Per Nando

10/05/2023

Atenció,Dana!!!!📢Confirmem tempestes fortes o molt fortes per a divendres.💥🔴☔️⛈️⛈️🔝🧊☔️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimecres 10 de maig del 2023, ahir va fer molta calor com veurem a continuació, però això s’ha acabat per una temporada perquè a partir de demà entrem en una situació de més frescor i inestabilitat que sembla que amb el nou patró atmosfèric que tindrem serà de llarga durada. De moment veiem com tots els dies el satèl·lit i observem el pas de les tronades d’ahir de vesprada que sobretot afectaven la meitat nord de Catalunya i alguns punts de l’interior nord de Castelló on deixaven pràcticament precipitacions inapreciables al nostre territori.

MÀXIMES AHIR

Font Avamet

Màximes molt altes donades ahir al nostre territori i que inclús deixaven valors de més de 35 °C a poblacions com Ontinyent o El Genovés, però també valors com podeu veure a la taula elaborada per Avamet que s’acostaven als 35 °C en poblacions com La Pobla Llarga, Alzira, Requena, Énguera, Moixent o Vallada. Hui baixen i els valors quedaran prop dels 25 °C, però atenció que la tendència és a continuar baixant i entre demà i dissabte els valors màxims inclús podran baixar dels 20 °C en poblacions que ahir van donar aquests 35 °C de màxima.

VENT FORT AL NORD DEL TERRITORI VALENCIÀ

Font Avamet

Avís groc per vent fort de mestral a la comarca dels Ports i que deixa registres d’entre 70/80 km/h a poblacions com la Serra d’en Galceran, Xodos, La Serratella, Rossell, Ares del Maestrat, Catí o Vilar de Canes. Aquest vent tendirà amainar durant la jornada, però continuarà bufant moderat fins al pròxim divendres que començarà amainar.

ATENTS CANVI D’ORATGE MOLT IMPORTANT A PARTIR DE DEMÀ ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

MAPA SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMS DIES

MOVIMENT DANA PRÒXIMS DIES

En els següents mapes contemplem el canvi d’oratge que patirem els pròxims dies amb el despenjament d’un embossament d’aire fred que vindrà a situar-se al damunt de la península propiciant que la inestabilitat vaja a més durant les pròximes jornades. De moment no faré mapes de símbols fins demà que amb els models mesoescalars veurem en exactitud on es produiran aquestes tempestes més fortes el pròxim divendres, encara que tot va encaminat que serà el sud de València I nord d’Alacant. Bé entre hui i demà de nou es podran produir tempestes a la part nord de Catalunya i les Illes Balears com també a l’interior nord del territori Valencià, no serà fins demà a la nit quan la inestabilitat vaja a més I les pluges i tempestes comencen a fer-se generals.

MAPA DE PRECIPITACIONS PRÒXIMS DIES⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

La previsió a partir de demà a la nit és de precipitacions que començaran a guanyar terreny i que podran afectar qualsevol punt del territori, eixes precipitacions es faran intenses durant el matí i vesprada de divendres i podran afectar qualsevol punt del territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears. Atenció perquè podran ser molt fortes en alguns punts i per això amb els models mesoescalars demà tindrem una visualització més clara d’on afectaran eixes tempestes més intenses, encara que tot pareix indicar que serà el sud de València,Alacant i Catalunya on eixes tronades podran ser especialment molt fortes. Dissabte començarà amainar l’episodi d’inestabilitat encara que de vesprada les tempestes de nou guanyaran protagonisme per l’interior. Sembla que diumenge i dilluns disfrutarem d’estabilitat atmosfèrica i no plourà amb unes màximes que es recuperaran en valors propers als 25 °C.

PRÒXIMA SETMANA ⛈️⛈️⛈️☔️☔️☔️☔️☔️☔️

SITUACIÓ SINÒPTICA

ACUMULATS MODEL AMERICÀ PRÒXIMS 12 DIES

I atenció!!! Perquè les tendències dels models veuen més moviment per a la pròxima setmana on l’anticicló Atlàntic continuarà estirant-se cap a les Illes Britàniques i afavorint que continuen despenjant-se embossaments d’aire fred cap a la península. Per això les tendències veuen de nou un empitjorament de l’oratge de cara a dimecres pròxim on podran tornar les tempestes intenses al territori Valencià. Però ara cal seguir actualitzant els models més locals per al pròxim divendres on seguirem eixes tempestes que afectaran a tota la Façana Mediterrània per vore fins a quina intensitat apleguen a mostrar els models com l’Arome o l’Harmonie i que trobe que durant aquesta vesprada començaran a insinuar eixes tempestes intenses de caradespus-demà.

Actualitzem esta vesprada!!!  Seguimeeeeeeent.☔️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️💥📢🔴🔝

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando