Per Nando

13/09/2023

馃敶脷LTIMA HORA!!! Molta atenci贸 al divendres Tempestes molt severes Precauci贸!!!! 馃寑馃寑馃寑馃寑馃寑馃尓馃尓馃尓馃尓鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, Fenomens adversos, M茅s vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACI脫 17:30

Benvinguts de nou!!! Atenci贸 ara mateix a les comarques de la聽Di脿nia, perqu猫 creixen nuclis tempestuosos que ja estan deixant els primers ruixats que poden ser molt intensos. Segons els models聽mesoescalars聽les pr貌ximes hores anem a聽tindre-les聽mogudes en aquest sector i les tempestes seran les protagonistes almenys fins a la mitjanit. Atenci贸 tamb茅 a totes les actualitzacions de聽Meteopoble聽a partir de dem脿, perqu猫 afinarem on plour脿 m茅s el divendres i on聽eixe聽dia les tempestes poden adquirir incl煤s perillositat I deixar molt铆ssima aigua en molt poc de temps.

PREVISI脫 ESTE MAT脥

Bon dia!!! Dimecres 13 de setembre i quin acabament de dia m茅s apote貌sic v脿rem tindre ahir amb eixes tempestes molt intenses que afectaven de vesprada la prov铆ncia de Castell贸 i m茅s en concret a la Plana Baixa i despr茅s de cara la nit s’enfortien a les comarques centrals, on van acabar deixant acumulats destacables de precipitaci贸, gran aparell el猫ctric i incl煤s algunes pedregades.

Ac铆 vos mostre el sat猫l路lit i radar des d’ahir de vesprada fins ara quan s贸n les 3:30 de la matinada i es pot arribar a comprovar els desenvolupaments molt importants que comen莽aven a cr茅ixer ahir de vesprada i vesprada-nit sobretot a la prov铆ncia de Castell贸 i les comarques centrals del sud de Val猫ncia. Ara mateixa tenim tranquil路litat, encara que hui esperem creixement de tempestes durant la jornada, no seran tan extenses com les d’ahir i tampoc tan virulentes. Aix铆 i tot, estarem a l’aguait.

脷LTIMES PRECIPITACIONS TEMPESTES

Font Avamet

Fins a 84 mm en apenes una hora varen caure anit a la poblaci贸 de X脿tiva o 62 mm a L’Alc煤dia de Crespins, eixa precipitaci贸 ens demostra la torrencialitat de les tempestes que ens varen afectar. Tamb茅 deixaven fins a 51 mm a Canals, 47 mm a Les Alqueries, 45 mm a Simat de la Valldigna, 42 mm a Xiva, 41 mm a Barx, 39 mm a Oliva o Gandia o els 36 mm d’Alzira entre altres.

TAMB脡 FORTES R脌FEGUES DE VENT

Font Avamet

Fortes r脿fegues de vent que deixaven les tempestes ahir de vesprada a la prov铆ncia de Castell贸 i que ens arribaven imatges espectaculars de caiguda d’arbres i murs a poblacions com Nules i Borriana. 脡s ac铆 a la poblaci贸 de Borriana on es va arreplegar la r脿fega de vent m茅s important amb eixos 130 km/h, 103 km/h a Bunyol, 98鈥痥m/h a les Alqueries o els 90 km/h d’Almassora o Artana.

PREVISI脫 DEM脌.

Hui tindrem un dia m茅s tranquil encara que alguna tempesta podr脿 fregar les zones m茅s litorals durant el mat铆 i de vesprada podran cr茅ixer tempestes per l’interior que podran deixar alguns ruixats. Dem脿 comen莽ar脿 de nou a inestabilitzar-se m茅s i esperem durant la jornada tempestes que podran entrar de mar cap a terra sobretot a les comarques litorals del sud de Val猫ncia I nord d’Alacant I deixar acumulats de precipitacions molt importants, seran pluges locals per貌 amb molta intensitat. De vesprada poden cr茅ixer tamb茅 algunes tempestes per comarques de l’interior.

MOLTA ATENCI脫 EL DIVENDRES 馃槺馃槺鉀堬笍鉀堬笍鈿★笍鈿★笍馃尓馃尓馃尓馃尓

MAPA EN ALTURA DIVENDRES

ACUMULATS PRECIPITACIONS DIVENDRES MODEL EUROPEU.

MAPA SIMBOLS DIVENDRES.

Molta atenci贸 al pr貌xim divendres a totes les actualitzacions dels models perqu猫 pot ser incl煤s un dia problem脿tic davant les intenses precipitacions que esperem des de primeres hores de la jornada sobretot a les comarques centrals. L’aire fred que tindrem en altura, m茅s el vent de llevant i un mar c脿lid faran que des de bon mat铆 puga’m tindre precipitacions que podran entrar de mar cap a terra, amb aparell el猫ctric i pluges que incl煤s podran ser torrencials al sud de Val猫ncia I nord d’Alacant deixant acumulats que incl煤s podran superar els 100-200 mm en poques hores. Ser脿 un dia molt nuvol贸s i pr脿cticament plour脿 a tot el territori Valenci脿, sud de Catalunya i les Illes Balears. Estarem molt pendents dels models mesoescalars per a eixe dia i dels diferents avisos meteorol貌gics.

CAP DE SETMANA VARIABLE馃對馃對馃對馃對

El cap de setmana no ser脿 tan inestable com el divendres, per貌 el despenjament d’una Dana el dissabte i que r脿pidament ser脿 reabsorbida per la circulaci贸 general i podr脿 creuar en forma de vaguada per la pen铆nsula Ib猫rica, podr脿 afavorir el risc de ruixats i tempestes de vesprada cap a les nostres comarques i que anirem veient els pr貌xims dies en quina intensitat ho faran, per貌 seran tempestes preferentment de vesprada i a priori no tan intenses com les que tindrem el proper divendres.

Per acabar vos deixem estes espectaculars imatges d’Ana Mario a Rocafort en la caiguda d’un llamp, per貌 recordant que hui encara es podran produir algunes tempestes, per貌 ser脿 dem脿 i sobretot divendres quan l’oratge es complicar脿 molt m茅s i podr脿 donar tempestes molt intenses i incl煤s torrencials amb importants acumulats de precipitacions Seguimeeeeeeent

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando