Per Nando

9/01/2024

Les últimes actualitzacions no ens agraden. Perquè ?☁️🌧❄️⛅️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Tant els models generals, com els models mesoescalars desinflen molt la situació i tot té un perquè.

Bon dia!!! Dimarts 9 de Gener del 2023 i la veritat es que fa més d’una setmana que venien anunciant aquest canvi de patró atmosfèric que ens portarà algunes precipitacions, però el dia d’ahir i este matí amb les diferents eixides dels models meteorològics la situació s’ha desinflat moltíssim i de nou els models ens tornen a xafar les previsions meteorològiques.

Primer que res mirem satèl·lit i ja veiem eixe front avançar per l’oest i que començarà afectar-nos esta pròxima nit i deixarà algunes precipitacions de manera més general durant la nit i matinada.

QUE PASSARÀ LES PRÒXIMES HORES?

Ací teniu el mapa de la situació sinòptica en superfície per a demà, com veieu i a diferència dels últims dies no apareix o apareix molt desdibuixada la Borrasca del Mediterrani, la falca Anticiclònica guanya partir pel sud del territori peninsular.

Això que fa? Ploure plourà les pròximes hores, però en alguns llocs ho farà molt poc i en altres poc per a la sequera que estem arrastrant, novament el gafe que tenim a la Mediterrània ens tira a terra tot el seguiment modelistic i a última hora com si d’una broma es tractara ens han llevat pràcticament tota la pluja i la neu.

ACUMULATS PLUGES I NEVADES MODEL AMERICÀ.🌧🌧❄️❄️❄️

ACUMULATS PRECIPITACIONS AMERICÀ PRÒXIMS DIES
ACUMULATS NEU AMERICÀ PRÒXIMS DIES.

Com veieu i si llegiu els posts anteriors voreu com el que pareixia un temporal de pluja i neu a la província de Castelló ara en els models actuals sembla que serà on menys plourà. Durant la pròxima nit i matinada ho farà per sud i ràpidament eixa pluja s’en anirà cap al nord deixant algunes precipitacions minses a la província de Castelló i sembla que una mica més abundants a quasi tota Catalunya i les Illes Balears durant demà i el dijous per a millorar ràpidament a partir de divendres.

De la neu que també estàvem esperant-la també sembla que quedarà restringida als punts més alts del interior nord la província de Castelló i tots els Pirineus Catalans menys la part més oriental. Despagats també amb les nevades.

I ARA QUE? QUE FEM?

Que fem? Mare meua, a partir de divendres torna l’anticicló, però agarreu-se ben fort, perquè a partir de la pròxima setmana sembla que tornen les Borrasques de ponent i que ací nomes ens portaran vent i temperatures no massa baixes, altra volta ens anem a quedar més secs que la moixama i sense res de moment en llevat dels pròxims dies que ens puga fer parlar de noves situacions a llarg termini. El ponent estic segur que acabarà complint-se a la perfecció. En fi……… Paciència i seguirem esperant. Almenys esta nit i demà matí plourà, poc però plourà i més val això que res.

Nova decepció!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando