Per Nando

12/09/2023

馃敶脷LTIMA HORA:聽 馃煚Av铆s taronja!!! Previsi贸 de聽 tempestes molt intenses i amb pedra鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Destacades, Fenomens adversos, M茅s vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACI脫 14:30 HORES

AVISOS AEMET

脷LTIMA ACTUALITZACI脫 SAT脠L路LIT I RADAR

Atenci贸!!! AEMET amplia av铆s taronja tamb茅 a les comarques del sud de Val猫ncia per tempestes molt intenses durant la pr貌xima vesprada-nit i matinada i amb probabilitat que porten pedra de gran tamany, vents forts i precipitacions de m茅s de 40 mm en una hora. Mirant sat猫l路lit i radar ja podem apreciar com comencen a cr茅ixer nuclis potents per tot l’interior que les properes hores faran parlar. El seguiment tan hui com els pr貌xims dies est脿 garantit a Meteopoble i, per tant, davant esta situaci贸 de risc demane sentit com煤 davant fen貌mens adversos.

PREVISI脫 ESTE MAT脥

Bon dia!!! Dimarts 12 de setembre i a partir de hui ens esperen uns dies que anem a tindre molta feina a causa de les tempestes que esperem durant esta jornada i les pr貌ximes, per貌 sobretot el pr貌xim divendres com vorem a continuaci贸 i tamb茅 de l’evoluci贸 de la D.A.N.A que vindr脿 a situar-se a l’oest peninsular el pr貌xim cap de setmana. Aix铆 que anem all脿…….

De moment mirem el sat猫l路lit de les 煤ltimes hores al nostre territori i poc hem de destacar , tan sols alguns n煤vols sense massa import脿ncia, per貌 que aniran a m茅s a partir de la vesprada. Si 茅s fixeu b茅 al sat猫l路lit, ahir encara varen cr茅ixer algunes tempestes que van deixar molt poca pluja per l’interior de Val猫ncia i va ser la poblaci贸 de Vallada la que va sumar fins a 4 mm m茅s els 2 mm de Fontanars dels Alforins, res de trellat. Si veieu tamb茅 vos oferisc el sat猫l路lit EUMETSAT de la zona de L铆bia del diumenge i ahir on la Dana que va afectar greument a Gr猫cia, Turquia i Bulg脿ria la setmana passada i es va convertir en la Borrasca Daniel, va acabar convertint-se en un cicl贸 Mediterrani i ha acabat afectant la zona de L铆bia com vos he dit i deixant un rastre de 2000 morts segons les 煤ltimes informacions. Quina barbaritat!!!

PREVISI脫 PR脪XIMES HORES!!!馃煚馃煚鈿★笍鈿★笍鈿★笍

AVISOS AEMET HUI

MODEL AROME HUI

MAPA SIMBOLS HUI

Anem al lio…. AEMET ha actualitzat el seu av铆s 馃煚 Taronja per a hui a l’interior de la prov铆ncia de Castell贸 per tempestes d’alt risc i possibilitat de pedra, l’av铆s groc tamb茅 s’est茅n a la resta de la prov铆ncia de Castell贸 i Val猫ncia, aix铆 com a tota Catalunya per tempestes fortes que poden deixar granissades importants. I 茅s que el dia de hui es caracteritzara per un mat铆 tranquil, per貌 a mesura que avance la vesprada aniran creixent nuclis de tempesta que comen莽aran afectar zones de l’interior i acabaran afectant zones litorals tant del territori Valenci脿 com Catalunya. No plour脿 i tronar脿 a tots els llocs, per貌 on ho fa莽a podr脿 deixar acumulats importants i el risc d’eixes fortes pedregades.

PREVISI脫 DEM脌 I DESPUS-DEM脌!!!鈿★笍鈿★笍鈿★笍

Dem脿 i despus-dem脿 tamb茅 tindrem un oratge molt variable. Durant el dia podran tindre ruixats intensos i en forma de tempesta que podrien tocar el litoral de Val猫ncia i nord d’Alacant i deixar precipitacions importants. De cara la vesprada creixeran n煤vols d’evoluci贸 per l’interior de Val猫ncia i tamb茅 de Catalunya que de nou deixaran tempestes intenses i amb probabilitat de nou que la pedra puga fer acte de pres猫ncia.

MOLTA ATENCI脫 AL DIVENDRES I ELS SEUS AVISOS. 馃煚馃煚馃煚鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍馃尓馃尓馃尓

MAPA EN ALTURA

MAPA SIMBOLS DIVENDRES 鉀堬笍馃尓鈿★笍

El divendres sembla a dia de hui que ser脿 el dia m茅s complicat de la setmana, com veieu en altura predominara estancat l’aire fred a tota la pen铆nsula Ib猫rica, a m茅s el vent de llevant pareix que entrar脿 amb m茅s gana cap al territori Valenci脿. Tot aix貌 far脿 que des de bon mat铆 tinga’m oratge n煤vol o molt nuvol amb ruixats i tempestes que podran ser molt intensos i sense descartar que en algun moment puguen ser persistents sobretot a les zones m茅s litorals del territori Valenci脿, sud de Catalunya i tamb茅 les Illes Balears. Per tant caldr脿 estar molt pendents dels avisos meteorol貌gics per a este dia.

DANA CAP DE SETMANA!!! QUE FAR脌?

EVOLUCI脫 DANA MODEL EUROPEU DISSABTE

EVOLUCI脫 DANA MODEL EUROPEU DIUMENGE

EVOLUCI脫 DANA MODEL EUROPEU DILLUNS

B茅, com ja vaig anunciar ahir a partir del cap de setmana es despenjar脿 una D.A.N.A que vindr脿 a situar-se novament a l’oest peninsular. Segons les 煤ltimes eixides del models no sembla que ens vaja afectar amb for莽a perqu猫 茅s quedar脿 massa lluny de nosaltres i fora de la seua influ猫ncia. A m茅s i com podeu comprovar els dies seg眉ents a poc a poc acabar脿 sent reabsorbida per la circulaci贸 general i sense el perill que acabe creuant al Mediterrani que amb eixa opci贸 seria m茅s problem脿tica per a les nostres terres. Ara b茅!!! L’煤ltima eixida del model Americ脿 no diu el mateix.

EVOLUCI脫 DANA MODEL AMERIC脌 DISSABTE

EVOLUCI脫 DANA MODEL AMERIC脌 DIUMENGE I INICIS PR脪XIMA SETMANA

Com vos he dit abans, l’煤ltima eixida del model Americ脿 no diu el mateix i s铆 que sembla que durant el dissabte la D.A.N.A quedaria molt lluny de nosaltres, per貌 segons el model Americ脿 despr茅s de cara a diumenge i inicis de la pr貌xima setmana creuaria pel centre de la pen铆nsula i, per tant, les tempestes tornarien a ser protagonistes al centre i est peninsulars on de nou podrien ser molt intenses.

Buffff ja veieu la setmana que tenim per davant i tota la feina que tenim a Meteopoble, des de les 2:30 de la matinada estic creant aquest post i intentant explicar el millor possible el que passar脿 i el que pot passar a casa nostra, ara quan s贸n les 5 del mati me’n vaig a la meua feina a fer el meu torn, per貌 me’n vaig content de poder explicar a milers de valencians i gent de Catalunya i les Illes Balears, el que pot oc贸rrer els pr貌xims dies a les nostres terres meteorol貌gicament parlant. A seguir endavant i sobretot Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando