Per Nando

12/12/2023

ATENCIÓ!!! De la calor al fred en qüestió d’hores 🔴🔴🍂🍂🍂🥶🥶🥶🥶

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!🔥🔥🔥🔥

Font Avamet

Benvinguts de nou!!! Que vos pareix? Si ahir vàrem patir calor, hui les temperatures encara s’han disparat més i de segur han marcat rècords històrics per a un mes de desembre amb eixos quasi 30°C que s’han donat a moltes poblacions de les comarques del sud de València i Alacant. Destaquem en el top 1 de la meteoxarxa d’Avamet a Palma de Gandia amb 29,8°C, seguida la meua estació situada a Castelló de Rugat ( el meu poble) amb 29,6°C. Com he dit registres excepcionals per a un mes de desembre i cada vegada més repetitius. Demà baixen més de 10°C els valors màxims i ens deixaran un dia fred i més normalitzat per a l’època en què ens trobem.

Bon dia!!! Dimarts 12 de desembre del 2023, podria dir igual que estem a Maig o Juny perquè així ho sembla en les temperatures, però no xiquets estem en ben entrat desembre i les temperatures càlides cada vegada són més freqüents i notòries al nostre territori. Bé, primer que res i com tots els dies mirem satèl·lit i hui tenim més nuvolositat que dies enrere, encara que són núvols que no porten precipitacions com estem acostumats, per tant no cal que agafeu paraigües, un aparell que els Valencians, Catalans i Illencs ja no se’n recordem ni que existeix..

ATENCIÓ HUI A LES MÀXIMES!!!

MAPA D’ANOMALIES TÈRMIQUES HUI.

MAPA PREVIST DE TEMPERATURES MÀXIMES, MODEL AROME.

Atenció que si ahir va fer calor, hui encara en farà més. Hui serà un dia on inclús podríem batre rècords de temperatura per a un mes de desembre i inclús en alguns punts de la província d’Alacant, podríem roçar o aplegar fins els 30°C, per tant, seguiment hui en les màximes tant en punts de la província d’Alacant, com també de les comarques centrals del territori Valencià. El mapa d’anomalies tèrmiques per a un mes de desembre es brutal, però el que més fa por és que ens estem acostumant aquestes temperatures, perquè com he dit abans, cada vegada són més freqüents i més elevades també. CANVI CLIMÀTIC!!!

DEMÀ BAIXADA IMPORTANT DE LES TEMPERATURES!!!

Bé!!! Almenys la calor té els dies comptats i com veieu a les imatges a partir de demà i dijous baixaran de manera molt important tant les màximes com les mínimes, demà encara podrem superar inclús àmpliament els 20°C en punts del litoral de la meitat sud del nostre territori, però dijous la baixada encara serà més destacada i afectarà a totes les nostres comarques. Caldrà traure de nou l’abric després de ficar-se la mànega curta hui.

Atents perquè demà matí també creuarà un front que pot deixar alguns ruixats per l’interior de Castelló i València, però molt poca cosa, a la vegada començarà també a moure el vent de mestral que podrà deixar ràfegues fortes entre 80/100 km en zones habituals de l’extrem nord de l’interior de Castelló i sud de Tarragona, un vent que també ens acompanyarà dijous.

PLOURÀ ALGUN DIA?

Ahir de vesprada finalment definiem la situació que ens espera a llarg termini, després de dies de seguiment i emoció per la possibilitat de vore canvis en la situació meteorològica, els models ens van pegar de sobte un revés que a mi personalment me van deixar ferit, a mi que tant m’agrada la pluja i la inestabilitat, els models me l’han tornat en un potent Anticiclò que sembla que ens afectarà de ple tant cap a finals de setmana i sembla que tota la setmana que ve, això sí, amb temperatures fresquetes, però estabilitat total.

Quan plourà? Si fa dos dies veiem que la pluja estava prop, ara mateixa no veig ni rastre de pluja per cap lloc, ni a curt, ni a llarg termini. Desastre total!!!!

Fins la vesprada.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando