Per Nando

11/03/2024

Anticiclò faller i tendències optimistes després 🌤🌤🌤🌧☔️🌧☔️🌧🌧☔️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

L’oratge Anticiclònic i les temperatures primaverals predominaran en L’oratge de Falles, però haurem de vigilar l’evolució posterior.

Bon dia!!! Dilluns 11 de Març del 2024, tal dia com hui de fa 20 anys l’important no va ser l’oratge ni a casa nostra ni a cap lloc del la península Ibèrica, però si que va ser notícia els greus atentats que es van produir al Metro de Madrid. Ho recorde treballant en una empresa de fusta, jo tenia 23 anys i de sobte cap a les 8 del matí escoltant la ràdio mentres currava, les notícies van començar a fer-se ressò dels pitjors atentats produïts a la península ibèrica. Un mal rècord per als que ho van viure de ben aprop.

Però bé!!! Després d’aquest off tòpic, tornem a l’oratge i ho fem com tots els matins mirant el satèl·lit, res important veiem, tan sols apreciem els núvols que van créixer ahir i van deixar alguns ruixats irregulars i poc importants, que van vindre acompanyats d’algun tro i granís com ja varem anunciar en la previsió d’ahir.

Continuem amb vent!!!

FONT AVAMET.

Continuem amb fort vent i que Aemet manté l’avís groc per aquest fenomen meteorològic a la comarca dels Ports i sud de Tarragona, però que inclús esta vesprada-nit podrà bufar amb ràfegues de més de 100km/h en zones més àmplies del nord de la província de Castelló, un vent que començarà amainar el dia de demà i sembla que per fi ens podria deixar respirar un bon grapat de dies.

Destaquem els últims registres d’aquestes ventades i que deixa més de 80 km/h a Xert, Pego i Aiora, més de 70 km/h a Rossell, Benafigos, Xodos, Alcoi, Cullera o Confrides entre altres.

Anticiclò faller i temperatures primaverals.

SITUACIÓ SINÒPTICA FALLES.

TEMPERATURES A 850HPA

Fa dies que anem anunciant l’oratge a falles i fa dies que anem dient, que sembla que enguany tindrem un oratge prou tranquil desde hui mateix fins al dia de la crema inclòs. L’anticicló se’n tira al damunt i es quedarà solapat al damunt nostre. A més una massa d’aire més càlida anirà enfilant dia a dia els termòmetres i de cara el proper cap de setmana, tindrem valors més que primaverals que podran superar els 25°C.

Com veieu enguany els fallers i falleres podran gaudir de la festa dels Valencians, sense cap problema d’alt impacte meteorològic.

TENDÈNCIES DE CANVIS PER A DESPRÉS DE SANT JOSEP.🌧🌧🌧

Encara que sabem que parlem de mapes a molt llarg termini i de moment són ciència-ficció, caldrà vigilar el moviment de l’atmosfera a partir del dia després de la cremà. El model Americà que es el model on més lluny aplega amb el seu panell, continua apostant per un canvi de tendència amb Anticiclò Britànic i possibilitat de borrasques profundes, acostant-se pel sud de la península a partir de mitjans de la pròxima setmana i que portaria una inestabilització de l’oratge a bona part del territori peninsular, sense poder assegurar de quina manera ens podria afectar a nosaltres en cas de confirmació.

Però almenys els mapes comencen a intuir cosetes amb l’aproximació de Pasqües i per tant Meteopoble està a l’aguait per poder dir per fi amb la boca gran la paraula SEGUIMEEEEEEENT!!!!

FINS DEMÀ.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando