Per Nando

21/12/2023

A 24 hores de l’hivern i ens fixem en les tendències cap a finals d’any👀👀👀🌀🌀🥶🥶🔵🔵❄️❄️❄️❄️❄️⏬️⏬️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

Continuem amb gelades per l’interior i vent, però pendents d’un nou canvi de patró per finalitzar el 2023.

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!!

Benvinguts de nou, es va confirmant una entrada freda important de cara el dia de Cap d’Any observant les últimes actualitzacions dels models meteorològics, però en un principi seria una entrada seca i que només portaria precipitacions al nord i oest peninsulars, perquè com els últims mesos pareix que vindria acompanyada de vents terrals. De totes maneres no sembla que duraria massa i per començar el 2024 tornaria novament l’anticicló peninsular. Aquestes tendències anirem confirmant i definint els pròxims dies, però de temporal de neu històric aquest Nadal ni pensar-ho, una vegada més les previsions d’alguns il·luminats fallaran.

ACTUALITZACIÓ MATÍ

SATÈL·LIT EUMETSAT ACTUAL

Bon dia!!! Dijous 21 de desembre del 2023, comencem jornada quan són les 5:30 de la matinada, a tan sols un dia per a començar una nova estació meteorològica anomenada hivern, ja vorem que ens depararà, perquè aquesta última anomenada tardor ha estat nefasta en tots els aspectes i la deixarem enrere com una de les estacions més seques i càlides a la Façana Mediterrània del que tenim registres. Bé con tots els dies mirem satèl·lit i després del front d’ahir, hui novament el cel ha quedat ras i novament s’imposa l’anticicló damunt de nosaltres portant estabilitat atmosfèrica els pròxims dies i les pròximes festes Nadalenques.

TEMPERATURES MÍNIMES ACTUALS, 5:30 HORES.

Font Avamet

Novament ens alcem altre dia amb gelades fortes per l’interior i encara que no són tan intenses com a principis de setmana, cal abrigar-se abans d’eixir de casa, encara que a migdia la temperatura arriba a ser agradable. Les mínimes més baixetes a estes hores les trobem a les zones més habituals del territori Valencià. Destaquem els -7,6°C de la Rambla de Bocairent, els -5,5°C de Xixona ( Rambla de la Sarga) -5°C al Fondó de la Lagunilla a Villena, entre moltes altres com podeu vore al mapa d’Avamet, inclús en la costa no fa fred. Així continuarem els pròxims dies, però de cara els dies principals de Nadal les gelades es faran més intenses i inclús més generals que les últimes jornades. Ho seguirem.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT 🌀

Font Avamet

Continuem en avís groc per l’interior nord del territori Valencià per eixe vent de Mestral que ens continuarà acompanyant fins dissabte. Novament tenim ràfegues de vent de més de 100 km/h i novament a les poblacions on estem habituats com Vilar de Canes i Xert, però tenim moltes altres poblacions on també superen els 90 km/h com La Torre d’en Besora, Sant Mateu, Xodos, La Serra d’en Galceran o Rosell, però encara tenim moltes més altres poblacions que el vent bufa amb certa força I amb ràfegues entre 70-80 km/h com podeu veure a la taula d’Avamet.

ARA ELS MODELS VEUEN MOVIMENT PER ACABAR L’ANY❄️❄️❄️🥶🥶🥶🥶🌀🌀🌀

Fins fa dos dies els models veien inclús per finalitzar l’any i començar el 2024 una situació d’estabilitat Anticiclònica i sense massa canvis en el panorama meteorològic. Ara mateixa la situació en els models ha canviat i de cara el dia de Cap d’Any sembla que l’anticicló es podria retirar de la península amb la possibilitat d’una entrada freda i que faria baixar les temperatures, sobretot les màximes de manera molt important. Cal destacar que en un principi aquesta situació només portaria nevades i pluges al nord peninsular, però caldrà seguir aquesta tendència per anar veient si es confirmen canvis més importants al començament del 2024 a casa nostra o per contra tornem a una nova configuració de ponent. Esperem que no……

Ho seguim? Jo per suposat!!!!!

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando