Per Nando

20/12/2023

ACTUALITZACIÓ!!! Fortes gelades i forts vents, les peces podran començar a moure’s a finals d’any ❄️🔵⏬️🥶

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

LES PREVISIONS METEOROLÒGIQUES A LA FAÇANA MEDITERRÀNIA.

El vent i les gelades novament protagonistes de les pròximes jornades.

ACTUALITZACIÓ VESPRADA MODELS METEOROLÒGICS.

Com podeu observar al satèl·lit ara mateixa ens està acabant de creuar el front, sense pena ni glòria tal i com estava previst, la pròxima nit tornarà a ser freda i les gelades tornaran a ser les protagonistes per l’interior del territori Valencià. Així continuarem els pròxims dies on la situació Anticiclònica predominara també durant els principals dies de Nadal.

MODEL ECMWF

MODEL AMERICÀ

Anem a estar molt pendents dels models meteorològics, perquè tant el model Americà com l’Europeu ens porten novetats amb la insinuació que de cara finals d’any l’anticicló vullga retirar-se de la península Ibèrica i amb més opcions d’entrada d’inestabilitat, situacions molt poc cridaneres de moment perquè són eixides que s’han començat a donar hui i com he dit aquest matí queden uns 10 dies i per tant ho agafem com ciència ficció, però el panorama algun dia te que canviar i després de 3 mesos esperem que siga més prompte que tard.

ACTUALITZACIÓ PREVISIÓ METEOROLÒGICA, MATÍ.

Bon dia!!! Dimecres 20 de desembre del 2023,, ja tenim els primers núvols fruit del front que esperàvem i que creua la península Ibèrica de oest a est sense massa problemes al seu pas, ací a casa nostra només ha fet pujar la velocitat del vent i ha frenat un poc les mínimes com vorem a continuació, però inclús durant el mati tenim la probabilitat de que puga deixar alguna gota per la província de Castelló.

Novament gelades molt fortes

Font Avamet

Encara que hui les mínimes no han baixat tant com el dia d’ahir, novament caldrà abrigar-se ben abrigats abans d’eixir de casa. Tal i com varem anunciar ahir, al quedar-se el cel ras aquesta nit les gelades no han estat tan intenses al nord del territori Valencià, però novament a la província de València i nord d’Alacant trobem valors negatius destacables. Hui les més baixetes les trobem a Requena i Bocairent amb 7°C negatius, però eixes temperatures negatives es donen a molts altres llocs com veieu a la taula elaborada per Avamet. Les més altes al litoral com sempre, on hui al litoral de València han pujat fins a valors propers als 14°C. Esta pròxima nit novament serà freda i novament les gelades seran importants sobretot a l’interior de València i nord d’Alacant.

FORTES RÀFEGUES DE VENT

Font Avamet

El vent de mestral que ja ha començat a moure i que afecta sobretot la província de Castelló, que no pararà fins el dissabte, però mentrestant ja deixa ràfegues molt fortes com els 127 km/h de Xert, 116 km/h a Vilar de Canes, 111 km/h a Sant Mateu, 108 km/h a Rosell, 103 km/h a Catí, registres també de més de 90 km/h a poblacions com Tírig, La Torre d’en Besora o Xodos i moltes més poblacions on el vent també bufa per damunt dels 70-80 km/h. Recordem que Aemet te actiu l’avís groc per vents a tota la província de Castelló, part de Catalunya i l’illa de Menorca.

PREVISIÓ FESTES DE NADAL

Oratge estable de cara les festes Nadalenques i sense canvis en la situació meteorològica al nostre territori i en part a tota la península Ibèrica. Continuarem baix la influència de l’anticicló que deixarà pràcticament oratge estable i amb temperatures màximes al voltant del 15-20°C i amb gelades per l’interior que inclús els dies principals de Nadal és podrien generalitzar. Ho seguirem…..

ES VEUEN CANVIS PER AL 2024?

La situació podria canviar per a finalitzar l’any o començar el 2024….. llegir més
Com hem avançat els models meteorològics contemplem alguns canvis el dia de hui respecte a les últimes eixides i que informem en l’última imatge del post.

Caldrà seguir els models de cara principis del 2024, encara que es una odissea parlar a més de 10 dies vista, anirem veient si els models volen moure eixes peces i ens lleven eixe potent Anticiclò que tenim instal·lat al damunt i que deixe pas a més inestabilitat i perquè no, al pas de possibles entrades fredes que ens puguen portar pluja i neu cap a les nostres latituds. D’il·lusió també es viu, però a Meteopoble anem a centrar-se sobretot a seguir els models i vore si van intuiint ja d’una vegada algun canvi per al 2024.

Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando