Per Nando

9/12/2023

Atenció!!!! Nou canvi dràstic en els models meteorològics 🤐👀⏬️🌦☁️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!! RETROGRADA PRÒXIMA SETMANA?

MODEL AMERICÀ ACTUALITZAT

MODEL EUROPEU ACTUALITZAT

Benvinguts de nou!!! Molt pendents dels models meteorològics durant els pròxims dies perquè sembla que va confirmant-se un potent Anticiclò Centre-Europeu o Britànic. A més sembla que de cara finals de la pròxima setmana una D.A.N.A vindrà a situar-se pel Mediterrani. Ara mateixa els dos models meteorològics aposten per una situació retrògrada que el mateix Anticiclò faria d’atractor de la D.A.N.A cap a l’oest, es a dir apropant-se pel nord d’Àfrica cara a nosaltres. Amb la configuració que ens mostra el model Americà ara mateix, a partir del pròxim cap de setmana tindriem una situació allevantada que junt amb la inestabilitat que propiciaria la mateixa D.A.N.A faria ploure sobretot al sud del territori Valencià, el model Europeu també veu eixa situació retrògrada però amb la D.A.N.A creuant cap a l’oest, però massa al sud per a estar baix la seua influència, però així I tot el vent de llevant faria que tinguérem algunes precipitacions.

El que jo pense es clar, a partir de últims de la pròxima setmana la posició de l’anticicló es la ideal per a que qualle un possible episodi d’inestabilitat, si no ho fa, es que deveres tenim una maledicció molt potent damunt nostra. Esperem demà que els models intenten aclarir-nos una mica més aquest nou patró atmosfèric que patirem a partir de mitjans-finals de la pròxima setmana.

Bon dia!!! Dissabte 9 de desembre del 2023, ens alcem amb alguns núvols sobretot pel nord del territori Valencià i punts de Catalunya, però sense més transcendència, perquè hui esperem un dia on predominara clarament el cel assolellat. Si que cal abrigar-se abans d’eixir de casa, però la tendència tant hui com els pròxims dies es que les temperatures també vagen al alça.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT ( FONT AVAMET)

Aquesta nit ha continuat bufant el vent fort de mestral a bona part del nord del territori Valencià i puntualment en algun punt del sud com en el parc solar de la Font de la Figuera on han tingut ràfegues de fins a 100 km/h, 92 km/ a Xert, 87km/h a Vilar de Canes, 80km/h a Rossell i Confrides, 77 km/h a Llucena, Xodos i Sant Mateu entre altres. Ara la tendència és que el vent vaja amainant encara que hui podrà bufar amb alguna ràfega moderada per l’interior de València, demà ja esperem que bufe molt dèbilment.

PUJADA DE TEMPERATURES.

A partir de demà i com veieu al mapa se’ns tirara al damunt una massa d’aire més càlida que farà pujar els termòmetres tant les mínimes com les màximes. Atenció entre demà i el dimarts perquè podrem tindre valors màxims per damunt dels 25°C. A partir de dimecres novament baixarà de manera destacable el mercuri i tindrem temperatures més acordes per a l’època en què ens trobem.

DESATRE DE MODELS, NOVAMENT DESVIEN LA GOTA FREDA CAP A ITÀLIA.👀🤐⛈️🌧🌦☁️

Mentre ahir ens ficaven un temporal de llevant de cara mitjans-finals de la pròxima setmana, avui els models tornen a enfilar eixa D.A.N.A cap a Itàlia, per tant novament ens quedariem sense cap temporal i com deia ahir els models meteorològics tornen a canviar a pitjor. Ara bé!!! És confirma que canviem de patró atmosfèric, es a dir a partir de la pròxima setmana fulminem el ponent i el canviem pel llevant amb un potent Anticiclò que se situarà probablement per Centre-Europa. Això vol dir que podrem estar davant una situació retrògrada, que tard o prompte acabarà plovent segons les meues intuïcions al no estar damunt una situació de zonal. També tinc que dir, que ja vorem que diuen els models aquesta vesprada, perquè igual que han canviat a pitjor, novament poden tornar a millorar i el model Europeu en la finalització de la seua eixida principal ens torna a ficar la Gota Freda pel sud peninsular.

Actualitzem de nou esta vesprada i no llevem l’ull als dos grans models meteorològics, milloraran? Ja ho vorem………

Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando