Per Nando

18/01/2024

Atents!!! La Borrasca de demà portarà pluges i algunes nevades🌧🌧🌧❄️❄️❄️❄️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

La Borrasca de demà que de moment no està batejada, deixarà una regada general i inclús algunes nevades.

Bon dia!!! Dijous 18 de gener del 2024 i tots observant l’oratge del cap de setmana on moltíssima gent està pendents de les diverses festivitats en honor a Sant Antoni i on els porrats i actes a l’aire lliure predominen en esta festa també molt lligada al meu poble, però ara seguida vorem que passarà.

Primer que res mirem satèl·lit i hui encara que la nuvolositat és més escasa, continuen creuant núvols des de ponent i eixa serà la tendència, on demà eixa nuvolositat serà més compacta i deixarà algunes precipitacions. De moment el dia de hui les temperatures continuaran càlides, tant les màximes com les mínimes.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT, PREVISIÓ VENT I AVISOS AEMET.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT, FONT AVAMET.
EVOLUCIÓ VENT MODEL AMERICÀ, FONT WINDY
AVISOS AEMET HUI.

Ràfegues molt fortes de vent les d’ahir i les de la passada nit i continua bufant amb força. Destaquem els 150 km de la Lloma de Bernat a Xodos, uns 120 km a la Torre d’en Besora, La Serratella o Xert, més de 100 km a El Toro, Benafigos, Bunyol, Vilar de Canes o Vilafamés, més de 90km a Olocau del Rei, Ares del Maestrat, Les Useres, Betxí, La serra d’en Galceran, Sant Mateu o Llucena. Aemet manté eixe avís groc per vent i per tant continuem demanant precaució.

Si veieu l’evolució del mapa de vent, per fi durant la jornada de hui anirà perdent força i serà esta vesprada-nit quan baixarà definitivament d’intensitat, seguirà bufant de ponent, però molt més dèbil. Per fi!!!!

DEMÀ CANVIS, PLUGES I BAIXADA DE TEMPERATURES ⏬️🌧❄️🌧🌧🌧🌧❄️

EVOLUCIÓ TEMPERATURES A UNS 850HPA ENTRE HUI I DEMÀ.

Atents perquè les temperatures càlides tenen les hores comptades i com veieu a la imatge, una massa d’aire més freda farà desplomar-se el termòmetre a partir de demà i dissabte. Les temperatures màximes podran baixar fins a 10°C i uns 5-8°C les mínimes en 48 hores, per fi sembla que torna l’hivern aquest cap de setmana i per tant, per fi caldrà abrigar-se altra vegada.

SITUACIÓ SINÒPTICA DEMÀ.
SITUACIÓ SINÒPTICA DEMÀ NIT/ DISSABTE MATINADA.
EVOLUCIÓ PLUGES DEMÀ I DISSABTE DE MATÍ MODEL AROME.

Finalment la Borrasca que ens creuarà demà també pel centre de la península cara al Mediterrani donarà joc cap a les nostres terres. De moment no ha estat batejada amb el nom de Joan per part d’Aemet i vorem si les pròximes hores ho acabent fent, perquè al seu pas podrà deixar precipitacions prou intenses, sobretot a la zona centre.

Però el que ens interessa és el nostre territori i atenció perquè sembla que passarà amb més activitat que el que esperàvem inicialment sobretot per les províncies de València, Castelló, la zona de Catalunya i les Illes Balears. El sud d’Alacant sembla que novament es quedarà al marge d’esta situació. Començarà a ploure demà de cara a migdia-vesprada amb el pas de la Borrasca pel centre de la península cara a nosaltres i podrà deixar precipitacions de vora 10-20 mm de manera prou general.

Al seu pas cara al Mediterrani també girarà el vent a gregal per les comarques del sud de València i nord d’Alacant on sembla que per fi també serà afavorida per aquesta regada general. Atenció també a les possibles nevades a la comarca dels Ports perquè podran vore caure aquest element meteorològic a partir d’uns 1000 metres.

Durant el matí del dissabte, la Borrasca anirà allunyant-se i ràpidament passarà tot deixant un cap de setmana fred, però estable i deixant pas als diferents actes festius programats a les diferents poblacions de la Mediterrània. La pròxima setmana tornarà l’anticicló, la pujada de temperatures, així que aprofitarem la pluja i el refrescament de demà, perquè la pròxima setmana torna el calvari. En fi…… Fins demà.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando