Per Nando

11/12/2023

Pendents de la baixada  de termòmetres  i canvi radical en l’evolució de la D.A.N.A del Mediterrani 🔵🔵🥶

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!

MODEL AMERICÀ ACTUALITZAT

MAPA TEMPERATURES DEMÀ MODEL AROME.

Benvinguts de nou!!!! Doncs ja tenim la solució, finalment i després d’eixides on els 2 models meteorològics més importants com són l’Europeu i el model Americà apostaven per una D.A.N.A retrògrada que ahir mateixa la situaven fins al golf de Cadis, aquest mati el model Europeu ha reculat i darrere d’ell i ara mateix ho ha fet el model Americà. Finalment l’anticicló tan potent que es formarà durant el cap de setmana no s’allargarà el suficient per a portar l’aire fred i el llevant que ens fan falta per a que ploga al nostre territori. No qualla cap situació i al final s’en va tot a rodar. I és que quan no vol ploure, no vol ploure i almenys esta setmana no ho farà.

Atenció perquè si hui hem patit temperatures molt altes, demà encara pujaran una mica més tocant els 30°C en algunes poblacions del sud del territori Valencià. Dimecres baixen i sembla per fi que durant tot el que queda de setmana tindrem temperatures més acordes per a l’època amb matins i nits sobretot freds.

Seguim observant els models perquè almenys si que sembla que canviem de patró atmosfèric amb el tall del ponent i que ens pot donar més opcions a pluja en properes setmanes. Ho seguim!!!

Bon dia!!! Dilluns 11 de desembre del 2023, apunt d’entrar en la segona quinzena de desembre que sembla que portarà alguns canvis en el patró atmosfèric que venim tinguent en els últims mesos. De moment i com tots els dies mirem satèl·lit i no tenim res important que destacar, apenes tenim alguns núvols sense més importància per Catalunya, el nord del territori Valencià i les Illes Balears, que no impediran que durant la jornada siga el sol el protagonista.

CALOR!!! I TEMPERATURES MÍNIMES ( FONT AVAMET)

Ahir varem tindre màximes de primavera adelantada, però és que hui i demà inclús eixes màximes encarà podran pujar més i deixar registres màxims de més de 27°C a comarques de la província d’Alacant i sud de València. Com veieu les mínimes encara que per l’interior sobretot de Castelló són fredes, pel litoral de les comarques centrals es queden al voltant dels 17-18°C, unes temperatures prou altes per a l’època en què ens trobem.

ATENCIÓ A LA BAIXADA DE TERMÒMETRES A PARTIR DE DIMECRES!!!

No guardeu els abrics després de les temperatures que patirem fins demà, perquè com veieu al mapa en altura a uns 1500 metres, a partir de dimecres se’ns tira al damunt una massa prou més freda que farà baixar els termòmetres vora 10°C o més en alguns casos al llarg de la nostra geografia. Farà fred de dia i per les nits tornaran les gelades a les comarques interiors, per tant, molta cura en els constipat, perquè pràcticament tornarem a passar de temperatures quasi estivals a l’hivern en només unes hores.

QUE PASSARÀ EN LA D.A.N.A MEDITERRÀNIA? QUE DIUEN ELS ÚLTIMS MODELS?

Hui la publicació la faig més tard perquè realment estava esperant l’última eixida del model Europeu perquè no em refiava, i sabeu que? No m’agradat gens i de nou sembla que tindrem decepció absoluta perquè l’anticicló sembla que cap a finals de setmana té tendència a tirar-se damunt de la península Ibèrica ( ahir el ficaven en Centre-Europa)i enviant eixa D.A.N.A que fa dies que anem anunciant novament cap a Itàlia i sense opcions que recule cara a nosaltres com veien ahir tots els models meteorològics. Per tant, sembla que garantim novament una setmana amb absència d’eixes precipitacions que tant estem esperant.

I QUE ENS DIUEN ELS MODELS A LLARG PLAÇ?

I quanta raó teniu, sempre la setmana que ve…… Els models meteorològics tornen apostar per a que siga la pròxima setmana on tinguem novament deslenjaments d’aire fred al Mediterrani que vorem com acaben, ja que l’anticicló te ganes de ballar cap ací i cap allà i podrà afavorir eixos despenjaments d’aire fred cap a les nostres latituds. Ja vorem, no me fie ja de res…..

I sabeu que? Vaig dir que si no plovia com cal esta setmana me deixava aquesta afició, però no és cert, perquè està afició la porte mamada desde ben menut i me emportat moltes decepcions, però també moltes alegries i aquesta afició me dona vida en el dia a dia. Actualitzem esta vesprada I a vore que ens diuen estos models que me tornaran boig.😅

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando