Per Nando

14/12/2023

Fa fred i quin vent!!! i que farà pròxima setmana i Nadal?🌀🌀🌀⏬️🥶⛅️🔵🌧❄️🍂☁️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!

TEMPERATURES MÀXIMES, FONT AVAMET.

Benvinguts de nou!!! Com veieu s’ha notat la baixada de termòmetres de despus-ahir i almenys ara podem ficar-se la roba que toca per a un mes de desembre. Cal destacar la gran variabilitat tèrmica hui entre l’interior de les comarques del nord on s’han quedat inclús per davall dels 5°C i contrasta amb les zones del litoral i prelitoral on han fregat els 20°C o inclús l’han superat eixe valor per dos dècimes a Alacant. Els pròxims dies la variabilitat tèrmica apenes tindrà transcendència en el nostre territori i seguirem amb valors molt pareguts als de hui.

RÀFEGUES DE VENT, FONT AVAMET.

El vent hui també ha pegat amb força i continua fent-ho al nord del territori Valencià on destaquem ràfegues de quasi 140 km/h a Vilar de Canes o Xert, però també ràfegues de més de 130 km/h a la Serratella o Rosell, la tendència demà es anar amainant aquest vent de Mestral tan comú en aquesta nostre territori.

Bon dia!!! Dijous 14 de desembre del 2023, ahir ja varem notar eixa baixada de termòmetres que en alguns casos va baixar més de 10°C respecte al passat dimarts, per fi ha aplegat eixa normalització dels termòmetres, encara que per la costa encara poden rondar els 20°C de màxima. Bé!!! Com tots els dies mirem satèl·lit i no tenim massa novetats que contar, l’anticicló predominara els pròxims dies i per tant la nuvolositat pràcticament serà escasa.

TEMPERATURES MÍNIMES, FONT AVAMET.

Encara que a la costa trobem temperatures mínimes al voltant dels 12-15°C, a l’interior fa fred quan són les 5 de la matinada, matins gelats que deixen com a mínimes més baixetes a estes hores a poblacions com Requena amb -0.7°C i Ademus amb -0,3°C, després ja tenim valors positius que oscil·len entre els 0 i els 2°C a punts alts de les poblacions com ara Confrides, El Toro, Castielfabib, Villena, Alcoi, Bocairent, La Pobla de Benifassà, Agres i moltes altres poblacions com podeu veure a la taula anterior.

🟠AVÍS TARONJA PER VENT, QUINES RÀFEGUES!!!

Font Avamet

Aemet te activat hui l’avís taronja a l’interior de la província de Castelló i interior sud de Tarragona i avís groc a la resta de Tarragona, part nord del territori Català, resta de la província de Castelló i interior nord de València i part de les Illes Balears per vents que podran superar els 90-100 km/h. Precaució!!!

De moment les ràfegues més intenses les trobem a La Serratella, Xert i Rossell amb més de 130 km/h, però tenim molts registres per damunt dels 100 km/h en diferents poblacions com Vilar de Canes, Sant Mateu, Xodos, la Torre d’en Besora, la Serra d’en Galceran i Catí. El vent continuarà les pròximes hores i començar amainar demà al llarg de la jornada.

I ARA QUE? CAP DE SETMANA I PRÒXIMA SETMANA.

MAPA SINÒPTIC PRÒXIMS DIES

El cap de setmana continuarem baix la influència de l’anticicló i per tant amb estabilitat total i les temperatures que continuaran més normalitzades per a l’època en què ens trobem. Finalment i mirant ens últims models meteorològics sembla que a partir de dimarts, la D.A.N.A te tendència acostar-se pel nord d’Àfrica cara a nosaltres, però sense massa conseqüències, perquè tan sols portarà més nuvolositat a partir de dimarts i amb possibilitat que poguera escapar-se algun plugim.

QUE FARÀ CAP A LES FESTES NADALENQUES?

Encara que la fiabilitat de les previsions i les tendències decreix a tants dies vista, intentarem a partir de hui quin oratge ens pot deparar les pròximes festes Nadalenques. Contra alguns pronòstics que circulen per les xarxes socials de que viurem uns Nadals amb un temporal històric i mils de xorrades més, ara mateixa a Meteopoble veiem que els Nadals podríem continuar amb estabilitat i temperatures que podrien continuar amb anomalies positives. És a dir més altes de l’habitual per a eixes dates. Per tant!! Anem actualitzant i informant. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando