Per Nando

1/12/2023

Atents!!! Baixada de termòmetres i actualitzen models pròxima setmana 🥶⏬️❄️🌦🌀🌬🍂❄️

Destacades, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ VESPRADA!!!

Benvinguts de nou, vos mostrem les últimes imatges del satèl·lit i ara mateixa ens està acabant de creuar el front i ja va notant-se com l’aire fred va entrant per l’interior de tota la Façana Mediterrània, aquest front ha deixat algunes precipitacions, però molt poca cosa i totes concentrades a l’interior nord, com els 8 mm de Castielfabib, 4 mm a Camporobles, El Toro o Sorita. El vent també ha bufat amb força sobretot a l’extrem nord de la província de Castelló i sud de Tarragona on continuarà bufant el dia de demà amb ràfegues superiors als 80/100 km i per eixe motiu Aemet mantindrà l’avís groc.

Com fa dies vaig dient aquest cap de setmana estarà caracteritzat pel fred, a partir d’ara mateix és desplomaran tant les màximes com les mínimes i tindrem gelades per les comarques de l’interior i que sobretot la nit de dissabte a diumenge podran ser generals.

Bon dia!!! Divendres 1 de desembre del 2023, comencem l’hivern meteorològic i ja veurem que ens depararà perquè Novembre ha estat nefast en quan a pluges a la Façana Mediterrània.

Com tots els matins les primeres imatges que observem són les del satèl·lit, el front Atlàntic que va avançant, aplegarà molt desgastat durant el matí cap a les nostres comarques i només esperem quatre gotes mal comptades a les zones de més a l’interior, res de bo!!! No es així a la zona centre peninsular on este front ha deixat ruixats intensos al seu pas, però ja sabeu que de ponent ací arriba amb molt poca humitat i per tant, com he dit, poc cal esperar.

PRECIPITACIONS MES DE NOVEMBRE, FONT AVAMET.

Mireu el mapa de pluges del mes de Novembre al territori Valencià, dona pena de vore, perquè a la majoria del territori no ha caigut ni gota, on ha plogut un poc ha estat per l’interior de València i la província de Castelló, però res important i sumem altre mes de tardor amb sequedat a causa d’eixa configuració aponentada. Tardor per al rècord.

BAIXADA IMPORTANT DE TERMÒMETRES ESTA VESPRADA ⏬️⏬️🥶❄️❄️❄️

Després del dia tant càlid d’ahir, hui tindrem dos parts, pel matí i mentres ens creua el front les màximes encarà podran aplegar fins als 20°C o més a migdia a les comarques més litorlals, serà esta vesprada al darrere del front de ponent quan ens afecte eixa massa d’aire més gelada que farà baixar en picat els termòmetres.

Atenció!!! Perquè patirem un cap de setmana gèlid, amb nits molt fredes que podran deixar gelades generals per l’interior i que inclús la nit de dissabte a diumenge eixes gelades podran aplegar a comarques més centrals del territori Valencià i Catalunya. Les màximes també baixaran uns 10°C respecte les temperatures que es van donar ahir. L’estabilitat atmosfèrica ens acompanyarà tot el cap de setmana.

QUE PASSARÀ LA PRÒXIMA SETMANA I EN ESPECIAL EL PONT DE LA PURISSIMA?

SITUACIÓ A NIVELL SINÒPTIC PRÒXIMA SETMANA.

ANOMALIES TÈRMIQUES A 850HPA PRÒXIMA SETMANA.

La pròxima setmana continuarem amb una configuració de borrasques Atlàntiques que novament deixaran molta pluja quan més a l’oest peninsular, ací si ens aplega alguna cosa seria cap a finals de la pròxima setmana, però com he dit, de ponent res de bo. Atenció perquè eixes borrasques Atlàntiques sembla que de cara finals del pont de la constitució es podran enfortir més al seu pas pel nord de la Península Ibèrica, França i Anglaterra, a nosaltres ens podria afectar amb l’augment de la velocitat del vent, que novament podria deixar ràfegues molt fortes cap allà el divendres a bona part del Mediterrani. Estarem atents!!!

Començarem la pròxima setmana amb temperatures fredes, però a poc a poc i a mesura que vagen avançant els dies les temperatures aniran pujant, perquè les Borrasques Atlàntiques aniran arrastrant eixa massa més freda que ens afectarà este cap de setmana. Per tant, la pròxima setmana tornarem a tindre temperatures amb anomalies més càlides per a l’època en què ens trobem.

Per acabar a Meteopoble no veiem canvis que ens puguen fer pensar en algun temporal de pluges almenys la primera quinzena de desembre, mentres algú ja fa mesos augurava un desembre molt hivernal i amb nevades còpioses, els models ens diuen la realitat i sembla que de moment això no va a produir-se almenys la primera quinzena. Seguim esperant.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando