Per Nando

8/01/2024

A 36 hores del episodi de pluges i nevades!!! Que diuen hui els models?🌧🌧❄️❄️❄️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Els models no acaben d’aclarir-se en el màxim de precipitacions i van moguent ací i allà la màxima inestabilitat.

Bon dia!!! Dilluns 8 de Gener del 2024 i pensava que hui tindrien un poc més clar l’ubicació màxima de la inestabilitat, però sembla que els models meteorològics encara no es fiquen d’acord com vorem ara després.

Primer que res comencem jornada mirant al satèl·lit, hui novament tindrem un dia prou tranquil a l’espera dels canvis que es donaran demà cap a últimes hores de la jornada i que sembla que ens portaran les primeres precipitacions que començaran pel sud del territori Valencià. El vent que està nit ha continuat bufant amb força sobretot al nord del territori, te tendència amainar les pròximes hores.

A PARTIR DE DEMÀ CANVIS!!!🌧🌧🌧❄️❄️❄️

A partir de demà començarà a despenjament una massa d’aire fred pel nord i que acabarà formant una borrasca pel sud de la península i que acabarà creuant pel Mediterrani per a situar-se més o menys per les costes Catalanes.

Amb tot això a partir de demà a últimes hores creix la inestabilitat i per fi plourà a la Façana Mediterrània de manera general, encara que tindrem llocs on no plourà massa, perquè no acaba de ser una situació de màxima inestabilitat amb vents humits de llevant que afecte tot el litoral, però així i tot la pluja regara pràcticament totes les comarques entre demà a últimes hores i dijous i per tant eixe motiu ja es prou per a estar contents.

UBICACIÓ DE LES PLUGES I NEVADES SEGONS ELS DIFERENTS MODELS METEOROLÒGICS 🌧🌧❄️❄️❄️

MODEL EUROPEU.

MAPA ACUMULATS PRECIPITACIONS EUROPEU.

MODEL AMERICÀ.

MAPA ACUMULATS PRECIPITACIONS MODEL AMERICÀ.
MAPA ACUMULATS NEU, MODEL AMERICÀ.

Si veieu els mapes del dos grans models meteorològics per a la distribució de les pluges a la Façana Mediterrània es per a tornar-se bojos. Mentre el Model Europeu aposta que la Borrasca done la màxima convergència a les comarques més litorals i centrals del territori català, el model Americà ho deixa tot més light, però dona Alacant i el nord-est de Catalunya com les zones més afavorides d’esta situació.

Siga com siga seran els models mesoescalars ens que ens aniran traient de dubtes les pròximes hores i anirem veient on van ubicant hora a hora eixa màxima de precipitació. Les nevades i com varem anunciar ahir sembla que es quedaran en cotes altes de l’interior de la província de Castelló per damunt d’uns 1000 metres i per damunt d’uns 700-800 metres dels Pirineus Catalans.

QUE PASSARÀ DESPRÉS?

Una vegada acabe este episodi de pluges cap a les nostres terres i de cara el cap de setmana pròxim, tornarà novament a instal·lar-se cap a nosaltres l’anticicló, que portarà de nou estabilitat duradora i a més pujada de les temperatures que sembla que novament les màximes tornaran a ser més altes del que es habitual per a l’època.

Però mentrestant anem a disfrutar de l’episodi de pluges que començarà en unes 36 hores i anem a fer seguiment, perquè després no sabrem quan tornarà a ploure i nevar.


Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando