Per Nando

27/02/2024

Atenció!!! S’amplia avís taronja, molt de vent i fred🥶🥶🥶🌬🌬🌬🌦🌦🌨

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Les ràfegues de vent que bufen a més de 100 km/h en alguns observatoris, continuaran les pròximes hores accentuant l’ambient fred.

Bon dia!!! Dimarts 27 de febrer del 2024, ahir va ser un dia variable i com estava previst inclús per la vesprada van caure alguns ruixats molt poc importants, però ho feien en forma d’algun tro i això ens diu que la primavera cada vegada la tenim més aprop sense haver passat per l’hivern, un hivern 2023-2024 desastrós en tots els aspectes meteorològics.

Però bé!!! Mirem satèl·lit com tots els matins i observem com la Borrasca que ahir estava sobre França, va despenjan-se pel Mediterrani cara el nord d’Àfrica d’una manera que per a variar a nosaltres no ens afectarà amb gana i tan sols ens porta alguns núvols i alguns ruixats dispersos.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT I AVISOS PER VENT PRÒXIMES HORES.

FONT AVAMET.

AVISOS PER VENT HUI.

EVOLUCIÓ VENT PRÒXIMES HORES.

Ratxes de vent molt fortes les últimes hores cap a les nostres terres i que deixen registres superant de bon tros els 100km, com és el cas de les poblacions de Vilar de Canes, Xert, Xodos, Càlig, Rosell, Sant Mateu, La Serratella, La Torre d’en Besora, Olocau del Rei, La serra d’en Galceran, La Font de la Figuera i molts registres més que com podeu comprovar a la taula d’Avamet oscil·len entre els 80-90 km.

Com podeu comprovar en els avisos d’Aemet per a hui, s’amplia eixe avís taronja a tota la província de Castelló, part de Lleida i sud de Tarragona i l’avís groc al nord de la província de València i la província d’Alacant per eixes fortes ràfegues de vent que podran bufar per damunt dels 80-100 km de manera general. A partir de demà i com podeu comprovar en el mapa de l’evolució del vent, es que vaja disminuint la força al sud, però encara continuarà bufant fort per la província de Castelló.

PREVISIÓ HUI I EVOLUCIÓ MODELS PRÒXIMS DIES.

Mapa precipitacions model Arome hui.

MAPA SINÒPTIC CAP DE SETMANA.

Hui com he dit abans tornarà a ser un dia ventós, el vent també farà que tinguem una sensació de fred més elevada, a més durant aquesta vesprada podran tornar a reproduir-se alguns ruixats poc importants i dispersos fruit a la inestabilitat que encara tinguem en capes altes. A partir de demà eixa inestabilitat i el vent anirà amainant poc a poc i patirem una pujada lleugera del mercuri.

Atenció perquè novament i de cara el cap de setmana, una nova borrasca creuarà pel Regne Unit i França ( per a variar) i a nosaltres ens portarà novament un augment del vent de ponent, algun ruixat poc important i baixada de les temperatures. Tot això sense perspectives de canvis als models ni a mig, ni a llarg termini. Quin desastre!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando