Per Nando

4/01/2024

Canvis imminents i actualitzen els models per a la pròxima setmana 🌧🌧🌧☁️☁️☁️⏬️⏬️⏬️❄️❄️❄️❄️❄️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Durant el dia de hui ens creuarà un front i començaran els canvis amb baixada important dels termòmetres i vent fort de mestral.

Bon dia!!! Dijous 4 de Gener del 2024, comencem jornada pendents dels canvis en la situació meteorològica que esperem durant aquesta vesprada i que serà el preludi d’un canvi de patró que ens farà estar més entretinguts sobretot als aficionats i meteoròlegs esbrinant tots els canvis que ens van donant els models meteorològics.

Primer que res i com tots els dies mirem satèl·lit i ja tenim alguns núvols sobretot a la meitad nord de la Façana Mediterrània i que durant aquesta vesprada deixaran alguns ruixats com vorem a continuació.

ESTA VESPRADA PLUGES, A PARTIR DE DEMÀ AVISOS PER VENT I BAIXADA IMPORTANT DE TEMPERATURES.

Avisos Aemet per vent.
Previsió precipitacions esta vesprada I demà, model Arome.

Atents a partir d’aquesta vesprada perquè la nuvolositat anirà a més i ens creuarà un front que deixarà algunes precipitacions irregulars, però que podrien ser localment moderades i que inclús no descarte que puguen vindre acompanyades per algun tro. Demà mati encara es registraran alguns ruixats, que inclús no descarte que puga caure algun floc de neu a les serres de l’interior de Castelló,,però ràpidament la inestabilitat anirà traslladant-se cap a les Illes Balears.

A partir del pas del front aquesta vesprada començarà a enfortir-se el vent de mestral i que demà bufarà molt fort a tot l’interior i litoral nord de la província de Castelló i sud de la província de Tarragona. A més atenció perquè patirem una baixada important de les temperatures entre 5-8°C respecte els valors donats estos últims dies. El cap de setmana es presentarà estable, ventós i fred.

ACTUALITZEN ELS MODELS PER A LA PRÒXIMA SETMANA. QUE DIUEN DE L’ENTRADA FREDA, LA NEU I LA PLUJA?

MODEL AMERICÀ ( ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ)

ACUMULATS NEU PRÒXIMA SETMANA.
ACUMULATS PRECIPITACIONS PRÒXIMS DIES.

Actualitza el model Americà per a la pròxima setmana i continua veient eixe Anticiclò Britànic, però lleugerament més amunt que les passades actualitzacions i per tant eixa màxima inestabilitat per a la pròxima setmana amb les seues pluges i nevades també es desvia més cap al nord segonsl aquest model, i per tant,amb esta eixida la neu que marca al Mediterrani es queda com uns situació anecdòtica que deixaria algunes pluges i nevades no massa importants entre dimecres i dijous amb el pas d’una borrasca pel centre peninsular i que no acompanyaria massa en els vents marítims, per això les precipitacions no serien massa destacables.

ACTUALITZACIÓ AHIR DE VESPRADA MODEL EUROPEU.

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMA SETMANA
ACUMULATS PRECIPITACIONS PRÒXIMS 10 DIES.
ACUMULATS NEU PRÒXIMS 10 DIES

El model Europeu en l’eixida d’ahir de vesprada també veu una situació molt pareguda a la que veu el model Americà este matí ( recordeu que el model Europeu de hui no actualitza fins les 8 ) amb el desplaçament del Anticiclò Britànic cap al nord la màxima inestabilitat I el màxim de l’entrada freda també es desvia cap al nord, per tant, amb les últimes eixides seria més Catalunya l’agraciada la pròxima setmana i les nevades als Pirineus serien força importants.

Però cal anar seguint els models matí i vesprada, perquè queda encara moltes hores i tot açò encara anirà variant i per tant aquesta vesprada tornarem a actualitar. Vorem que ens diuen els models Americà i Europeu davant el primer episodi de pluges i nevades de l’hivern que podrà donar-se amb força la pròxima setmana i que la variabilitat de les eixides ens farà canviar les previsions i les tendències pràcticament dia a dia. Seguimeeeeeeent.


Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando