Per Nando

10/10/2023

Actualització!!! Canvi important d’oratge a la vista👀👀 🍂🍂🍂🔵🔵🔵🌦🌦🌦🌦🌦

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ 13 HORES!!!

Benvinguts de nou!!! Ben pendents de les eixides dels models per anar veient el que pot passar la setmana que ve. El model Americà en les seues 3 últimes eixides aposta a que el canvi de patró que començaria a afectar-nos cap a últims de setmana podria canviar a una configuració de llevant i forta inestabilitat al Mediterrani de cara mitjans de la pròxima setmana. De moment el model Europeu no ho contempla i per això mateix caldrà seguir les següents actualitzacions per vore si s’acaba confirmant aquesta opció. El potent Anticiclò que volen centrar els models entre Centre-Europa i Escandinàvia podrà portar sorpreses a casa nostra si els models continuen donant-li la força i ubicació que li donen en estos moments.

ACTUALITZACIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia!!! Dimarts 10 d’octubre del 2023, per fi veiem canvis als models i que ens afectaran cap a últims de setmana i sobretot la setmana pròxima, ara bé!!! Caldrà seguir la seua evolució perquè cada model ubica les peces de diferent forma i per tant una xicoteta variació pot fer canviar les tendències com ara de seguida vorem. De moment mirem satèl·lit i novament seguim amb l’escut que fa que la nuvolositat circule per països de més al nord d’Europa.

CONTINUEM AMB ORATGE ESTABLE🌤🌤🌤

Mapa anomalies a 850HPA fins el cap de setmana

Fins allà el proper dissabte o diumenge la tranquil·litat atmosfèrica està garantida al nostre territori, perquè continuarem amb un Anticicló que quedarà ferm damunt dels nostres caps i aportant anomalies positives de temperatures a 850HPA, que en resum vol dir que continuarem amb valors fora del normal per a estes dates i novament quedarem en màximes properes als 30 °C. De nit refresca per l’interior, però a la costa les mínimes continuen sent altes i se superen els 20 °C a molts observatoris.

A PARTIR DE DISSABTE/DIUMENGE I LA PRÒXIMA SETMANA CANVIS

SITUACIÓ SINÒPTICA MODEL EUROPEU.

MAPA PRECIPITACIONS A PARTIR DE DIUMENGE MODEL EUROPEU.

Segons l’última eixida d’anit del model Europeu a partir de diumenge canvia la situació meteorològica amb un Anticicló que vindrà a situar-se cap a les Illes Britàniques i afavorirà que les Borrasques comencen a circular d’oest a est de la península Ibèrica. Sembla que la trajectòria d’aquestes Borrasques segons les eixides del model Centre-Europeu faria regar amb molta pluja la part occidental de la península, però ací a casa nostra eixos fronts vindrien amb molta poca humitat i per tant les precipitacions no serien massa quantioses almenys la primera meitat de la setmana que ve.

SITUACIÓ SINÒPTICA MODEL AMERICÀ PRÒXIMA SETMANA.

MAPA DE PRECIPITACIONS DEL MODEL AMERICÀ A PARTIR DEL CAP DE SETMANA.

El model Americà és més agraciat quant a precipitacions a partir de dissabte/diumenge cap a les nostres zones, perquè els fronts que vindrien de ponent arribarien prou actius i encara que en un principi no seria una situació propicia per a vore pluges generals I quantioses, sí que podríem patir una regada cap a les nostres comarques. El que caldrà seguir és la possible evolució la pròxima setmana del ponent Anticicló britànic, perquè segons l’última eixida del model Americà de la passada nit, inclús podria fer entrar vent humit i per tant, podria afavorir més inestabilitat cap a les nostres comarques.

ANOMALIES DE TEMPERATURES A 850HPA PRÒXIMA SETMANA.

El que si que sembla clar és que a partir de diumenge/dilluns anem cap a una normalització de les temperatures que per fi ens farà portar a la tardor meteorològica. Anem cap a un canvi d’oratge com fa dies anem anunciant que com he dit farà baixar les temperatures i que portarà algunes precipitacions en un principi de ponent, però que caldrà seguir les actualitzacions dels diferents models meteorològics, per anar veient si finalment pot canviar cap a una situació més allevantada de cara mitjans de la pròxima setmana. Situació que anirem actualitzant tots els dies i es que per fi no anem a estar avorrits a Meteopoble. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando