Per Nando

2/11/2023

🔴ATENCIÓ!!! Comença el temporal, molta precaució amb el vendaval 🌀🌀🌀🌀🍂🔺️⛔️🔴

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 12:45 HORES

RÀFEGUES DE VENT ACTUALITZADES, FONT AVAMET🌀🌀🌬🌬🌬🌬

BAIXADA DE TERMÒMETRES TAMBÉ PER A DEMÀ.

Benvinguts de nou, actualitzem dades de vent i de moment el top de ràfega més important quan són les 12:45 la trobem a Xodos ( Lloma Bernat ) amb 161 km/h, impressionant. També destaquem els vora 140 km/h de Benafigos o Bunyol, 135 km/h a la Torre d’en Besora o Olocau del Rei, els més de 120 km/h d’Onda, El Toro o Àrea del Maestrat, però com veieu a la taula elaborada per Avamet ja tenim moltes estacions que sobrepassen dels 100 km/h i al temporal de vent encara li queda corda.

També destaquem que hui el ponent esta pujant el mercuri, però demà tindrem una davallada important dels termòmetres a causa de l’entrada d’una massa d’aire més fresca que almenys ens portarà a la roba que toca per a estes dates.

Bon dia!!! Dijous dia dos de Novembre del 2023, mirem satèl·lit i ja podem observar més clarament la Borrasca Ciarán que es la que ens està portant les ràfegues de vent de ponent intenses i que ens diu que açò només ha fet que començar. Moltíssima precaució les properes hores amb el vent, perquè pot donar problemes i ara mateixa ja bufa amb molta força.

MAPA SINÒPTIC HUI, MODEL EUROPEU ( FONT METEORED)

Mireu el niu de borrasques que acompanyarà a la Borrasca Ciarán i les isòbares tan juntes que afectaran pràcticament a tota Europa més occidental i també la península Ibèrica, aquestes isòbares tan juntes ens fan pensar que les ràfegues sostingudes de vent seran les pròximes hores molt intenses a casa nostra I per tant demanem prudència si aneu a eixir al carrer. Aquest mapa sinòptic ens serveix per a hui, però també per a demà i el cap de setmana, per tant la ventolera no amainara i persistira diversos dies.

ÚLTIMES RÀFEGUES DE VENT ( ACTUALITZAT 5:30 HORES, FONT AVAMET )

Quan açò només ha fet que començar, el temporal de ponent ja deixa ràfegues superiors als 120 km/h a Xodos (Lloma de Bernat)Bunyol (Alto Gordo) 103 km/h també a El Toro ( Cerro Gil ) 98 km/h a La Torre d’en Besora, 97 km/h a Castielfabib o els més de 90 km/h a Betxí, Real o Olocau del Rei. Açò només són dades provisionals i anirem actualitzant, perquè només són dels inicis del temporal.

AVISOS AEMET HUI I DEMÀ.

AVISOS HUI AEMET

AVÍS DEMÀ AEMET.

Hui els avisos per part d’Aemet es donen pràcticament a tota la península Ibèrica per vent, però també per pluges al nord-oest. Atenció que amplien l’avís taronja a tot l’interior de València i la província de Castelló, sense descartar que ho façen també a zones pròximes al litoral. També amplien a totes les Illes Balears avís taronja per forts vents de més de 100km/h i de moment permaneix l’avís groc a la resta de comarques del territori Valencià i també a tota Catalunya. Demà persistiran els mateixos avisos al nostre territori, mentre que disminueixen a les Illes Balears i Catalunya, però ja vorem les següents actualitzacions.

PREVISIÓ VENTS HUI I DEMÀ 🌀🌀🌀🍂🍂

HUI

Model Europeu ( Font Meteored)

DEMÀ

Model Europeu ( Font Meteored)

Molta precaució hui i demà, les diferents eixides dels grans models com dels models mesoescalars preveuen per a les pròximes hores fortes ràfegues de vent que inclús podran superar els 120 km/h per l’interior de Castelló i València i per damunt dels 100 km/h en la resta del territori Valencià, també atenció a les Illes Balears i Catalunya perquè allí el temporal també aplegara i les ventades poden ser força importants. Demà la vesprada-nit podrem tindre una xicoteta treva, però de nou dissabte tornarà a bufar de valent. Açò només ha fet que començar i per tant demanem moltíssima precaució i anar seguint els consells bàsics per possibles despreniments d’objectes a la via pública.

QUAN PARARÀ?

Fins diumenge ens acompanyarà el vent de ponent intens i de cara a últims del cap de setmana, és a dir últimes hores de diumenge el vent començarà a perdre força i bufar més moderat i no seria fins dimarts amb l’entrada de l’anticicló quan amainarà definitivament.

No es veu cap situació de pluges a la vista, però ara ens anem a oblidar d’això i anem a estar molt pendents del temporal que tenim al damunt i vorem les conseqüències que acaba donant la Borrasca Ciarán al nostre territori. Com sempre vos dic, sentit comú i moltíssima precaució!!!! Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando