Per Nando

15/09/2023

🔴ÚLTIMA HORA!!! Situació de tempestes explosiva, molta precaució!!!

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 12 HORES

Font Avamet

Benvinguts de nou, actualitzem dades de precipitació quan són les 12 del migdia i de moment la dada més destacable són els 76 mm de precipitació que apenes han caigut en una hora a Dénia inundant vàries zones de la població. També destaquem els 70 mm de Sella, 69 mm a Loriguilla, 66 mm a Eix, 64 mm a Xàbia, 60 mm a Paterna o Burjassot, 56 mm a Benigembla o Tàrbena o 48 mm a Bolulla o Parcent.

PREVISIÓ LLAMPS ESTA VESPRADA

Com veieu al satèl·lit espectacular la massa nuvolosa associada amb tempestes que ha anat reactivant-se de sud a nord del territori Valencià i ara mateixa es centra a la província de Castelló i sud de Catalunya on plou de valent, mentre que al sud s’obrin algunes clarianes. NO ES REFIEU!!!! Les previsions anuncien més tempestes intenses durant la vesprada a les províncies d’Alacant i València que seran fortes o molt fortes i podran vindre acompanyades de pedra, per tant, la situació d’inestabilitat continuarà durant tota la jornada al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears. Precaució I Seguimeeeeeeent.

PREVISIÓ 6 DE LA MATINADA

Bon dia!!! Divendres 15 de setembre del 2023 i estic molt pendent de les tempestes que ens deixaran pluges torrencials el dia de hui i fortes pedregades al nostre territori, situació inclús de perill pels forts aiguats que s’esperen i que ens faran estar en vil tota la jornada. Així que anem a explicar el millor possible les últimes actualitzacions perquè tenim novetats per al dia de hui i per eixe motiu sempre dic que cal seguir la situació minut a minut.

Mirem satèl·lit i radar i la situació va en retràs. Que vol dir això? Que serà durant este matí, però sobretot esta vesprada quan les tempestes i precipitacions seran molt intenses i inclús podran donar alguns problemes puntuals. De moment mirem el satèl·lit i ja tenim les primeres tempestes que estan afectant ara mateixa el nord d’Alacant, unes tempestes que ja poden deixar localment precipitacions molt intenses i inclús també afecten punts del litoral de la Safor.

Fixeu-vos en els avisos meteorològics del dia de hui i com tenim bona part del territori Valencià i Catalunya en avís taronja per precipitacions que poden ser molt intenses i acumular fins a 50 mm/h o 100 mm/12 hores. Doncs aquestos avisos es quedaran curts i les pròximes hores molt probablement també activaran eixe avís taronja a les comarques de l’interior de les tres províncies amb les últimes eixides dels models.

Ací teniu l’última eixida del model Arome i el mapa de previsió per al dia de hui. Les coses canvien i les previsions també. En principi segons les previsions d’ahir, hui anàvem a tindre un matí molt complicat i una vesprada més tranquil·la, però en les últimes actualitzacions anem a tindre un matí que anirà complicant-se amb pluges i tempestes generals que de vesprada també seguiran deixant precipitacions molt intenses amb tempestes que podran gran aparell elèctric, fortes ràfegues de vent i inclús intenses pedregades. Molta precaució al dia de hui i seguiu totes les informacions que anirem donant en aquest canal.

El cap de setmana no acabarà d’estabilitzar-se del tot i tindrem el pas d’una vaguada que deixarà tempestes de vesprada per l’interior, però que atenció!!! Perquè el diumenge podran ser de nou intenses i amb el risc de que la pedra puga fer acte de presència. Per als que voleu tranquil·litat atmosfèrica sembla que la setmana que ve tindrem una situació més tranquil·la que inclús es podria instaurar el predomini del vent de ponent.

Algemesí anit. Imatge de Raül.

Bé, però ara cal seguir satèl·lit i radar durant tot el dia de hui, ara plou al sud de València I nord d’Alacant, però açò anirà a més i les precipitacions aniran generalitzant-se i intensificant-se les pròximes hores. Així que molta precaució i també, Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando