Per Nando

1/10/2024

Comencem Octubre, amb canvis per a dijous, però mareeeeee, agarreu-se fort.

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOPOBLE🍁⛈️🌪🌦

El teu canal de previsions meteorològiques al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears, on dia a dia informem del que pot passar cap a les nostres terres.

Aquesta setmana recomanem aquest estació meteorològica!!! DNT WeatherScreen PRO DNT000008 – Estació meteorològica WiFi amb control de temperatura i temperatura ambient a l’interior, funció de registre de dades, amb aplicació mòbil. Estació de molt bon resultat i qualitat-preu recomanable. Si eres apassionat de la meteorològia ja la pots comprar punxant a la imatge de dalt😉👆👆

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA ⛈️🍁🍁⛈️🌦

Canvis de cara últimes hores de dimecres i dijous-divendres amb un embossament d’aire fred al Mediterrani occidental i que portarà risc de precipitacions i tempestes i una important davallada dels termòmetres.

Bon dia!!! Comencem el mes d’octubre, un mes on la memòria sempre ens fa pensar en les importants Gotes fredes que hem patit, però desde fa uns anys no tenim massa episodis de pluja en estes dates, a més els models que estem repassant, tampoc ens alegren massa la vista com ara després veurem.

Però primer que res mirem satèl·lit i la part est de la península que es on ens trobem nosaltres, esta lliure de núvols i així continuarem nosaltres, llevat d’algun núvol alt que sobretot afectarà l’interior nord de la província de Castelló i Catalunya, però sense transcendència.

PRECIPITACIONS MÉS DE SETEMBRE🌧🌧🌧

Com veieu precipitacions destacables durant el mes de setembre al territori Valencià, però tot a rogles i sobretot les grans beneficiades dels episodis tempestuosos van estar a la província de Castelló amb registres importants que oscil·len entre els 150-200 mm

També va ploure a la província de València I Alacant, però com veieu, coses molt més locals i que deixen comarques com la Vall d’Albaida, La Ribera, L’Alacantí, El Baix I Alt Vinalopó o el Baix segura amb uns registres de precipitacions depriment, després de la llarga sequera que estem patint.

MÀXIMES AHIR I MÍNIMES ACTUALS 🍂☀️🌤🌡

FONT AVAMET

Unes màximes el dia d’ahir que deixen registres pràcticament estivals a les comarques centrals i interior de València i un poc més suavitzades a la resta.

Destaquem els 31°C de Requena o Sumacàrcer, més de 30°C a Anna, La Pobla Llarga, Casas Bajas, Aiora, Énguera, Canals o Ontinyent, al voltant de 29-30°C també poblacions com Cotes, Castelló, Xella, Llocnou d’en Fenollet, Aiora, Gavarda, Benigànim, Carcaixent o Guadasséquies, entre altres.

FONT AVAMET

Temperatures mínimes al voltant dels 15°C entre les comarques més centrals de les 3 províncies i acostant-se cap als 20°C quan més al litoral ens acostem, mentre que a l’interior es queden al voltant dels 10°C, llevat de les zones més fredes.

I eixes zones més fredes cal destacar els 2°C de El Toro, 5°C a Bocairent i Calles, entre 6-7°C a Bocairent, Xodos, Casas Bajas, Bicorb i la Pobla de Benifassà, entre altres registres més alts.

PREVISIÓ HUI☀️🌤☀️🌤🌡

Sol i calor es el que esperem el dia de hui i la major part del dia de demà amb màximes que oscil·laran entre els 30-35°C cap a les comarques centrals de la província de València. Demà de vesprada es quan el cel s’embbrutara cap a Catalunya rebent els primers ruixats i tempestes que poden ser localment forts a causa del pas de l’aire fred sobre el nord peninsular que acabarà despenjant una D.A.N.A cap a Itàlia.

PREVISIÓ DEMÀ I FINS DIVENDRES 👆🌦🍂⏬️🔵

Entre demà de vesprada i dijous ens creurà una línia d’inestabilitat que portarà sobretot ruixats i tempestes que poden ser localment forts a Catalunya i inclús dijous cap a les IllesBalears. Al territori Valencià la probabilitat de ruixats es menor i de caure alguna cosa serien coses molt locals o inapreciables llevat del extrem nord de la província de Castelló.

El que si que notarem es una important davallada del termòmetres el proper dijous de 4-8°C respecte a hui i demà.

PREVISIÓ CAP DE SETMANA I TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA ☀️🌤🌦🍂🌬

El cap de setmana ens tornarà affectat l’anticicló que a més de portar estabilitat, ens portarà una pujada gradual del mercuri, però atenció!!!! Perquè fredat fan les previsions per a la pròxima setmana, la situació que veuen els models i les seues tendències no m’agraden gens amb una situació de nou típica de ponent que portaria noves precipitacions a la vessant Atlàntica i que ací només portaria vent de ponent, sol, mosques i temperatures extremadament altes per a l’època.

Esperem que els models façen un pas enrere en aquestes tendències tan horribles, perquè si no anem mal encaminats i amb una possible previsió certera per part d’Aemet sobre una tardor seca i càlida.

Mare deuuuuu!!!

FINS DEMÀ!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando