Per Nando

25/01/2024

Atenció hui a les màximes de rècord i els models assusten😱😱😱

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Haurem d’estar molt pendents hui de les màximes que seran pràcticament d’un mes d’estiu i després……..

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!!

FONT AVAMET.

Benvinguts de nou!!!! Mare meua, es compleixen les previsions meteorològiques i les màximes han superat els 30°C en els observatoris de Calles i Gavarda, però és que tenim moltíssimes estacions meteorològiques que han batut rècords des de que arrepleguem registres per màximes a un mes de Gener. Hui es com si d’un dia de Juny estiguerem parlant i cada vegada està fent-se més comú.

Destaquem com he dit abans els 30,7°C de Calles o Gavarda, 29,9°C a Canals o Guadasséquies, 29,8°C a Castelló poble, 29,5°C a Castelló de Rugat o Alzira, 29,4°C a Anna, Benigànim, Beniarrés o els 29,3°C de L’Alcúdia o Guadassuar entre altres. Que vos pareix? Que farem?

ACTUALITZACIÓ MATÍ!!!

Bon dia!!! Dijous 25 de Gener del 2024, que agonios es personalment portar des de finals de l’estiu passat fent previsions sense apenes acció meteorològica i si alguna vegada els models han mostrat alguna cosa al final ho han acabat esfumant, menys el divendres passat que a la fi varen caure pluges generals i que finalment moltes poblacions van rebre entre 10-30 mm, però de res ens ha servit mirant el panorama actual.

Bé mirem satèl·lit com estem acostumats tots els matins i veiem clarament la cúpula que continua al damunt de la península Ibèrica i que fa acció anti-pluja a tota la zona peninsular. Un Anticicló que ens ha agafat estima com voreu en una estona.

TEMPERATURES MÍNIMES ACTUALS 4 DE LA MATINADA.

FONT AVAMET.

Quines mínimes també per a ser Gener, llevat de les zones de més a l’interior que són més fresquetes, tenim ara mateix mínimes que roçen la tropicalitat ens punts del sud de València i nord d’Alacant on ara mateixa l’orografia fa que les mínimes no baixen dels 15°C en alguns observatoris.

Destaquem les més altes quan són les 4 de la matinada i es dóna el cas de pràcticament els 20°C a Enguera, El Castell de Guadalest i Agres, més de 19°C també a poblacions com Pego, Sella o Benicàssim i vora 18°C a Atzeneta del Maestrat, la Serratella o Benafigos. També tenim les més baixetes i en estos moments només gela a les ubicacions més fredes de Morella, Bocairent o Ares del Maestrat, però en general nit molt càlida la que tenim.

ATENCIÓ HUI A LES MÀXIMES!!!

MODEL WRF, FONT METEOCIEL.

Ai mareeeee, a vorem hui eixes màximes per on ixen i qui s’emporta el rècord absolut del dia. Pareix com si estiguerem fen una previsió d’estiu normal, però pareu a pensar-ho bé!!! Estem a Gener i portem dies parlant de màximes elevades al nostre territori. Com he dit atenció hui perquè les màximes seran altes i per damunt dels 25°C a molts observatoris, hui sembla que les brises no faran massa acte de presència i inclús pel litoral farà calor. Atenció a les comarques de la Diània ( sud de València I nord d’Alacant) Perquè no descartem que apleguen als 30°C i sense descartar que alguna població puntual puga superar-los.

ELS MODELS TANT A CURT COM A LLARG TERMINI ASSUSTEN🤦‍♂️😱

MAPA ANOMALIES TÈRMIQUES PRÒXIMS 10 DIES, MODEL EUROPEU.

Això és el mapa de temperatures més altes del normal a tota Europa inclòs el nostre territori en els pròxims 10 dies. El fred desapareix pràcticament de tot el continent Europeu amb eixa anomalia tèrmica molt destacable sobretot hui al Mediterrani.

Si que sembla que durant el cap de setmana baixaran les temperatures i la pròxima setmana no serà tan calorosa com aquesta a causa del llevant Anticiclònic. Inclús com fa dies vaig dir, no descarte que la setmana que ve puguem tindre algunes precipitacions molt dèbils al litoral a causa d’eixe vent més humit.

Però els models assusten, perquè ni de molt lluny anem a tindre el fred que toca per a estes dates i tampoc es veu cap situació que el puga portar i tampoc es veu la pluja ni a tropecentes hores dels models meteorològics més importants. Però bé!!! A passar calor hui, quin desastre. Fins la vesprada.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando