Per Nando

30/09/2024

Pujada de termòmetres, però nous canvis a partir de dimecres, i el 9 d’octubre?

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOPOBLE🍁⛈️🌪🌦

El teu canal de previsions meteorològiques al territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears, on dia a dia informem del que pot passar cap a les nostres terres.

INFORMACIÓ METEOROLÒGICA ⛈️🍁🍁⛈️🌦

Pendents dels nous canvis meteorològics amb baixada de termòmetres i algunes precipitacions entre dimecres,dijous i divendres,però vigilem el 9 d’octubre?

Bon dia!!! Comencem setmana i últim dia del mes de setembre i ho fem pendents del canvi en la situació meteorològica entre dimecres-dijous, però també intentant esbrinar si podríem tindre canvis més importants a partir del 9 d’octubre, que ara després voreu en les tendències que veu Meteopoble a llarg termini.

Primer que res i com tots els matins, el primer que fem és mirar el satèl·lit, encara es de nit, doncs son les 5 de la matinada, però pràcticament el cel és troba lliure de nuvolositat a tot el territori penínsular, gràcies a la situació Anticiclònica que se’ns ha tirat al damunt.

MÀXIMES AHIR I MÍNIMES ACTUALS ⏬️🔵🍂🍁☀️🌡

FONT AVAMET.

El dia d’ahir les màximes novament van començar a pujar, una pujada que continuarà les pròximes jornades com vorem ara després en la previsió, però mentrestant, repassem eixes dades i destaquem els més de 29°C registrats ahir a les poblacions de Anna, Canals, Xella,Ontinyent i Llocnou d’en Fenollet,valors de més de 28°C a Gavarda, Sumacàrcer, Requena, Alcàntera del Xúquer, Càrcer, La Pobla Llarga, Cotes i Xàtiva entre altres.

FONT AVAMET

Les mínimes novament han quedat prou baixetes per tot l’interior, encara que hui pujen una mica respecte a les donades ahir, no trobem cap valor negatiu, ni cap valor al voltant dels 0°C.

Per tant, hui queden unes mínimes al voltant dels 16-18°C per tot el litoral, al voltant dels 15°C per comarques més centrals de les 3 províncies i al voltant dels 10°C o per davall d’eixos valors a tot l’interior del nostre territori.

PREVISIÓ FINS DIMECRES ☀️☀️🌡

Bé, la previsió fins dimecres i el més destacat dels pròxims dies, es la pujada del mercuri de manera generalitzada i que deixarà bona cosa de sol, temperatures màximes que podran superar els 25-30°C i amb unes mínimes que tornaran a pujar per damunt dels 20°C a les comarques més litorals. És a dir, l’estiuet de Sant Miquel ben viu i res a veure amb fa ara 27 anys, una Gota Freda deixava fins a 300-400 mm en molt poc de temps a la ciutat d’Alacant, amb víctimes mortals incloses.

PREVISIÓ ENTRE DIMECRES-DIJOUS 🌥☁️🌦🌧⏬️🔵🍂🍁

SITUACIÓ SINÒPTICA
MAPA SÍMBOLS, DIMECRES-DIJOUS

Entre dimecres-dijous tindrem alguns canvis de la mà d’una D.A.N.A que es despenjarà més o menys cap a la zona d’Itàlia i amb el gir de vents una mica més humits, farà que les precipitacions comencen afectar el nord de Catalunya el dimecres de vesprada amb algunes tempestes.

A poc a poc el dijous eixa inestabilitat anirà baixant cap a les Illes Balears i també el nostre territori amb algunes precipitacions i tempestes molt localitzades, però sense descartar que siguen puntualment fortes per el litoral, entre dijous-divendres de matí. Situació que anirem definint millor els pròxims dies.

Les temperatures començaran a baixar dimecres per Catalunya i dijous al nostre territori on novament deixarà un dia prou més fresquet i amb màximes al voltant dels 20-25°C

TENDÈNCIES 🍂🍁

El cap de setmana pròxim sembla que ens tornarà afectar l’anticicló amb nova pujada de termòmetres, però atenció, perquè si els models no es devien massa, de cara la pròxima setmana i coincidint amb el 9 d’octubre, les tendències veuen novament una situació de Borrasques Atlàntiques que ací ens podrien portar ponent i per tant poca pluja.

Sols esperem que estes tendències no és complisquen i acaben canviant, perquè si no ja podem donar per perduda la primera quinzena d’octubre per a veure un temporal decent cap a les nostres terres.

Anem informant!!!

FINS DEMÀ.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando