Per Nando

13/12/2023

Atents!!! De la calor al fred i al super !!ANTICICLÒ!! Rècords de pressió?⏬️⏬️⏬️🔵🥶⛅️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dimecres 13 de desembre del 2023, nova nit càlida la que estem patint com ara vorem després, però te les hores comptades com podem també observar al satèl·lit de hui. Ara mateix ens afecta un front de núvols que pot deixar alguna gota per l’interior, però coses molt anecdòtiques, si mireu al darrere del front és l’aire fred que ja comença a guaitar pel nord peninsular i les pròximes hores també ens afectarà a nosaltres..

TEMPERATURES MÍNIMES, FONT AVAMET.

Mirant el mapa de temperatures mínimes, novament es l’interior nord on ara mateixa tenen registres per davall dels 5°C, però anem a centrar-se hui amb les mínimes més altes que s’estan donant sobretot al litoral de València i Alacant. Destaquem els vora 19°C de Favara, Ondara, El Verger,Coix, Vilallonga, Gandia, Orba, Pego, València, Palmera i Simat de la Valldigna. També eixos vora 18°C a Alginet, Oliva, Cullera, Sueca i Xàbia. Per tant, nit càlida que te les hores comptades perquè la pròxima nit baixaran de manera més important les temperatures.

VENT I AVISOS PER VENT ( HUI I DEMÀ)

Font Avamet

Algunes ventades tenim al llarg del territori Valencià a estes hores i que superen els 80km en punts alts de Bunyol i Aiora, però el que cal destacar és l’enfortiment a partir d’aquesta vesprada del mestral a punts de la província de Castelló, sud de Tarragona on podran tindre ràfegues de més de 100 km/h, per eixa situació Aemet fica en avís taronja a l’interior de l’extrem nord de la província de Castelló i sud de Tarragona i groc a la resta de la província de Castelló. Precaució!!!!

DE LA D.A.N.A QUE PREVEIEM, PASSAREM AL SUPER ANTICICLÒ I TEMPERATURES ALGO MÉS NORMALITZADES, PERÒ….⛅️⛅️⛅️⏬️⏬️⏬️🔵🔵

MAPA SINÒPTIC PRÒXIMA SETMANA!!

MAPA TEMPERATURES A 850HPA PRÒXIMS DIES.

MAPA ANOMALIES TÈRMIQUES PRÒXIMS DIES.

Com veieu d’una D.A.N.A que preveiem per a finals de setmana, finalment ens invadira un super Anticiclò que si cap a finals de setmana se situarà damunt de nosaltres amb pressions de fins a 1035 hectopascals, la pròxima setmana vindrà a situar-se sobre l’Atlàntic, però ens afectarà igualment amb pressions que els models meteorològics veuen de rècord i que poden aplegar fins els 1050 hectopascals.

Com veieu a l’animació de temperatures a 850HPA, la massa d’aire fred començarà a afectar-nos els pròxims dies i normalitzant una mica eixos valors màxims i mínims, però si contempleu el mapa d’anomalies tèrmiques, una vegada ens afecte el potent Anticiclò, tornarem a temperatures més càlides per a l’època en què ens trobem i sense perspectives de pluges en tot el que queda d’any. Mareeee deuuuu.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando