Per Nando

8/05/2023

🔴Ultima hora!!! Els models actualitzen amb una possible Dana Mediterrània 📢📢🔴🔴⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

SATÈL·LIT

RADAR METEOROLOGIC

Bon dia!!! Dilluns 8 de maig i hui comencem previsions molt pendents del que puga passar a partir de dijous/divendres d’esta setmana, és a dir d’ací 4 dies. Ahir en les últimes eixides els models començaven a variar la ubicació d’una Dana que la situaven en Itàlia, com he dit ahir tots els models en les seues actualitzacions començaven a ubicar-la entre la península I les Balears com veurem ara després. Mentrestant com tots els dies veiem satèl·lit i radar I observem les tempestes que afectaven ahir a Catalunya i l’interior del nostre territori, on inclús deixaven granis a poblacions com Ibi i Castalla. Ara mateixa tenim el cel ras i així continuarà durant els pròxims 3/4 dies.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS⛈️⛈️🧊🧊🧊

Font Avamet

Precipitacions poc importants al territori Valencià que deixaven ahir les tempestes, on en algunes poblacions com Ibi o Castalla ho feien també en forma de pedra. Destaquem els 10 mm de Villena, Caudiel o Atzeneta del Maestrat, vora 8 mm a Xodos o Salines, els 7 mm de Castalla o vora 6 mm a Cortès d’Arenós. Atenció als registres de Catalunya perquè allà les tempestes sí que varen pegar amb més força i varen deixar registres més importants com els 70 mm d’Ulldeter, 33 mm a Bisbal d’Empordà, 28 mm a Núria o els 25 mm de Sort.

I ARA QUE?

A partir de hui I fins dimecres/dijous manarà l’anticicló, on entre hui i demà tornarem a valors màxims que s’acostaran o superaran els 30 °C, és a dir passarem de la fresca d’ahir a temperatures d’estiu, així que cal traure la mànega curta de nou perquè passarem calor durant 2 o 3 dies.

ATENCIÓ!!!!🔴🔴 SEGUIMENT DANA

MODEL AMERICÀ

MODEL EUROPEU

Ahir de vesprada els models ens deixaven una mica descol·locats quan de sobte tots coincidien en moure la ubicació de la Dana i deixar-la damunt la península o aprop de les Balears i la Façana Mediterrània peninsular, quan en principi aquest embossament d’aire fred anava a situar-se prop d’Itàlia. Com veieu la situació sinòptica dels dos grans models és d’una situació que es pot tornar força inestable cap al Mediterrani de cara el pròxim dijous.

PRECIPITACIONS MODELS PROXIMS 7 DIES⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️

MODEL EUROPEU

MODEL AMERICÀ

Aquesta és la precipitació esperada per als pròxims 7 dies dels 2 models meteorològics més importants i davant la nova configuració que ens estan mostrant amb la ubicació de la depressió durant el pròxim dijous/divendres. Atenció perquè amb aquesta nova situació les tempestes podran ser fortes o molt fortes i generals a partir de dijous i sobretot divendres pròxim.

MAPA EN ALTURA DIVENDRES

En resum i amb este últim mapa ens quedem. Si van confirmant-se les últimes eixides dels models,com veieu de cara el pròxim divendres podríem tindre un embossament al damunt de fins a -20 °C a uns 5000 metres d’altitud, des de Meteopoble no tenim més opció que tornar a fer dues publicacions diàries perquè les noves actualitzacions dels models ho requereixen. Podem estar davant un episodi de pluges importants i generals cosa que no veiem des de fa 3 mesos i que la veritat no m’esperava ara al mes de maig. Recordeu que no és una situació confirmada i caldrà seguir-ho dia a dia, però trobe que en unes 48 hores si els models continuen en la mateixa línia podrien afirmar que estem davant un episodi rellevant de precipitacions. IMPORTANT: una Dana no significa pluges torrencials o catastròfiques, cal seguir els models dia a dia perquè dana no es sinònim de malesa. SEGUIMEEEEEEEENT⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando