Per Nando

13/02/2024

🔴ÚLTIMA HORA MODELS: Una D.A.N.A podrà portar precipitacions/tempestes el pròxim dijous-divendres 🌧🌧☔️☔️☔️⛈️⛈️🌦🌦

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Les últimes actualitzacions dels models peguen un gir important en la previsió meteorològica per a esta setmana i en les possibles tendències.

ACTUALITZACIÓ VESPRADA.

Benvinguts de nou, fem un repàs als models meteorològics davant el pas d’un embossament d’aire fred que ens estan mostrant les últimes eixides i que passaria ràpidament de la península cap al Mediterrani entre el dijous de vesprada i divendres. Atenció perquè encara que el model Europeu no li dona massa protagonisme aquesta xicoteta D.A.N.A amb ruixats dispersos entre dijous i divendres, el model Americà accentua aquest embossament i inclús veu ruixats i tempestes que podrien ser prou generals estos dos dies. Les previsions canvien radicalment respecte al que veien ahir els models i sembla que tindrem una setmana de seguiment modelistic que també es fica interessant per a la setmana que ve. Anirem actualitzant tots els matins i vesprades i anirem afinant millor estes previsions.

ACTUALITZACIÓ MATÍ.

Bon dia!!! Dimarts 13 de febrer del 2024, per als supersticiosos un mal dia, però, per a Meteopoble de moment un bon dia davant el gir inesperat dels meteorològics que ens anuncien canvis que poden ser importants a partir de dijous com vorem a continuació.

Però primer que res mirem satèl·lit i quan són les 5 de la matinada ens està creuant una franja nuvolosa, que inclús ha deixat les últimes hores alguna gota poc rellevant per la província de Castelló. Com dic coses poc insignificants i que no impediran hui tindre un dia tranquil i amb el sol com a protagonista.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR!!!

FONT AVAMET.

Notícia també eixes màximes que es van donar ahir al territori Valencià, que deixaven valors entre 24-25°C a nombroses zones de les comarques més litorals i que contrastaven amb els vora 15°C que es donaven a les comarques de més a l’interior, un contrast tèrmic que s’aprecia molt clarament en el mapa elaborat per Avamet.

Eixos valors compresos entre els 24-25°C es donaven a poblacions com Castelló de la Plana, Almenara, Borriana, Benicàssim, Almoradi, Almassora, Orpesa, Torreblanca, Nules, Oriola, Pilar de la Foradada, Vila-Real, Les Alqueries, Crevillent, Coix o Torrevella, entre altres. Les màximes hui i demà ens continuaran donant valors per damunt dels 20°C a la majoria de comarques del nostre territori i a partir de dijous tindrem canvis també en els valors tèrmics.

RÀFEGUES DE VENT AHIR!!!

FONT AVAMET.

Encara que aquesta nit el vent ja ja començat a encalmar, el dia d’ahir i com estava previst va bufar amb certa força i persistència, sobretot a les comarques de la província de Castelló, que es on el vent de mestral sol pegar amb més força.

Destaquem les ràfegues més fortes del dia d’ahir com els 126 km a Xert o Rosell, 113 km a Xodos, 111 a Sant Mateu, 106 km a la Serratella, 101 km a Bunyol o Xixona, els 100 km de Catí o els 98 km de la Torre d’en Besora o Vistabella del Maestrat entre altres. Com he dit el vent amaina i deixarà velocitats molt més febles la jornada de hui.

GIR INESPERAT EN ELS MODELS AMB EL DESPENJAMENT D’UNA DANA EN 48-72 HORES.

MAPA AIRE FRED EN ALTURA, DIJOUS-DIVENDRES.

TEMPERATURES A UNS 850HPA PRÒXIMS DIES

Els models ens han portat uns sorpresa meteorològica al mes de Febrer que es anomenat com el mes boig en meteorologia. Ahir les previsions apuntaven a un dijous que semblava que anava a ser estable i batre rècords de màximes, però els últims models meteorològics peguen un gir important amb el despenjament d’un embossament d’aire fred o D.A.N.A, que creuarà la península i anirà directament pel sud del territori Valencià cara al Mediterrani. Tot això acompanyat d’una baixada dels termòmetres i possibilitat de precipitacions entre dijous i divendres i sense descartar que vinguen acompanyades de tempesta, sobretot quan més al sud del nostre territori.

Aquesta situació l’anirem afinant millor les pròximes eixides, perquè ens ha vingut de colp i ho anirem analitzant en les properes actualitzacions dels models meteorològics. Per tant, atents a les pròximes previsions de Meteopoble.

Les tendències també veuen canvis la pròxima setmana 🌧🌧☔️⛈️

Però és que tot açò no acaba ací, perquè la pròxima setmana el Anticiclò Atlàntic te ganes de seguir desprenen del Jeat Stream, nous embossaments d’aire fred que podrien acabar a la península ibèrica i creuar al Mediterrani amb oratge amb certa variabilitat i probabilitat de precipitacions, també de cara la setmana que ve.

Però com he dit abans, ara toca seguir l’evolució de la D.A.N.A el proper dijous-divendres, perquè segons per on acabe creuant seran unes comarques o altres de les terres de la Mediterrània que poden rebre algunes pluges i tempestes. A dia de hui sembla més probable les comarques del sud del territori Valencià, però caldrà seguir els pròxims models meteorològics.

Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando