Per Nando

9/04/2024

Se’n va la calitja i ens porta vent i baixada de termòmetres, però cal fixar-se en les tendències.

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

METEOROLÒGIA I TOTES LES PREVISIONS A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

El fort vent de mestral i la baixada de termòmetres serà el més destacat de hui, però atents al cap de setmana i sobretot vigilem tendències.

Bon dia!!! Dimarts 9 d’abril del 2024, dia ventós en alguns sectors del nostre territori, cosa que ahir no vaig descriure al post, però quan tinc tanta cosa que dir finalment el post és fa llarg i sempre me s’oblida algun paràmetre meteorològic, que també es molt important per a la nostra població, com ho haureu notat esta nit i de la manera que bufa sobretot a les comarques del nord de Castelló i sud de Catalunya, que es on eixe mestral s’agarra de valent i ara després ho vorem.

Però abans que res mirem satèl·lit i podem observar com ara mateixa creua la vaguada pel nord de la península, al darrere entra eixa massa d’aire més freda de la que teníem i per tant farà baixar eixes màximes i mínimes els pròxims dies. A més les pròximes hores tindrem una miqueta d’inestabilitat, que formarà algunes tempestes localitzades per Catalunya I les Illes Balears.

QUINES MÀXIMES AHIR!!!!

FONT AVAMET.

Bé, quina calor ahir, però menys mal que les pròximes jornades ens deixarà respirar un poc, però atenció perquè a finals de setmana tornarem a patir.

Destaquem ahir les màximes més importants i que deixen eixos quasi 32°C a la població d’Oriola, eixos vora 30°C també a les poblacions de El Genovès, Sueca o Bigastre i temperatures superiors als 29°C a Gavarda, Sollana, Canals, Benigànim, Sumacàrcer, Guadasséquies, Almoradi, Alzira, Càrcer, Coix, València, Llocnou d’en Fenollet, L’Eliana, Castelló de Rugat, Almàssera, Carcaixent, Palma de Gandia o l’Orxa, però moltes més poblacions com veieu a la taula d’Avamet van tocar els 29°C o es van aproximar.

VENT!!!!

FONT AVAMET.

El vent també es noticia sobretot a les comarques del sud del territori Valencià, on bufa de manera forta entre ponent i llebeig, i al nord de la província de Castelló i sud de Tarragona on bufa també amb molta força dd mestral.

Estem en avís groc tant al sud com al nord, encara que al sud la previsió és que el vent de ponent amaine les pròximes hores, a la província de Castelló i sud de Tarragona eixe vent fort de mestral aguantarà tota la jornada, però amb tendència amainar la pròxima nit.

Destaquem les ràfegues més fortes d’esta nit i que deixen fins els 106 km a Xert i més de 90km a poblacions com Xixona, Sant Mateu o Rossell, però com veieu la taula és àmplia i el vent ha estat destacat aquesta nit a moltes poblacions Valencianes i inclús originant un foc a la població Valenciana de Teulada i que desconeguem la seua evolució.

I ARA QUE?

ANOMALIES TÈRMIQUES PRÒXIMES JORNADES.

Ara cal gaudir de la baixada de temperatures que tindrem el dia de hui i que ens acompanyarà fins el pròxim divendres més o menys. Una baixada de temperatures que deixarà valors més pròxims als 20°C que als 30°C que hem patit les últimes jornades.

Atents que com he dit hui tindrem una mica d’inestabilitat que deixarà algunes tempestes per Catalunya i les Illes Balears, el pròxim dijous la Dana que anirà bambant pel Mediterrani també podrà portar alguns ruixats a les Illes de Mallorca I Menorca, no serà així al nostre territori on l’estabilitat predominara tota la setmana.

Atenció, perquè com veieu al mapa d’anomalies tèrmiques tornarem a tindre temperatures un poc més fresquetes, però de cara últims de setmana novament les temperatures aniran cap amunt i novament tindrem valors propers als 30°C a causa d’una massa d’aire més càlida, associada a l’anticicló, així que disfrutem mentre puguem.

I LES TENDÈNCIES?

Encara que queda molt lluny, el model Americà continua intuïnt canvis a molt llarg termini en les seues tendències i de cara la tercera setmana d’abril. Situació que caldrà vigilar per a vore si per fi es trenca el patró de borrasques Atlàntiques i ho canviem per un bon Anticiclò a les Illes Britàniques que ens porte un bon llevant inestable cap a la Mediterrània. Caldrà seguir-ho i ho anirem informant com sempre a Meteopoble.

Si vols ficar publicitat de la teua empresa al web Meteopoble.com, tens 2 vies de contacte assignades i t’informarem sense compromís i sempre amb professionalitat.
Correuelectrònic: meteopoble_nando@hotmail.com
WhatsApp: 648841571
Publicíta la teua empresa tan important de la nostra terra 🌎🌧⛈️☔️☁️

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando