Per Nando

12/09/2023

🔴ÚLTIMA HORA:  🟠Avís taronja!!! Previsió de  tempestes molt intenses i amb pedra⚡️⚡️⚡️⚡️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 14:30 HORES

AVISOS AEMET

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ SATÈL·LIT I RADAR

Atenció!!! AEMET amplia avís taronja també a les comarques del sud de València per tempestes molt intenses durant la pròxima vesprada-nit i matinada i amb probabilitat que porten pedra de gran tamany, vents forts i precipitacions de més de 40 mm en una hora. Mirant satèl·lit i radar ja podem apreciar com comencen a créixer nuclis potents per tot l’interior que les properes hores faran parlar. El seguiment tan hui com els pròxims dies està garantit a Meteopoble i, per tant, davant esta situació de risc demane sentit comú davant fenòmens adversos.

PREVISIÓ ESTE MATÍ

Bon dia!!! Dimarts 12 de setembre i a partir de hui ens esperen uns dies que anem a tindre molta feina a causa de les tempestes que esperem durant esta jornada i les pròximes, però sobretot el pròxim divendres com vorem a continuació i també de l’evolució de la D.A.N.A que vindrà a situar-se a l’oest peninsular el pròxim cap de setmana. Així que anem allà…….

De moment mirem el satèl·lit de les últimes hores al nostre territori i poc hem de destacar , tan sols alguns núvols sense massa importància, però que aniran a més a partir de la vesprada. Si és fixeu bé al satèl·lit, ahir encara varen créixer algunes tempestes que van deixar molt poca pluja per l’interior de València i va ser la població de Vallada la que va sumar fins a 4 mm més els 2 mm de Fontanars dels Alforins, res de trellat. Si veieu també vos oferisc el satèl·lit EUMETSAT de la zona de Líbia del diumenge i ahir on la Dana que va afectar greument a Grècia, Turquia i Bulgària la setmana passada i es va convertir en la Borrasca Daniel, va acabar convertint-se en un cicló Mediterrani i ha acabat afectant la zona de Líbia com vos he dit i deixant un rastre de 2000 morts segons les últimes informacions. Quina barbaritat!!!

PREVISIÓ PRÒXIMES HORES!!!🟠🟠⚡️⚡️⚡️

AVISOS AEMET HUI

MODEL AROME HUI

MAPA SIMBOLS HUI

Anem al lio…. AEMET ha actualitzat el seu avís 🟠 Taronja per a hui a l’interior de la província de Castelló per tempestes d’alt risc i possibilitat de pedra, l’avís groc també s’estén a la resta de la província de Castelló i València, així com a tota Catalunya per tempestes fortes que poden deixar granissades importants. I és que el dia de hui es caracteritzara per un matí tranquil, però a mesura que avance la vesprada aniran creixent nuclis de tempesta que començaran afectar zones de l’interior i acabaran afectant zones litorals tant del territori Valencià com Catalunya. No plourà i tronarà a tots els llocs, però on ho faça podrà deixar acumulats importants i el risc d’eixes fortes pedregades.

PREVISIÓ DEMÀ I DESPUS-DEMÀ!!!⚡️⚡️⚡️

Demà i despus-demà també tindrem un oratge molt variable. Durant el dia podran tindre ruixats intensos i en forma de tempesta que podrien tocar el litoral de València i nord d’Alacant i deixar precipitacions importants. De cara la vesprada creixeran núvols d’evolució per l’interior de València i també de Catalunya que de nou deixaran tempestes intenses i amb probabilitat de nou que la pedra puga fer acte de presència.

MOLTA ATENCIÓ AL DIVENDRES I ELS SEUS AVISOS. 🟠🟠🟠⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⛈️⛈️⛈️⛈️🌪🌪🌪

MAPA EN ALTURA

MAPA SIMBOLS DIVENDRES ⛈️🌪⚡️

El divendres sembla a dia de hui que serà el dia més complicat de la setmana, com veieu en altura predominara estancat l’aire fred a tota la península Ibèrica, a més el vent de llevant pareix que entrarà amb més gana cap al territori Valencià. Tot això farà que des de bon matí tinga’m oratge núvol o molt nuvol amb ruixats i tempestes que podran ser molt intensos i sense descartar que en algun moment puguen ser persistents sobretot a les zones més litorals del territori Valencià, sud de Catalunya i també les Illes Balears. Per tant caldrà estar molt pendents dels avisos meteorològics per a este dia.

DANA CAP DE SETMANA!!! QUE FARÀ?

EVOLUCIÓ DANA MODEL EUROPEU DISSABTE

EVOLUCIÓ DANA MODEL EUROPEU DIUMENGE

EVOLUCIÓ DANA MODEL EUROPEU DILLUNS

Bé, com ja vaig anunciar ahir a partir del cap de setmana es despenjarà una D.A.N.A que vindrà a situar-se novament a l’oest peninsular. Segons les últimes eixides del models no sembla que ens vaja afectar amb força perquè és quedarà massa lluny de nosaltres i fora de la seua influència. A més i com podeu comprovar els dies següents a poc a poc acabarà sent reabsorbida per la circulació general i sense el perill que acabe creuant al Mediterrani que amb eixa opció seria més problemàtica per a les nostres terres. Ara bé!!! L’última eixida del model Americà no diu el mateix.

EVOLUCIÓ DANA MODEL AMERICÀ DISSABTE

EVOLUCIÓ DANA MODEL AMERICÀ DIUMENGE I INICIS PRÒXIMA SETMANA

Com vos he dit abans, l’última eixida del model Americà no diu el mateix i sí que sembla que durant el dissabte la D.A.N.A quedaria molt lluny de nosaltres, però segons el model Americà després de cara a diumenge i inicis de la pròxima setmana creuaria pel centre de la península i, per tant, les tempestes tornarien a ser protagonistes al centre i est peninsulars on de nou podrien ser molt intenses.

Buffff ja veieu la setmana que tenim per davant i tota la feina que tenim a Meteopoble, des de les 2:30 de la matinada estic creant aquest post i intentant explicar el millor possible el que passarà i el que pot passar a casa nostra, ara quan són les 5 del mati me’n vaig a la meua feina a fer el meu torn, però me’n vaig content de poder explicar a milers de valencians i gent de Catalunya i les Illes Balears, el que pot ocórrer els pròxims dies a les nostres terres meteorològicament parlant. A seguir endavant i sobretot Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando