Per Nando

24/01/2024

ACTUALITZACIÓ: 30°C demà? I després Anticicló etern o canvis?🥵🔥🤦‍♂️🤦‍♂️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Aplegarem demà als 30°C? quan baixaran les temperatures? I fins a quan tindrem Anticiclò? Meteopoble respon.

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!

FONT AVAMET.

Benvinguts de nou!!!! Quines màximes hem assolit el dia de hui amb records per a un mes de Gener en algunes poblacions del territori Valencià. Destaquem els més de 28°C de Calles, Beniarrés o Llocnou d’en Fenollet, més de 27°C a Benaguasil, La Pobla Llarga, Alzira, Canals, Gavarda, Castelló,Anna, Carcaixent i moltíssims pobles que han superat de bon tros els 25°C.

ATENCIÓ!!! Perquè demà encara pugen més les màximes i encara batrem més records cap a les nostres terres i sobretot a les comarques de la Diània. Per tant esteu molt atents a les previsions de demà a Meteopoble i amb les últimes eixides dels models, perquè la cosa ve calenteta.

ACTUALITZACIÓ MATÍ.

Bon dia!!! Dimecres 24 de gener del 2024, recta final d’un mes de ple hivern, però ningú ho diria, perquè l’hivern de moment apenes l’hem olorat. Diuen que el fred de l’hivern no se’l menja les rates, però si mirem al Mediterrani cada vegada tenim menys hivern i cada vegada se’ns àmplia més l’estiu, situació que caldrà anar acostumant-se i assumir-ho a tots els que odiem estiu i calor.

Mirem satèl·lit com tots els matins i el dia de hui encara notem més que tenim un potent Anticiclò instalat al damunt de nosaltres, s’observa eixa cúpula que fa que nuvolositat evite pràcticament tot el territori penínsular. Així continuarem els pròxims dies i per tant sense signes d’inestabilitat tot el que queda de setmana.

TEMPERATURES MÀXIMES AHIR 23/01/2024

FONT AVAMET.

Bé, màximes el dia d’ahir que van deixar un dia autènticament primaveral al territori Valencià i que pràcticament tota la província d’Alacant, comarques litorals i centrals de València i litoral i prelitoral de la província de Castelló superaven els 20°C de màxima.

Destaquem com a temperatures més altes els quasi 26°C de Cotes, més de 24°C de les poblacions de Càrcer, Sumacàrcer, Gavarda, Benaguasil, Guadassuar i Alzira, però tenim moltes més poblacions on pràcticament superaven els 22°-23°C com podeu observar a la taula elaborada per Avamet.

TEMPERATURES MÍNIMES ACTUALS.

FONT AVAMET

Com sabeu que el nostre territori, es territori de contrastos tèrmics, ací vos mostrem les mínimes més baixetes i les més altes quan són les 5 de la matinada. Mentre per l’interior fa fresqueta amb eixes temperatures negatives a zones com Bocairent, Ares del Maestrat, Morella, Calles o La Rambla a Xixona, per el litoral inclús tenim temperatures càlides que de segur no ens fan tapar massa per a dormir. Unes temperatures mínimes que deixen fins a 19°C a la Lluca de Xàbia, 16°C a Pego, 15°C a Benicàssim, 14°C al Castell de Guadalest, Benafigos, La Serra d’en Galceran, La Serratella, Xodos, Puçol o Xert entre altres.

ATENCIÓ!!! HUI I DEMÀ A LES MÀXIMES.

SITUACIÓ SINÒPTICA ACTUAL.
TEMPERATURES MÀXIMES PREVISTES DEMÀ MODEL AROME, FONT METEOCIEL.

Bé xiquets, agarreu-se que ve curva. Si mirem la situació sinòptica actual, tinguem un potent Anticiclò damunt de tota la península Ibèrica i que ve associat a una massa d’aire molt càlida des del nord d’Àfrica i això està fent que es disparen les temperatures estos dies.

Però atenció a les previsions de hui, però sobretot demà que serà el dia més càlid de la setmana. Hui novament ens acostarem o superarem els 25°C en algunes poblacions del nostre territori, però atenció demà perquè les màximes de més de 25°C seran pràcticament generals com podeu observar al mapa del model Arome, però probablement tinguem poblacions sobretot de les comarques centrals on no descartem fregar o inclús aplegar als 30°C. Ai mare….. Que farem enxufar l’aire acondicionat en ple gener? Pareix de risa, però és més seriós del que ens pensem.

FINS A QUAN ANTICICLÒ I TEMPERATURES CÀLIDES?

Xiquets, males notícies!!! L’anticicló sembla que a vingut per a quedar-se per a temps, les últimes actualitzacions dels models meteorològics auguren que ens podria acompanyar mínim 15 dies més damunt de nosaltres, per tant sense perspectives de episodis de pluges al Mediterrani i pràcticament a cap lloc del territori peninsular.

Les màximes a partir de Divendres baixen un poc respecte als valors abismals que tindrem demà, però la baixada més important la patirem a partir de la setmana que ve, allà dilluns-dimarts quan a causa de l’entrada de vent marítim portarà una massa d’aire més freda que deixarà uns termòmetres més suportables i per davall dels 20°C.

Això és el que hi ha i aixina ho contem, sense rastre d’hivern les pròximes setmanes i esperem que prompte els models meteorològics ens peguen un canvi en la situació, perquè si no molt mal anem. Fins demà.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando