ATENCIÓ!!!!, perquè les precipitacions podran ser torrencials i en alguns llocs persistents i sense descartar acumulats de fins a 300/400 mm o més en alguns sectors. El vent bufarà fort de llevant deixant molt mala mar. No descartem inclús la formació de tubes marines en zones del litoral Mediterrani.

Per acabar, vull recordar que a partir de demà entrem en un episodi seriós de Gota Freda i per tant faig una recomanació especial que davant una situació de pluges intenses cal extremar totes les precaucions possibles i aplicar el sentit comú. Vaig a tindre molta feina a partir de demà i actualitzarem totes les vegades que faça falta. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando