Per Nando

8/03/2024

Atents!!! Esta nit i demà matí tornarà a ploure i tronar 🌧🌧🌧⛈️⛈️⛈️⛈️

Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Les últimes hores ens ha creuat un front deixant algunes pluges i tempestes que es repetiran la pròxima nit i demà matí.

Bon dia!!! Divendres 8 de Març del 2024, com estava previst, la Borrasca que circulava per l’oest peninsular ha anat avançant cap al nord, ara mateixa circula per el Cantàbric i ens ha afavorit les últimes hores que ens creuarà un front deixant alguns ruixats i tempestes, amb alguns registres un poc importants com vorem ara després.

Com veieu a les imatges del satèl·lit i radar actualitzades a les 5 de la matinada, es veu com ens ha creuat el front de pluges i que ara mateixa deixa la situació més inestable a Catalunya i també a les Illes Balears, on les pròximes hores tindran ruixats que inclús poden ser forts a Catalunya.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS!!!

FONT AVAMET.

Com veieu a la taula elaborada per Avamet les precipitacions s’han localitzat sobretot per la meitad nord del territori Valencià, però de manera més puntual també ho ha fet algunes comarques del sud de València i nord d’Alacant, una situació que tornarà a repetir-se durant la pròxima matinada i demà matí.

Destaquem els 28, 4 mm caiguts les últimes hores a Santa Magdalena de Polpís, 23mm a Cervera del Maestre o Sant Jordi, 21 mm a Càlig, 19 mm a Benicarló, 18 mm a Torreblanca, 15 mm a Peníscola, 13 mm a Traiguera, 12 mm a les Coves de Vinromà,Rossell, Sant Mateu, Llutxent o Gandia.

PREVISIÓ PRÒXIMES HORES I CAP DE SETMANA.

AVANÇ PLUGES ESTA NIT I DEMÀ MATI, MODEL AROME.

MAPA SIMBOLS METEOPOBLE HUI I DEMÀ.

Com veieu a la primera imatge durant la pròxima nit i demà, una nova borrasca molt profunda vindrà a situar-se entre el nord de la península Ibèrica i França. Durant el dia de hui continuarà plovent de manera discontínua per Catalunya i les Illes Balears, mentre que a casa nostra tindrem una treva.

A partir d’aquesta nit i sobretot demà mati, un nou front un poc més actiu que llançarà la Borrasca del nord, afavorirà noves pluges que podran vindre acompanyades de tempesta i i ser inclús moderades o fortes, però al no estarf en una situació favorable, passaran molt ràpidament. De nou sembla que Catalunya serà la més beneficiada i on plourà més de la Façana Mediterrània. La neu podrà caurà per els Pirineus i també podran vore caure algunes volves per les serres altes de l’interior de Castelló.

Diumenge i dilluns vent!!!

Una vegada passat el front de demà, el vent de ponent i mestral començarà a guanyar protagonisme. Diumenge serà un dia de forts vents de ponent per l’interior de València i Alacant, mentres dilluns el vent de mestral afectarà el nord de la província de Castelló i sud de Tarragona. A partir de diumenge la inestabilitat anirà a menys, però encara esperem algunes precipitacions molt puntuals.

FALLES!!!

Segons les últimes visualitzacions dels models meteorològics, coincidint amb una setmana important Fallera i encara que sembla que no ens haurem de preocupar massa per les inclemències meteorològiques al nostre territori, continuarem amb desfilades de fronts a partir del pròxim dimecres-dijous que ens tornaran portar ruixats a la Façana Mediterrània. Per tant!!! La pròxima setmana la començarem estable l’acabarem amb variabilitat atmosfèrica i probabilitat de precipitacions de fronts de ponent.

Encara que queda molt de temps i comporta molts riscos per la elevat risc de que les previsions puguen canviar, però a dia de hui el dia de la cremà no és veu cap situació preocupant, que poguera destorbar els actes principals per al dia de Sant Josep i de moment també continuem sense vore cap temporal de precipitacions importants, que es el que fa falta que regue les nostres terres.

FINS DEMÀ.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando