Per Nando

16/10/2023

Comencem setmana pendents de les potents borrasques Atlàntiques 🌀🌀🌀🍂🍂🌦⛅️☁️🌧

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dilluns 16 d’octubre del 2023, comencem setmana novament mirant el satèl·lit i radar i ahir ja vàrem tindre algunes precipitacions molt localitzades per la província de Castelló, però, així i tot, varen ser destacables com els 41 mm de la Vall de Catí, 13 mm a Culla, 12 mm a les Coves de Vinromà, 8 mm a La Venta de l’Aire o els 7 mm de la Serratella. Ara mateixa i fixant-se en el radar comença a creuar altre front que deixarà algunes precipitacions les pròximes hores novament i que ara vorem a continuació en la previsió.

PREVISIÓ HUI I AVISOS AEMET.

Tempestes el dia de hui que afectaran novament al litoral-prelitoral de la Catalunya central i novament a les Illes de Mallorca i Menorca, ací al territori Valencià també durant el mati i amb el pas del front tindrem alguns ruixats dèbils pel nord del nostre territori i que durant la vesprada podran  créixer núvols de tempesta que afectaran principalment de manera localitzada a punts de la província de Castelló, amb més probabilitat a la comarca del baix Maestrat, però que podran ser localment fortes.

Aemet manté hui l’avís groc al litoral Català i a la part de Tramuntana de l’illa de Mallorca, així com també a l’illa de Menorca per precipitacions que podran superar els 20 mm en una hora i en la seua última actualització també activa eixe avis groc a la comarca del Baix Maestrat per eixes tempestes. Les temperatures pujen respecte al cap de setmana i podran deixar valors per damunt dels 30°C a les comarques més litorals.

PRIMERA BORRASCA POTENT DEMÀ

SITUACIÓ SINÒPTICA

AVISOS DEMÀ.

Com veieu al mapa sinòptic demà vindrà caracteritzat per eixa potent borrasca que vindrà a situar-se davant les costes de Portugal i Galícia on deixarà un important temporal de pluja i vent per aquella zona. Ací a casa nostra aquesta borrasca vindrà caracteritzada per l’entrada del vent de ponent que deixarà alguns núvols i sobretot les temperatures es mantindran més altes respecte al cap de setmana i on esperem que novament puguem superar els 30 °C de màxima dimecres a les comarques més litorals del territori Valencià.

Els avisos d’Aemet demà es corresponen a les pluges que afectaran sobretot a la part occidental de la península Ibèrica per vent i precipitacions. El sud-oest d’Andalusia, Castella Lleó, Galícia i Astúries sembla que seran les més afectades el dia de demà i ara mateixa tenen activat l’avís groc i inclús taronja al litoral Galleg per mala mar a causa d’eixos forts vents.

LA SEGONA BORRASCA ENS AFECTARÀ DE MANERA MÉS IMPORTANT DIJOUS/DIVENDRES 🌦🌧🍂🌀🌀

SITUACIÓ SINÒPTICA DIJOUS/DIVENDRES

MAPA EN ALTURA A 850HPA 🔵🔵

A partir de dijous/divendres una nova potent borrasca vindrà a situar-se pel nord del territori peninsular i des d’alli arrancarà amb una situació de vents de mestral que novament deixarà molta pluja en tota la part més Occidental de la península Ibèrica, ací un nou front ens afectarà entre dijous de vesprada i divendres, deixant precipitacions que podrien ser una mica més generals, fruit que el front vindrà més actiu que els que tindrem fins eixe moment. A banda si mirem la situació en altura a uns 850HPA, podem vore com una massa d’aire més freda farà baixar els termòmetres uns 10 °C les màximes durant divendres i el cap de setmana, això farà restar eixa pujada que tindrem a partir de hui, per tant, les màximes a partir de divendres podrien estar al voltant dels 20 °C de manera general.

PRECIPITACIONS ACUMULADES SEGONS EL MODEL EUROPEU PRÒXIMS 10 DIES I TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA.🌀🌀🍂🍂

ACUMULATS PRECIPITACIONS MODEL EUROPEU.

TENDÈNCIES PRÒXIMA SETMANA MODEL EUROPEU.

Acumulats molt importants per als pròxims 10 dies a bona part de la península Ibèrica, com veieu continua veient el model Europeu acumulats de més de 400 mm en punts de Galícia i inclús en províncies de més al centre peninsular. Ací a l’arc Mediterrani sembla que haurem d’esperar al front de dijous/divendres per a veure acumulats més importants en una situació de borrasques Atlàntiques que com veieu en el model Europeu sembla que podria tindre continuïtat la pròxima setmana. Cosa que com sempre anirem avançant ací a Meteopoble.

Però ara toca seguir l’evolució de les tempestes que afectaran hui les Illes Balears, el litoral-prelitoral central de Catalunya i inclús a l’extrem nord de la província de Castelló on inclús poden ser localment fortes i deixar fins a 20 mm en apenes una hora. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando