Per Nando

24/03/2023

Atenció al incendis!!! Hui el vent, la calor i la humitat seran els protagonistes 🔥🔥🔥🔥

Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Situació d’angoixa i tristesa la que es va donar ahir al territori Valencià amb la propagació molt ràpida d’un incendi a la comarca de l’Alt Millars i que inclús també afectava Terol. Poblacions com Montanejos,FuentelaReina, Los Calpes,  Los Cantos, La Monzona i La Pobla d’Arenos i inclús Olba a la província de Terol varen ser els afectats amb més de 600 desallotjaments i més de 1000 hectàrees cremades. Des d’anit no tenim cap informació més i sols sabem que ara mateixa estan treballant els medis terrestres i en un no res tornaran a incorporar-se els mitjans aeris. Bé com veieu al satèl·lit ara mateixa tan sols tenim una mica de nuvolositat a l’interior de la província de Castelló i interior nord de València.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR

Ahir va ser un dia de molta calor al nostre territori per a ser març i tenim estacions que inclús varen aplegar als 30 °C com és el cas de Canals, Xàtiva, Anna, Sumacàrcer i molt proper als 30 °C es varen quedar La Pobla Llarga, Xella. El Genovès, Cotes i Aielo de Malferit. Les temperatures màximes en el lloc de l’incendi varen oscil·lar entre els 25-27 °C que junt amb la humitat i el vent del sud varen propagar l’incendi ràpidament.

HUI MÉS CALOR ENCARA I ATENCIÓ AL VENT🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

TEMPERATURES PREVISTES

VENT PREVIST

La situació d’aquest matí quant al vent al lloc de l’incendi és prou tranqui-la, però de cara a migdia el vent de ponent mourà per l’Alt Millars i podrà bufar amb ràfegues entre 30/40 km, a més hui serà un dia calorós i per aquella zona les màximes podran arribar fins als 25/28 °C amb una humitat relativament baixa a causa del ponent. Atenció a les màximes també a la resta del territori i sobretot l’Horta, Les Riberes, La Safor i la Marina perquè de nou tindrem poblacions que tocaran els 30 °C I sobretot el Baix Segura on inclús podran aplegar als 35 °C de màxima. Com dic molta precaució amb els incendis forestals perquè hui serà un dia crític.

CAP DE SETMANA I INICIS DE LA PRÒXIMA SETMANA 🔥☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

Demà baixaran de nou les temperatures, però atenció de nou al diumenge perquè el vent de ponent tornarà a enfilar eixes temperatures per damunt dels 30 °C, però de nou dilluns patirem una baixada dràstica amb l’entrada d’una massa d’aire més freda que deixarà unes màximes més suaus d’uns 20 °C de manera generalitzada. Tot això vindrà acompanyat d’oratge estable i sense precipitacions.

ATENCIÓ NOVAMENT A LA CALOR DE CARA MITJANS-FINALS PRÒXIMA SETMANA 🔥🔥

Però la calor no ens abandonarà i la pròxima setmana i abans que acabe el mes tornaran a enfilar-se els termòmetres per damunt dels 30 °C, de nou una massa càlida ens portarà temperatures d’estiu, unes temperatures anormalment càlides per a l’època i que en fan pensar que el canvi climàtic cada vegada allarga més eixa calor per les nostres latituds. De moment hui a Meteopoble estem molt pendents de l’incendi i hui és la nostra primera prioritat informativa e per tant tota la informació que ens vaja arribant l’anirem traslladant puntualment. Ànims a tots!!!

Imatge d’Andrea en Pobla d’ Arenos ahir☝️☝️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando