Per Nando

3/09/2023

🔴ÚLTIMA HORA GOTA FREDA: precipitacions molt intenses en poc de temps, precaució!!⛈️⚡️🟠👀⚡️⚡️⚡️

Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 16 HORES

Benvinguts de nou, després de dies i dies informant sobre un episodi de Gota Freda o Dana, com vullgueu dir-li, a mi especialment m’agrada més Gota Freda, ho veig més del nostre territori, doncs hi ha hem eixit de dubtes on havia d’explotar esta nova situació que ningun model ens definia exactament on cauria la grossa, ara ja ho sabem, el sud de Catalunya i en concret Tarragona s’han emportat la pitjor part. Al satèl·lit i radar es pot veure com afectava eixe tren convectiu a poblacions del Montsià, ara mateixa la Dana comença a retirar-se un poc cap a l’oest i serà Madrid la comunitat Autònoma més afectada les pròximes hores.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS, FONT AVAMET I METEOCAT.

Finalment ha plogut a tot el territori Valencià, però els mapes d’Avamet i Meteocat ens mostren que el litoral i prelitoral de la província de València, Castelló i el sud del territori Català han estat els més afectats per estes pluges, però realment la comarca del Montsià i poblacions com les Cases d’Alcanar i Santa Bàrbara han arreplegat entre 200-250 mm en molt poques hores i han deixat carrers com autèntics rius. Almenys no hem de lamentar cap víctima mortal.

I ARA QUE?

Sembla que ara nosaltres ens quedem en un temporal de vent i amb bona cosa de nuvolositat i algunes precipitacions que seran més orogràfiques que altra cosa i coses no massa significatives, però ens quedem amb ulls sobre Madrid a vore que va passant, perquè allà no estan acostumats a intenses plogudes.

No vull abandonar el post de la vesprada sense agrair a tots el seguiment a la web i a totes les xarxes socials, perquè em fa superar el dia a dia. Recordeu que tan sols soc un aficionat que sense cap mitjà com altres webs o professionals he tirat endavant amb tot açò i amb les meues pròpies mans. Gràcies!!!

PREVISIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia, la Dana o Gota Freda ha deixat aquesta nit ruixats forts, inclús torrencials a les comarques de la Ribera Alta i l’Horta Nord on inclús han tingut algun sobresalt que altre, ara està plovent encara en alguns sectors del nostre territori com vorem a continuació i no es refieu perquè les tempestes continuaran al llarg de la jornada i podran afectar a qualsevol punt i ser localment molt intenses o torrencials.

Com veieu al satèl·lit, hui la Borrasca se situa més al sud-oest de la península Ibèrica, afavorint que eixos núvols més abundants acaben tapant tot el territori Valencià i gran part de Catalunya i les Illes Balears. A més si és fixeu en els nuclis de precipitació, ara mateixa tenim un tren convectiu enganxat a la província de Tarragona que segurament està deixant poalades d’aigua ara mateix a diverses poblacions. Al nostre territori després de les pluges intenses d’esta matinada, ara de nou puja una línia de tempestes pel sud que probablement es tornarà a reactivar.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS, FONT AVAMET ⛈️⛈️

Precipitacions dignes de menció que ja superen els 200 mm en apenes unes hores i que seran precipitacions provisionals perquè la inestabilitat continuarà durant la jornada de hui i vorem fins on apleguen eixos acumulats màxims. De moment cal destacar els 200 mm a Borriol, 170 mm a Vilafamés, 140 mm a la Pobla de Tornesa, 122 mm a la Vall d’Alba, 120 mm a Massanassa o Alginet, 116 mm a Betxí, 109 mm Alginet o els 102 mm a Catí i també destacar els 96 mm de la Casella a Alzira caiguts en poc més d’una hora.

AVISOS AEMET PRÒXIMES HORES I EVOLUCIÓ PRECIPITACIONS MODEL AROME.

Avís roig a Madrid!!! Atenció per aquella zona, perquè les pròximes hores també pot ploure molt i molt possiblement superen els 100 mm. Al nostre territori AEMET AMPLIA encara més eixe avís taronja que de segur acaba afectant tot el territori. Les pròximes hores les tempestes podran ser molt intenses tant al sud de Catalunya com al territori Valencià. Si mireu el model Arome així ho veu, però no sabem la distribució certa de les pluges el dia de hui.

MAPA SIMBOLS HUI.

El mapa de símbols hui és clar, cels molt coberts amb possibles precipitacions que poden anar acompanyats de tempesta i ser localment forts o molt forts o inclús torrencials, sobretot al nostre territori i sud de Catalunya. Molta precaució, per tant, i en cas de precipitacions molt intenses sempre cal aplicar el sentit comú. Esta vesprada-nit començarà a remetre la inestabilitat, però encara quedarà enganxada al sud de València I nord d’Alacant on podria continuar plovent, inclús els pròxims dies ho podrà fer també en forma de tempesta.

LES TENDÈNCIES CONTINUEN APOSTANT PER LA INESTABILITAT.⛈️⛈️⛈️⛈️

Els models meteorològics allunyen la Dana a partir de demà, però sembla que es quedarà estancada a l’Atlàntic i amb símptomes de voler tornar cap a la península cap a finals de la pròxima setmana on podria tornar la inestabilitat. Cosa que anirem veient els pròxims dies. Ara cal seguir l’evolució de l’oratge el dia de hui i estic a l’aguait des del país veí de tot el que va ocórreguen a la meua terra. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando