Per Nando

17/01/2024

ATENCIÓ!!! Irene porta vent, però l’altra borrasca d’impacte podrà portar pluges 🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Les pròximes hores serà protagonista el vent, però caldrà vore el moviment final de la Borrasca del divendres al dissabte.

Bon dia!!! Dimecres 17 de Gener del 2024 i novament tenim que parlar d’un dia amb pas de núvols de ponent i fruit de la Borrasca d’alt impacte anomenada Irene que ara mateixa circula per l’Atlàntic i està deixant sobretot un temporal de forts vents a la península i fortes precipitacions a la part més Atlàntica.

La Borrasca te tendència a moure’s les pròximes hores pel nord de la península, on entre hui i demà a nosaltres ens portarà bona cosa de núvols i alguna gota, poca cosa, però sobretot el vent que serà l’autèntic protagonista de la jornada. Irene es una borrasca d’alt impacte, però ens haurem de fixar si la que va després, que ens afectarà el pròxim divendres/dissabte es finalment anomenada per l’Aemet com a Borrasca d’alt impacte també, i si es així li ficarien el nom de Joan. Ja vorem……..

ATENCIÓ AL VENT!!! AVÍS PER VENTS FORTS🌀🌀🌀🌀

ÚLTIMES RÀFEGUES,FONT AVAMET.

El vent comença a bufar amb gana i les últimes hores deixa algunes ràfegues prou fortes al territori Valencià. Destaquem els 100 km a Xodos, 89 km a Confrides, 84 km a El Toro, 77 km a Castielfabib, 72 km a Xàbia, 71 km a Ares del Maestrat i Sucaina, 69 km a Agres, 68 km a Olocau del Rei o Salem, 66 km a Villamalur, Otos o Alcoi, 65 km a Barx, 64 km Artana, 63 km a Benafigos, La Torre d’en Besora i Benicarló o els 62 km de Beniatjar entre altres.

Les pròximes hores encara s’enfortira i es generalitzarà més aquest vent que podrà bufar molt fort, així que precaució.

PREVISIÓ VENT MODEL AMERICÀ, FONT WINDY.

Com veieu estem en avís groc a bona part de la província de Castelló, província de València i nord-est d’Alacant, així com també les Illes Balears. La previsió de fortes ràfegues de vent sobretot afecten a estes zones esmentades, però pràcticament afectaran a tot el territori Valencià i sobretot amb més força quan més a l’interior.

Cal anar amb cura, perquè les fortes ratxes de vent podran superar els 100km en alguns indrets i per tant moltíssima precaució amb la possibilitat de despreniments d’objectes a la via pública. El vent de ponent continuarà demà i les temperatures càlides al igual que ahir continuaran també com a protagonistes de la jornada. Aquest vent te tendència amainar a partir de divendres.

Els canvis més importants els patirem entre divendres i dissabte amb la pròxima borrasca.

SITUACIÓ SINÒPTICA DIVENDRES/DISSABTE.
TEMPERATURES A 850HPA.
PRECIPITACIONS MODEL AMERICÀ, DIVENDRES DE VESPRADA.

Entre divendres per la vesprada i dissabte de mati ens creuarà la següent borrasca que sembla que a nosaltres ens donarà una mica més de joc. Una Borrasca que creuarà pel centre peninsular, un moviment que feia temps que no veiem i que al seu pas deixarà precipitacions que encara que no seran massa importants, perquè a dia de hui els models no veuen que entre fluxe marítim i es normal amb el pas de la Borrasca per un lloc poc idoni per a nosaltres. Si que deixarà algunes precipitacions que inclús podran ser moderades sobretot per la província de Castelló i Catalunya.

El més important també serà la notable davallada dels termòmetres, al entrar una massa d’aire més freda que no descartem que puga portar algunes volves per les serres de l’interior de Castelló i amb més probabilitat als Pirineus Catalans. Aquesta inestabilitat passarà molt ràpidament el mati del dissabte i deixarà un oratge estable però fresquet durant el cap de setmana.

PREVISIÓ PRÒXIMA SETMANA!!!

I ja podem confirmar des de Meteopoble que la pròxima setmana serà estable amb la instal·lació d’un potent Anticiclò que portarà bona cosa de sol i temperatures que tornaran a pujar de manera decidida i deixant dies prou càlids per a l’època. Caldrà esperar fins a Febrer a vore si la situació vol canviar amb la possibilitat de la migració d’aquest Anticiclò a latituds més altes. Ja vorem!!!

Ara precaució amb el vent i seguiment amb el pas de la Borrasca del proper divendres que vorem si finalment rega un poc les nostres terres, perquè falta fa. Fins demà!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando