Per Nando

5/06/2024

Actualització!!! Les previsions apunten a un cap de setmana amb tempestes fortes o molt fortes.

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOROLÒGIA I TOTES LES PREVISIONS A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Les previsions apunten hui i demà com a dies més càlids. Atenció!!! Perquè les tempestes podran vindre amb gana el cap de setmana de la mà d’una D.A.N.A 🌧⚡️⛈️🌧⚡️⛈️🌧⚡️

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!⛈️🌪

SITUACIÓ SINÒPTICA SETMANA QUE VE MODEL EUROPEU.
ACUMULATS PRECIPITACIONS MODEL EUROPEU PRÒXIMS 10 DIES.

Xiquets la situació és fica molt interessant durant el cap de setmana amb tempestes intenses que afectaran principalment l’interior de les nostres terres, però podran avançar cap a la costa, però mirem també i molt de reüll la possibilitat que ara mateixa contemplen també els 2 millors models per excel·lència que són el l’Europeu i l’Americà.

Ara mateix els dos models que he anomenat veuen una altra D.A.N.A o Vaguada entre dilluns-dimecres de la pròxima setmana, però atenció perquè aquesta podria vindre acompanyada de més humitat marítima i per tant les precipitacions podrien ser molt més intenses, quantioses i generals a la Mediterrània.

Com veieu entrem a l’estiu i els models ens volen alegrar el pati en una configuració que sembla més típica de tardor o finals de l’estiu, el que ens plantegen els models a partir de dissabte.

ACTUALITZACIÓ MATÍ.

Bon dia!!! Dimecres 5 de Juny del 2024, que calor començarà ja a ser la paraula habitual de tots els dies, perquè ara de hui en avant i fins allà octubre-novembre pocs respirs tèrmics patirem, davant uns models estacionals que preveuen un estiu molt càlid i més sec del habitual. Sabem que els models estacionals solen fallar més que una escopeta de fira, però en qüestió de temperatures i falta de pluja, de segur que encerten de ple al nostre territori, però les coses de moment per al cap de setmana i inicis de l’altra comencen a ficar-se interessants de la mà d’una D.A.N.A i que després en la previsió en parlarem.

Bé mirem satèl·lit com tots els matins i novament res lmportant al cel, llevat de 4 núvols que poden passejar-se per el cel i que hui encara esperem que pugen deixar algun ruixat aïllat per les comarques interiors del extrem nord de Castelló, però en general poca cosa.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS🌧⛈️

RADAR METEOROLÒGIC TEMPESTES AHIR
PRECIPITACIONS AHIR FONT AVAMET

Ahir novament varem tindre algunes tempestes molt localitzades i que van afectar sobretot l’interior de Castelló i València i deixant fins a 17 mm a Cortes d’Arenos, 10 mm a Xelva, 9 mm a El Toro, 8 mm a Villar del Arzobispo o Sot de Xera, entre altres més inferiors, però en general poca cosa.

Hui com he dit abans es poden repetir eixes tempestes molt a l’interior del extrem nord de la província de Castelló i per tant altra volta molt restringides.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR I PREVISIÓ DE MÀXIMES HUI, 40°C?😱😱 ☀️🌤☀️🌤🔥🔥🔥

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR, FONT AVAMET.

Màximes ahir de forta calor al nostre territori sobretot a les comarques de l’interior de València i les comarques compreses entre el sud de València i nord d’Alacant. Destaquem els quasi 35°C de Llocnou d’en Fenollet, vora 34°C a la Pobla Llarga, Vilallonga, Anna, El Genovès o Guadasséquies, també destaquem poblacions amb més de 33°C com Palma de Gandia, Benigànim, Xàtiva, Vilallonga, Cotes, Gavarda, Sumacàrcer, Ontinyent, Pego i moltes més superant eixa barrera dels 30°C com podeu observar a la taula elaborada per Avamet.

MÀXIMES PREVISTES HUI MODEL AROME. FONT METEOCIEL

Quines màximes esperem hui en zones de la Diània ( sud de València I nord d’Alacant) si podeu observar la imatge del model Arome podem dir que hui les màximes podran tocar els 40°C en zones de la Vall d’Albaida, La Safor, La Costera i inclús el Comtat, estarem pendents d’eixos valors per vore fins on s’enfilen el dia de hui. Demà baixen un poc, però no massa.

ACTUALITZACIÓ MODELS, D.A.N.A PORTARÀ TEMPESTES EL CAP DE SETMANA 🌧⛈️🌧⛈️⚡️🌀

SITUACIÓ EN ALTURA PER AL CAP DE SETMANA.
AVANÇ TEMPESTES DISSABTE MODEL AMERICÀ. FONT WINDY

Molt pendents de la previsió i evolució meteorològica de cara el dissabte i diumenge que amb el pas d’una D.A.N.A pel centre peninsular farà que les tempestes tinguen un creixement vertical prou important al nostre territori i Catalunya segons els últims pronòstics del models meteorològics.

Segons les últimes eixides, dissabte seria un dia molt rebolicat i amb creixement de nuclis de tempesta per la vesprada que avançarien desde l’interior i podrien arribar fins a la costa, aquestes tempestes podran ser d’intensitat forta a molt forta, caldrà seguir els models els pròxims dies per anar actualitzant-ho.

Diumenge la situació més inestable la trobaríem a la província de Castelló i Catalunya, perquè amb el reintegrament de la D.A.N.A pel nord farà que eixa zona siga la més inestable de la Façana Mediterrània.

QUE DIUEN LES TENDÈNCIES PER A LA PRÒXIMA SETMANA?☀️🌤🔥🌧⛈️⚡️🌀

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMA SETMANA.
ACUMULATS MODEL EUROPEU PRÒXIMS 10 DIES

La pròxima setmana començarà amb inestabilitat en altura prou pronunciada i que farà que novament entre dilluns-dimarts les tempestes podrien guanyar protagonisme al territori Valencià i Catalunya, unes tempestes que es formarien de vesprada amb l’escalfament del sol i que novament podrien ser fortes o molt fortes al nostre territori.

Ja veieu que quan encara queden unes 96 hores, els models aposten per una situació de tempestes prou generals el dissabte i que tornarien agafar força a partir de dilluns, una situació que caldrà anar afinant tots els dies, però des de Meteopoble esperem que façen acte de presència en totes les nostres comarques, perquè la terra i els arbres ja no poden suportar més aquesta sequetat que fa mesos que portem arrastrant.

Creuem els dits, però sobretot anem a fer seguiment d’aquesta D.A.N.A que podrà portar tempestes intenses a partir de dissabte.

Si vols ficar publicitat de la teua empresa al web Meteopoble.com, tens 2 vies de contacte assignades i t’informarem sense compromís i sempre amb professionalitat.
Correuelectrònic: meteopoble_nando@hotmail.com
WhatsApp: 648841571
Publicíta la teua empresa tan important de la nostra terra tant al web com a les xarxes socials 🌎🌧⛈️☔️☁️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando