Per Nando

14/10/2023

Primer avís taronja🟠Comença la desfilada de borrasques 🌀🌀🌀🌧🌧🍂🍂🍂⛈️⛈️⛈️⛈️

Destacades, Fenomens adversos, Hui, Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 16:30 HORES!!!

Benvinguts de nou!!! Com estava previst el cel ha quedat més cobert esta vesprada amb el front que ha creuat pel ponent fins a arribar al nostre territori i on ara mateixa deixa algunes precipitacions dèbils pel sud del territori Valencià. S’activa el tren de borrasques que ens afectarà tota la pròxima setmana i demà i dilluns podrà deixar forts aiguats en punts de les Illes Balears i Catalunya.

ACTUALITZACIÓ 9 HORES A.M

Bon dia!!! Dissabte 14 d’octubre del 2023 i hui comença un nou patró atmosfèric que ens farà parlar de dies i dies amb variabilitat atmosfèrica, temperatures més baixetes que les últimes setmanes i pas de borrasques de ponent que ens portaran dies més insegurs i inclús plujosos a la part més Atlàntica del territori peninsular, però com tots els dies mirem el satèl·lit i ja observem eixe front que avança per la península i ara mateixa la part més activa la trobem sobre el centre peninsular on en estos moments deixa algunes precipitacions.

PREVISIÓ HUI

El mapa de símbols de hui és clar, dia amb intervals de núvols fruit del front que avança des de l’oest peninsular i on està vesprada la nuvolositat serà més freqüent i podrà deixar alguns ruixats aïllats arreu del territori Valencià, però com he dit coses molt localitzades i que inclús podrien ser moderats. Les temperatures màximes i mínimes baixen i tindrem uns valors més acordes i no el desgavell de màximes que vàrem patir ahir.

AVÍS TARONJA I GROC ACTIVAT DEMÀ I PREVISIÓ. 🟠🟡 🌦⛈️

Atenció demà sobretot a les Illes de Mallorca i Menorca i costa central Catalana perquè el pas del front amb el contrast de la temperatura del mar farà que les nuvolades puguen créixer amb força i deixar pluges i tempestes fortes o molt fortes que inclús a l’illa de Mallorca podran deixar fins a 40 mm o més en una hora. Al territori Valencià de vesprada també podrien créixer alguns nuclis de precipitació aïllats que podrien deixar algun ruixat en principi poc important. Com veieu i encara que venim d’una situació de ponent cal vigilar dia darrere dia els models perquè tenim un Mar Mediterrani encara molt calent i això pot fer intensificar les precipitacions en alguns sectors del Mediterrani. Aemet fica en avís taronja i groc demà a les Illes Balears i en avís groc la part litoral-central de Catalunya. Ho vigilaré!!!!

DILLUNS BORRASCA MOLT POTENT A L’OEST PENINSULAR.

Dilluns una potent borrasca s’acostara per l’oest peninsular, una borrasca que molt segurament serà anomenada d’alt impacte per les fortes ràfegues de vent i fortes precipitacions que deixarà a l’oest i nord de la península Ibèrica. Ací a casa nostra de nou el pròxim dilluns ens atravessara un front que deixarà algunes precipitacions que anirem desxifrant demà amb les pròximes eixides dels models mesoescalars on afectaran principalment.

NIU DE BORRASQUES DE PONENT PRÒXIMA SETMANA!!!

PRECIPITACIONS ACUMULADES SEGONS EUROPEU, PRÒXIMS 10 DIES.

Com veieu la pròxima setmana vindrà caracteritzada per eixa desfilada de borrasques que aniran creuant pel ponent de la península Ibèrica i, per tant, amb desfilada de fronts que a casa nostra arribaran molt desgastats, però que caldrà vigilar perquè el proper divendres podria vindre un front més actiu i deixar alguna precipitació de més entitat. Com veieu al mapa de precipitacions del model Europeu, la part Atlàntica de la península va a ficar-se les botes els pròxims dies on inclús podran tindre acumulats entre 200-400 mm. Ací tan també caldrà prestar atenció al vent de ponent o mestral, perquè a partir de dimecres o dijous podrà començar a bufar amb força a causa de les potents borrasques que creuaran per l’oest i nord peninsular.

Per acabar i després de diversos dies observant models, hui sí que descartem des de Meteopoble que aquest nou patró atmosfèric puga acabar en una situació de llevant que puga deixar pluges generals almenys en tota la pròxima setmana. Això si, l’ambient de tardor que comença hui i els ruixats fruit dels fronts de ponent i la variabilitat atmosfèrica sembla que de moment han vingut per a quedar-se i caldrà estar pendents tots els dies dels models. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando