Per Nando

6/01/2024

🔴Última hora models episodi de neu i pluja setmana pròxima ❄️❄️❄️❄️❄️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Els models amb les últimes actualitzacions aposten perquè les nevades podran ser intenses, però ubicades en un sector determinat.

Bon dia!!! Dissabte 6 de Gener del 2024, dia de Reis i dia per a que els xiquets juguen amb eixos regals. Com veieu al satèl·lit en qüestió de pluja no tindran massa problemes, perquè pràcticament tenim el cel ras i tan sols queda alguna precipitació per l’illa de Menorca i que poc a poc també anirà desapareixent.

Encara que l’estabilitat ens acompanyarà els pròxims dies caldrà abrigar-se abans d’eixir de casa perquè ahir ens va entrar una massa d’aire més freda que va fer desplomar-se els termòmetres. A més el vent ha agafat velocitat i està deixant ràfegues molt fortes com vorem a continuació.

ATENCIÓ AL VENT, AVÍS TARONJA!!!🟠🟠🟠🟠

AVISOS AEMET HUI
RÀFEGUES DE VENT, FONT AVAMET.

El vent de Mestral bufa molt fort i així ho farà fins al pròxim dilluns sobretot a la província de Castelló i sud de Tarragona que com he dit moltes vegades es on més estan habituats aquest tipus de ventades. AEMET ha activat per a hui l’avís taronja en aquest sector, així que precaució.

Les ràfegues més intenses durant la passada nit s’han donat a Xert ( La Mola ) amb 164 km/h, 138 km a Vilar de Canes i Rossell, 137 km a Sant Mateu, 134 km/h a Xodos, entre molts altres, però com he dit abans precaució perquè el vent no para i continuarà pegant fort fins al pròxim dilluns.

ACTUALITZACIÓ MODELS PREVISIÓ PLUJES I NEVADES A PARTIR DE DIMARTS.

MODEL EUROPEU.

TEMPERATURES A 850HPA ENTRE DIMARTS/DIVENDRES.

Mirant l’última eixida del model Europeu la Borrasca tindrà un recorregut que podrà banyar tota la Façana Mediterrània, però això sí, uns mullaran més que altres com es normal en aquest tipus de situacions. A dia de hui sembla que creuarà pel sud peninsular i ràpidament vindrà a situar-se davant les costes de Castelló i Catalunya i per tant sembla que eixes seran les zones més agraciades per eixes possibles pluges i nevades i amb l’aire fred en alçada les nevades podran caure a cotes mitges del nostre territori, però ara ho vorem amb els mapes.

ACUMULATS PLUJA I NEU MODEL EUROPEU.

ACUMULATS PLUJA EUROPEU
ACUMULATS NEU EUROPEU.
ACUMULATS NEU MODEL AMERICÀ

Com veieu als mapes a partir de dimarts tindrem que estar molt pendents de l’oratge perquè el pas de la Borrasca farà ploure i nevar a la Façana Mediterrània, segons els últims mapes actualitzats sembla que on més plourà serà Catalunya, Les Illes Balears, la província de Castelló i València, mentre que la província d’Alacant les pluges seran més anecdòtiques al no entrar el vent massa favorable.

Atenció a la neu, perquè podrà caure en totes les serres de l’interior en una cota d’uns 600-800 metres sobretot de l’interior de la província de Castelló, encara que el model Americà aposta que inclús les serres del interior de València i les serres del sud de València i nord d’Alacant també podrien vores afavorides.

Siga com siga ho seguirem, perquè açò encara té marge perquè puga variar un poc més en quant a cotes i distribució. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando