Per Nando

13/09/2023

🔴ÚLTIMA HORA!!! Molta atenció al divendres Tempestes molt severes Precaució!!!! 🌀🌀🌀🌀🌀🌪🌪🌪🌪⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 17:30

Benvinguts de nou!!! Atenció ara mateix a les comarques de la Diània, perquè creixen nuclis tempestuosos que ja estan deixant els primers ruixats que poden ser molt intensos. Segons els models mesoescalars les pròximes hores anem a tindre-les mogudes en aquest sector i les tempestes seran les protagonistes almenys fins a la mitjanit. Atenció també a totes les actualitzacions de Meteopoble a partir de demà, perquè afinarem on plourà més el divendres i on eixe dia les tempestes poden adquirir inclús perillositat I deixar moltíssima aigua en molt poc de temps.

PREVISIÓ ESTE MATÍ

Bon dia!!! Dimecres 13 de setembre i quin acabament de dia més apoteòsic vàrem tindre ahir amb eixes tempestes molt intenses que afectaven de vesprada la província de Castelló i més en concret a la Plana Baixa i després de cara la nit s’enfortien a les comarques centrals, on van acabar deixant acumulats destacables de precipitació, gran aparell elèctric i inclús algunes pedregades.

Ací vos mostre el satèl·lit i radar des d’ahir de vesprada fins ara quan són les 3:30 de la matinada i es pot arribar a comprovar els desenvolupaments molt importants que començaven a créixer ahir de vesprada i vesprada-nit sobretot a la província de Castelló i les comarques centrals del sud de València. Ara mateixa tenim tranquil·litat, encara que hui esperem creixement de tempestes durant la jornada, no seran tan extenses com les d’ahir i tampoc tan virulentes. Així i tot, estarem a l’aguait.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS TEMPESTES

Font Avamet

Fins a 84 mm en apenes una hora varen caure anit a la població de Xàtiva o 62 mm a L’Alcúdia de Crespins, eixa precipitació ens demostra la torrencialitat de les tempestes que ens varen afectar. També deixaven fins a 51 mm a Canals, 47 mm a Les Alqueries, 45 mm a Simat de la Valldigna, 42 mm a Xiva, 41 mm a Barx, 39 mm a Oliva o Gandia o els 36 mm d’Alzira entre altres.

TAMBÉ FORTES RÀFEGUES DE VENT

Font Avamet

Fortes ràfegues de vent que deixaven les tempestes ahir de vesprada a la província de Castelló i que ens arribaven imatges espectaculars de caiguda d’arbres i murs a poblacions com Nules i Borriana. És ací a la població de Borriana on es va arreplegar la ràfega de vent més important amb eixos 130 km/h, 103 km/h a Bunyol, 98 km/h a les Alqueries o els 90 km/h d’Almassora o Artana.

PREVISIÓ DEMÀ.

Hui tindrem un dia més tranquil encara que alguna tempesta podrà fregar les zones més litorals durant el matí i de vesprada podran créixer tempestes per l’interior que podran deixar alguns ruixats. Demà començarà de nou a inestabilitzar-se més i esperem durant la jornada tempestes que podran entrar de mar cap a terra sobretot a les comarques litorals del sud de València I nord d’Alacant I deixar acumulats de precipitacions molt importants, seran pluges locals però amb molta intensitat. De vesprada poden créixer també algunes tempestes per comarques de l’interior.

MOLTA ATENCIÓ EL DIVENDRES 😱😱⛈️⛈️⚡️⚡️🌪🌪🌪🌪

MAPA EN ALTURA DIVENDRES

ACUMULATS PRECIPITACIONS DIVENDRES MODEL EUROPEU.

MAPA SIMBOLS DIVENDRES.

Molta atenció al pròxim divendres a totes les actualitzacions dels models perquè pot ser inclús un dia problemàtic davant les intenses precipitacions que esperem des de primeres hores de la jornada sobretot a les comarques centrals. L’aire fred que tindrem en altura, més el vent de llevant i un mar càlid faran que des de bon matí puga’m tindre precipitacions que podran entrar de mar cap a terra, amb aparell elèctric i pluges que inclús podran ser torrencials al sud de València I nord d’Alacant deixant acumulats que inclús podran superar els 100-200 mm en poques hores. Serà un dia molt nuvolós i pràcticament plourà a tot el territori Valencià, sud de Catalunya i les Illes Balears. Estarem molt pendents dels models mesoescalars per a eixe dia i dels diferents avisos meteorològics.

CAP DE SETMANA VARIABLE🌦🌦🌦🌦

El cap de setmana no serà tan inestable com el divendres, però el despenjament d’una Dana el dissabte i que ràpidament serà reabsorbida per la circulació general i podrà creuar en forma de vaguada per la península Ibèrica, podrà afavorir el risc de ruixats i tempestes de vesprada cap a les nostres comarques i que anirem veient els pròxims dies en quina intensitat ho faran, però seran tempestes preferentment de vesprada i a priori no tan intenses com les que tindrem el proper divendres.

Per acabar vos deixem estes espectaculars imatges d’Ana Mario a Rocafort en la caiguda d’un llamp, però recordant que hui encara es podran produir algunes tempestes, però serà demà i sobretot divendres quan l’oratge es complicarà molt més i podrà donar tempestes molt intenses i inclús torrencials amb importants acumulats de precipitacions Seguimeeeeeeent

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando