Per Nando

11/09/2023

Atenció!!! Tempestes molt intenses i amb pedra i possibilitat de D.A.N.A ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️🌪🌪🌪🌪

Destacades, Fenomens adversos, Més vistes, Meteo

Destacats

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ 16 HORES

Benvinguts de nou, actualitzem quan són les 4 de la vesprada i primer que res ho fem mirant satèl·lit on ara mateixa tenim algunes tempestes que afecten les Illes de Mallorca i Menorca, durant la vesprada també tenim el risc d’algun ruixat o tempesta per l’interior del nostre territori, però la situació es complicarà més al llarg del dia de demà.

🟡AVISOS AEMET DEMÀ I EIXIDA MODEL AROME.

AEMET ha activat per a demà de vesprada l’avís groc a la província de Castelló I València i també bona part de Catalunya per tempestes que poden ser fortes i anar acompanyades de pedra i forts vents, per tant, demà de vesprada serà una jornada de seguiment, perquè allà on es formen estes tempestes podran tindre certa virulència, això sí, seran tempestes de curta durada. També caldrà estar pendents el dimecres a la possibilitat que les tempestes puguen entrar de mar a terra i deixar importants acumulats a zones litorals, aquesta previsió l’ampliarem demà de matí.

PREVISIÓ ESTE MATÍ

Bon dia!!! Dilluns 11 de setembre, comencem setmana, una setmana on anem a estar ben entretinguts en l’oratge perquè ve carregada de bombo amb les tempestes que podran ser molt intenses i després de cara el cap de setmana caldrà vigilar una D.A.N.A i per això el moviment i l’entreteniment està assegurat a Meteopoble, Nando.

Primer que res mirem el satèl·lit quan són les 4:30 de la matinada i poc hem d’oferir a la Façana Mediterrània, no es així a la zona centre i nord peninsulars on les tempestes i inclús les pedregades estan afectant amb força, inclús a estes hores continuen fent-ho i on en el satèl·lit s’aprecia perfectament com creixen eixos núvols amb energia per aquelles zones. Com he dit a casa nostra de moment tranquil·litat meteorològica, encara que hui ja podrem tindre alguna tempesta aïllada per les comarques de l’interior.

ATENCIÓ A PARTIR DE DEMÀ ⛈️⛈️⛈️🌪🌪🌪

A partir de demà l’aire fred en altura que fins ara s’havia quedat a l’oest peninsular avançarà més cap a nosaltres, tot això i coincidint amb el vent de llevant, els pròxims dies tenim la festa assegurada amb el creixement de tempestes que podran ser molt intenses des de demà mateix. Així que anem ha fet seguiment del bo.

MAPA SIMBOLS PRÒXIMS DIES

Així queda el mapa de símbols per a demà, però que també ens servirà per als pròxims dies. Atenció a demà, perquè el mati serà tranquil, de vesprada creixeran tempestes per l’interior nord que seran fortes o molt fortes, estes tempestes també aniran avançant per les comarques de València i nord d’Alacant a últimes hores de la vesprada i cara la nit, on també podran ser molt intenses i de certa severitat i anar acompanyades de pedra. La matinada de dimarts a dimecres també podrà ser moguda amb eixes tempestes que aniran desplaçant-se cap al Mediterrani.

Com he dit abans la resta de la setmana serà força inestable amb eixes tempestes que podran créixer i deixar fortes precipitacions dia darrere dia, l’aire fred en altura més el vent de llevant seran els que condicionen eixa inestabilitat i també serà el mecanisme perquè eixes tempestes puguen créixer en qualsevol moment. Atenció al dijous divendres on sembla que tindrem l’oratge més inestable i la possibilitat de tempestes més intenses generals i inclús en algun moment poden ser persistents i que podran deixar molta aigua en poc de temps i per tant caldrà estar molt pendents dels avisos meteorològics.

QUE FARÀ LA DANA EL PRÒXIM CAP DE SETMANA?

I això no acaba ahi, durant el cap de setmana vindrà a despenjar-se una Dana per l’oest peninsular i farà que la inestabilitat continue a bona part de la península Ibèrica i també cap a les nostres comarques. Encara es prompte per definir el grau d’afectació cap a les nostres terres, perquè serà la seua ubicació, els vents que ens entren el seu desplaçament final els que determinen que les tempestes puguen ser més o menys intenses cap a zones del Mediterrani.

Com veieu la setmana es presenta del més interessant i on les tempestes en algun moment podran ser inclús virulentes, per eixa condició intentarem actualitzar varies vegades al dia. Com sempre vos dic davant episodis de situacions meteorològiques adverses cal seguir hora a hora i dia a dia les informacions que des de Meteopoble vos anirem oferint. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando