Per Nando

31/01/2023

Gelades importants!!! I tendències que caldrà vigilar🥶🥶🥶🥶🌧🌨❄️❄️

Meteo

Destacats

Bon dia!!!! De nou trobem el cel ras a pràcticament tot el territori penínsular i es que l’anticicló ens abraça i fa que la calma predomine a tot el país. Uns calma que fa que les boires també estiguen presents a les valls més fondes.

DE NOU GELADES MOLT IMPORTANTS🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶

De nou les gelades al nostre territori a zones de l’interior i punts en concret on només arriba la meteoxarxa d’Avamet, ens fan vore registres negatius impressionants, com els -10,6°C quan encara són les 4: 30 de la matinada a Bocairent (Rambla Mariola) o Villena (Fondo Lagunilla ) -9°C a Calles -8,6°C a Ares del Maestrat, -8,2°C a Morella o els -7,2°C d’Agres entre moltes altres.

Des de hui i si el temps m’ho permet també penjarem les condicions atmosfèriques que es donen al meu poble i que registra dia a dia la meua estació meteorològica. Castelló de Rugat i quan són les 5: 40 de la matinada registra una temperatura de 6, 9°C a la part alta del poble, la mínima ha estat esta nit en 5,9 °C. Dic a la part alta del poble perquè en estos casos de gelades i inversió tèrmica a la part del polígon i la gasolinera de normal ens trobem a 4 o 5 graus menys que a la part de l’ermita. El vent el tenim en calma i ara mateix també tenim una humitat relativa del 55% i una pressió de 1025 hectopascals i que ens demostra que estem en una situació plenament Anticiclònica. La precipitació que portem arreplegada durant l’any és de 8,4 mm.

PREVISIONS I MAPES

ANOMALIA A 500 HPA

MAPA EN ALTURA A 850 HPA

Com veieu als mapes en altura aquesta setmana la inestabilitat desapareix en capes altes i anirà situant-se més cap a països de l’est Europeu, mentre que a la part més oest regnaran les Altes pressions i per tant l’oratge estable. El mapa en altura a uns 1000 metres també agrana totes les isotermes negatives que teníem durant la setmana passada i ens fica valors positius que faran que els pròxims dies a les hores centrals tinga’m temperatures més agradables.

Com veieu l’anticicló es centrarà en les Illes Britàniques els pròxims dies I des d’allí acaparara també tota la península, això afavorirà temps assolellat al nostre territori i també a les Illes Balears i Catalunya, les temperatures màximes oscil·laran entre els 10/15 °C, però a les nits de nou les gelades seran les autèntiques protagonistes. Així continuarem pràcticament tota la setmana.

TENDÈNCIES 🌧🌨❄️❄️❄️❄️🌧🌨❄️❄️❄️

A partir de dilluns les tendències comencen a mostrar alguns canvis en l’atmosfera. L’anticicló Britànic començarà allargar-se cap al nord d’Europa, mentre que L’anticicló Atlàntic anirà agafant força, sembla que de nou podrà entrar aire fred cap a la península i per tant de nou podrà tornar la inestabilitat i l’aire fred a totes les altures gràcies a l’estirament de L’anticicló Britànic. Això podria afavorir que puguen tornar les precipitacions i les nevades a la part més oriental de la península. Situació que caldrà seguir les pròximes eixides, perquè parlem de tendències.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando