Per Nando

16/09/2023

Amainen les tempestes. I ara que?🌤☀️☁️⛈️🌦

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Intensitat en les previsions el que portem aquest mes de setembre i que ens han fet estar pendents de cada actualització dels models per poder anar definint cada dia el que ens podria passar cap al nostre territori i bé, eixes previsions s’han complit i en algunes zones ha plogut moltíssim, però en altres s’han quedat despagats i a penes els ha plogut estos dies, però així és la meteorologia i, per tant, tranquil·litat que on a penes ha plogut esta vegada,ja ho farà.

SATÈL·LIT AHIR

SATÈL·LIT ARA

Bé, dia 16 de setembre del 2023 i m’agrada vore eixa imatge del satèl·lit d’ahir i amb eixe creixement que es va produir molt ràpid de sud a nord del territori Valencià I organitzant-se un SCM (Sistema convectiu mesoescalar) que va anar creuant molt ràpidament cap al nord, però estos sistemes de vegades es queden estàtics i avancen molt lentament i deixen pluges molt importants com és el cas de la pantanada de Tous i altres episodis que s’han produït cap a nosaltres de pluges importants. Afortunadament, ahir no va ser eixe cas perquè tampoc estàvem en les mateixes condicions d’inestabilitat, però les pluges pel matí varen ser molt intenses i de vesprada varem tindre tempestes severes que van deixar fortes pedregades a Enguera o Almoradi. Si mirem el satèl·lit de hui la situació ja és diferent i encara que tinguem algunes boires, el dia de hui regnara la tranquil·litat atmosfèrica.

PRECIPITACIONS!!!

Com veieu este episodi de tempestes ha estat repartit per tot el territori Valencià, però les zones on més ha plogut estan compreses en les comarques de la Plana Alta i Baixa, les dos Riberes i les dos Marines, així com el Baix Vinalopó. Destaquem sobretot els quasi 300 mm d’Albalat de la Ribera, 200 mm Algemesí, els 160 mm de Sueca, els 115 mm de Cullera o Alzira, 94 mm a Dénia, els 90 mm de Benicarló, 80 mm a Fageca o els 77 mm de Benifairó de la Valldigna.

QUE ENS ESPERA ARA?

Bé, encara tindrem una miqueta d’inestabilitat que podrà deixar algund ruixats o tempestes molt localitzats durant la vesprada-nit del dia de demà, inclús entre dimarts-dimecres també ens podria creuar un altra línia d’inestabilitat que podria portar algunes tempestes, però ara si coses menys insignificants en un principi. I com veieu al mapa inclús a mitjans setmana canviem de patró atmosfèric i pareix que les Borrasques desfilarien més cap al nord i per tant a nosaltres ens portaria bon oratge en general, però sense descartar alguns fronts que amb règims de ponent poc caldriem esperar. Ara toca esperar l’altra, quan serà? De moment no veig res!!! Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando