Per Nando

12/06/2023

Atenció Avisos🟡🟠🟡🟠 demà les tempestes podran ser perilloses.💣💣⛈️⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️⚡️💥💥💥

Més vistes, Meteo

Destacats

SATÈL·LIT AHIR

RADAR PRECIPITACIÓ AHIR

Bon dia!!! Comencem setmana i, per tant, hui dilluns dia 12 de juny del 2023, quan són les 4:30 de la matinada he pegat una ullada al satèl·lit i pràcticament tenim absència de nuvolositat a tota la Façana Mediterrània, per això he ficat les imatges del satèl·lit i del radar del dia d’ahir on les tempestes van ser molt importants a la província de Castelló sobretot i també a Catalunya. Hui tindrem noves tempestes, però el dia on les tempestes poden fer parlar serà demà com vorem a continuació.

PRECIPITACIONS ÚLTIMES 24 HORES, FONT AVAMET

I parlant de les tempestes d’ahir de vesprada ací teniu els registres que deixaven i n’apenes una hora i poc varen caure fins a 104 mm a Cortes d’Arenoso 104 mm, açò és una barbaritat de pluja en molt poc de temps que va fer créixer rieres en aquella població d’interior Castellonenc. També 85 mm a Sucaina, 55 mm a Morella, 43 mm a El Toro, 37 mm a Cinctorres o els 35 mm de Vistabella del Maestrat entre altres.

PREVISIÓ HUI.

Hui esperem un matí on predominara el sol, però de nou de cara la vesprada creixeran tempestes per l’interior de la província de Castelló i nord de València que podran deixar precipitacions fortes o inclús molt fortes i que poden portar associat dl granís. Les temperatures es mantenen càlides amb valors que de nou s’acostaran als 30 °C a les comarques centrals.

MOLT ATENTS A DEMÀ I PRECAUCIÓ!!!!⛈️⛈️⛈️🔴🟡🟠🔴🟡🟠

MAPA EN ALTURA

Demà és quan la D.A.N.A. creuarà d’oest a est la península Ibèrica i serà demà quan la tinguem al damunt i, per tant, la inestabilitat al nostre territori serà molt acusada coincidint el seu nucli més fred de fins a -18 °C i que junt amb l’escalfament al matí de la zona terrestre a causa del sol farà que tinga’m creixement de tempestes de vesprada que poden ser virulentes.

MAPES PRECIPITACIONS I TEMPESTES, AVISOS I MAPA DE SIMBOLS PER A DEMÀ.

AVISOS DEMÀ

MAPA LLAMPS EUROPEU

MODELS HARMONIE I AROME

MAPA SIMBOLS DEMÀ I DIMECRES

Molta precaució demà!!!! Demà de matí lluirà el sol, però serà a partir de la vesprada-nit quan la situació es complique i comencen a créixer tempestes molt intenses a bona part de Catalunya, però especialment em fixe demà al nostre territori perquè inclús eixes tempestes podran ser especialment virulentes i deixar molta aigua en poc de temps i el més perillós és que podran portar pedra de gran tamany i anar acompanyades de forts vents i gran aparell elèctric. Demà la situació de vesprada serà molt adversa i, per tant, des de Meteopoble demanem precaució. AEMET ha activat l’avís groc a tot el territori Valencià i gran part de Catalunya durant la jornada de demà, però no descarte que inclús ens fiquen en avís taronja perquè la situació trobe que ho requereix. Demà la nit continuaran les tempestes que començaran a abandonar-nos pel Mediterrani I per tant dimecres afectaran les Illes Balears amb l’avançament de la Gota Freda.

PREVISIÓ RESTA DE SETMANA I TENDÈNCIES FINALS I PRÒXIMA SETMANA.

A partir de dimecres encara quedarà inestabilitat a les Illes Balears que a poc a poc anirà desapareixent a mesura que avancem cap al dijous i deixant uns dies d’estiu amb sol i calor i temperatures màximes que sobrepassaran els 30 °C a les comarques més habituals del nostre territori. Atenció perquè inclús dissabte podran aplegar als 35 °C.

Caldrà estar pendent cap s últimes hores de diumenge i la pròxima setmana, perquè un nou embossament d’aire fred vindrà endinsar-se per la península Ibèrica i portarà una massa més fresca que podria fer baixar les temperatures al nostre territori uns dies la setmana propera i inclús podrien tornar les tempestes. Això ho anirem seguint i confirmant durant els pròxims dies. Ara toca seguir les tempestes entre hui i demà, però sobretot demà on poden ser especialment problemàtiques al nostre territori. Seguimeeeeeeent.

Montse Abadal. Castalia PPO. Imatge feta el 11/06/2023
Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando