Per Nando

26/08/2023

🔴ÚLTIMA HORA : Inminent episodi de tempestes amb certa severitat, precaució‼️ ⛈️⛈️⛈️🌪🌪🧊🧊🧊🧊⏬️⏬️🔵⚡️⚡️⚡️⚡️

Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 17 HORES!!!!

AEMET àmplia avís taronja també a tot el litoral de la província de Castelló per possibilitat de fortes tempestes i amb pedra de molta grandària. Ja hem vist algunes imatges de Catalunya on les pedregades són de gran consideració i per tant caldrà estar al aguait perquè el pitjor ve per a les pròximes hores i demà diumenge. En les imatges del radar ja apreciem com les tempestes van guanyant força a mesura que la vaguada va avançant i les pròximes hores poden donar problemes. Meteopoble està vigilant tot el que va passant i anirà informant puntualment en cas de problemes cap a les nostres terres u terres veïnes. Precaució!!!!

PREVISIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia!!! Dissabte 26 d’agost i estem a les portes d’un canvi de temps que ens portarà tempestes molt intenses i baixada de termòmetres que per fi ens deixaran respirar després d’un estiu tan esgotador. Però hui i demà tenim que estar pendents sobretot d’eixes tempestes que afectaran amb severitat sobretot Catalunya i les Illes Balears.

De bon matí quan són les 3:30 de la matinada, observem el satèl·lit al territori peninsular i ja podem observar com l’aire fred va entrant a poc a poc pel nord de la península i a la seua part davantera ja creix nuvolositat que deixa algunes precipitacions pel centre de la península, aquesta inestabilitat és la que està vesprada començarà a fer parlar per la Façana Mediterrània.

AVISOS HUI I DEMÀ AEMET

Avís groc hui al territori Valencià per pluges de més de 20 mm en una hora i possibles granissades, també finalment fiquen hui en avís tot el territori Català també per les mateixes circumstàncies que ací, encara que l’avís taronja i, per cert, el més seriós es troba hui al nord de Catalunya per tempestes molt intenses. Demà tenim avís taronja a tota la franja litoral del territori català per fortes tempestes i pedregades de gran tamany i també avís taronja a les Illes Balears per fortes tempestes acompanyades de forts aiguats. Ací al nostre territori demà tenim avís taronja per forts vents de mestral a la comarca dels Ports i avís groc pel risc d’alguna tempesta a les comarques de València i Castelló i litoral nord d’Alacant.

ÚLTIMA EIXIDA MODEL AROME.

Com veieu en els avisos d’AEMET anem a tindre molta feina a Meteopoble, però si és fixeu en l’última eixida del model mesoescalar Arome ja veieu com les tempestes afectaran bona part de la Façana Mediterrània i adquiriran certa severitat per la província de Castelló, Catalunya i sobretot també demà a les Illes Balears.

MAPES DE SIMBOLS METEOPOBLE, HUI I DEMÀ, PRECAUCIÓ!!!

Hui tindrem un matí tranquil, però a mesura que avance la jornada començaran a créixer núvols. De vesprada la nuvolositat anirà a més i creixeran tempestes que podran ser intenses amb més probabilitat des del nord d’Alacant fins a la província de Castelló. Molta atenció perquè estes tempestes podran portar pluges fortes i inclús pedregades que poden ser intenses. Al territori Català a la vesprada també serà moguda amb tempestes intenses sobretot a la part més occidental i del nord del Principat. Les temperatures baixen un poc, però continuarà fent calor.

Esta nit i demà els ulls els haurem d’estar ben posats sobretot a Catalunya i les Illes Balears i inclús de raspalló al nord de la província de Castelló. L’avanç de la vaguada farà créixer nuclis molt potents de tempesta que podran deixar precipitacions molt intenses que inclús podran superar els 100 mm en poc de temps. Atenció també a la pedra que pot fer acte de presència i pot tindre una grandària considerable. Al nostre territori tindrem un oratge més tranquil, això sí no descartem algun ruixat o tronada puntualment forta a qualsevol indret. Les temperatures baixen vora 10 °C i, per tant, es podran quedar per davall dels 30 °C a molts indrets.

TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA 👀👀⛈️⛈️

La pròxima setmana la iniciarem amb estabilitat atmosfèrica al nostre territori, pot ser allà el dimecres puguem tindre una nova situació tempestuosa cap al territori Valencià, però caldrà estar molt pendents del que ens mostren els models a llarg termini i la possibilitat de que una nova vaguada o Dana vinga a despenjar-se cap a últims de la pròxima setmana en les immediacions de la península Ibèrica i portar noves situacions de tempestes fortes i generalitzades cap al territori peninsular i també a casa nostra.

Però hui i demà anem a tindre molta feina com he dit abans, a tan sols 36 hores d’agafar vacances esperem un episodi de tempestes molt intenses al Mediterrani. Sabeu ací com es comporten estes situacions i val més previndre que curar, per tant des de Meteopoble vos demane a tots sentit comú davant l’adversitat de les tempestes que sobretot poden afectar Catalunya i les Illes Balears. Precaució!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando