Per Nando

20/10/2023

!!!Quina Borrasca!!! Borrasca de gran impacte Aline⛈️⛈️⛈️🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌀🍂🍂🍂🍂🍂

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Divendres 20 d’octubre del 2023, dia de rècords de males vivències en la memòria dels Valencians i dia que quedarà també al rècord per aquesta borrasca d’alt impacte que veieu desfilar al satèl·lit i que deixa unes imatges espectaculars amb la seua estructura molt ben perfilada i ara mateixa es passetja per les costes del Cantàbric, cami cap a França. També el front que ens creuava anit,es troba sobre les Illes Balears on està deixant algunes precipitacions, després de deixar algunes pluges dèbils al nostre territori.

ÚLTIMES DADES DE VENT ESTA NIT, FONT AVAMET.

Quina vesprada i nit de vent que hem patit al territori Valencià, part de Catalunya i les Illes Balears, ací a casa nostra les ràfegues han superat els 100 km/h a poblacions com El Toro, 97 km/h a Xodos, 83 km/h a Bunyol, 89 km/h a Xàbia, 81 km/h a Betxí, 76 km/h a Torás o Busot, 74 km/h a Olocau del Rei, Agres o Xixona o els més de 60 km/h a Benissa o Quartell.

PRECIPITACIONS ÚLTIMES HORES, FONT AVAMET.

En quant a les precipitacions no van ser massa destacables amb el pas del front com estava previst al ser un front de ponent, però així i tot ha deixat algunes pluges que han superat els 10 mm com es el cas de la Pobla de Benifassà o Herbers amb 13 mm, Castielfabib 12 mm, La Pobla de Sant Miquel o Morella amb 11 mm, Vallibona o Sorita amb 10 mm, Alpuente, Ares del Maestrat o Rosell amb 9 mm o Utiel, Catí o Onil amb vora 8 mm. Moltes altes poblacions el front no ha deixat ni 1 mm.

PREVISIÓ HUI I AVISOS AEMET.

La previsió de hui a la Façana Mediterrània es que continuarà el fort vent i les precipitacions que queden a les Illes Balears aniran desapareixent al llarg de la jornada. El cel quedarà amb núvols i clars, però el que he dit, el vent continuarà bufant amb força amb ràfegues entre 80-100 km/h fins demà migdia que començarà amainar.

Aemet continua amb avisos importants a la península, com eixe avís roig per fenòmens costers a tot el litoral Cantàbric i Galícia i eixos avisos taronja i groc al Mediterrani per eixos forts vents que estem patint.

CAP DE SETMANA I PRÒXIMA SETMANA 🍂🍂🌀🌀🌀🌦🌦🌦🔵

El cap de setmana i la setmana pròxima continuarem amb una configuració de borrasques que vindran pel ponent de la península i continuaran deixant molta pluja a la zona més Atlàntica de la península Ibèrica, per tant, ací al Mediterrani continuarem amb una configuració de vents terrals i serà on menys ploga. Les temperatures continuaran estables davant la davallada del dia de hui i que començarem a notar en les màximes que hui es quedaran al voltant dels 20°C. Del dissabte a diumenge a la nit les mínimes podran baixar més a causa del vent que quedarà en calma i podrà ser una nit prou freda.

HUI FA 41 ANYS DE LA PANTANADA DE TOUS ⛈️⛈️⛈️⛈️🍂🍂🍂

Patró atmosfèric molt diferent el que tenim tal dia com hui de fa 41 anys. Tots els Valencians ho recordem i haurem sentit parlar de la Pantanada de Tous d’aquell 20 d’octubre del 1982, que va deixar imatges dantesques i 8 víctimes mortals, a més de milers d’afectats que es van quedar de la nit al dia sense pràcticament res i varen tindre que començar de nou.

Un potent Anticiclò centrat a Centre-Europa i una Dana que va creuar l’estret cara la Mediterrània, aportaven un vent humit i molt càlid, provocant un riu atmosfèric que va desenvolupar un CCM ( Complex convectiu de Meseoescala) que va quedar estancat hores i hores a les comarques centrals del territori Valencià i deixant acumulats de més de 1000 mm en Muela de Cortès o els més de 600 mm generalitzats en comarques com les dos Riberes, La Costera o la Canal de Navarrés. Eixa va ser la configuració que va deixar el desastre històric, que no s’oblida de les retines dels Valencians.

QUAN PLOURÀ COM TOCA A CASA NOSTRA?

Però tornem a l’actualitat, sabem que ara mateix estem a una situació de borrasques de ponent que ens acompanyarà tota la pròxima setmana i ens portarà un oratge de tardor amb dies de vents forts, successius fronts que a penes deixaran alguns ruixats i poc més. Caldrà esperar fins al pont de Tot Sants, perquè sembla que les tendències volen tornar a moure les peces i caldrà seguir-ho per a veure si finalment ens porta alguna situació més allevantada.

Jo vos deixe fins demà, però tots els dies estic pendent dels models i també en ganes d’anunciar-vos un bon temporal de pluja a casa nostra. Això si!!! Sense tindre la radicalització d’aquella Pantanada de Tous que hui fa 41 anys va ferir de mort a milers de Valencians. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando