Per Nando

6/09/2023

Actualització !!! Continuem amb núvols i possibles tempestes el cap de setmana 🌦🌦⛈️

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia, dimecres 6 de setembre del 2023, hui comencem amb les imatges del radar meteorològic que ens deixava ahir la Dana sobre Grècia i que va fer saltar les alarmes en aquella zona per la torrencialitat de les precipitacions que deixava acumulats de més de 700 mm en 24 hores. De seguida ens varen vindre a la memòria les precipitacions que es varen donar al nostre territori per episodis de Gota Freda i que deixaven acumulats registrats l’any 1987 de fins a 817 mm a Oliva en 24 hores i que de moment té el rècord nacional de precipitacions en 24 hores.

Mentrestant el dia de hui i al nostre territori continuem parlant de nuvolositat abundant a les comarques centrals, mentre que al nord i al sud del territori Valencià ja tenim el cel ras, però com he dit a les comarques centrals encara està núvol i inclús tenim algunes precipitacions a les comarques més litorals i prelitorals.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS FONT AVAMET I PREVISIÓ HUI I PRÒXIMS DIES.

Precipitacions que no deixen de ser inapreciables les últimes 24 hores al nostre territori i que tan sols sumen els 2 mm a la població d’Oliva o el poble de Benitatxell o Vilallonga, 1, 2 mm a Barx, 1 mm a Xàbia o Teulada entre altres sense importància. Però hui per fi veurem el sol a les comarques centrals i és que com veieu a la imatge, la nuvolositat anirà desapareixent després de tants dies i sembla que deixarà pas al cel ras i, per tant, al sol. Aquest Bon oratge sembla que ens acompanyarà durant tot el que queda de setmana, però el dissabte i el diumenge creix de nou la inestabilitat i podrà deixar alguns ruixats o tempestes de vesprada en zones de l’interior, situació que anirem seguint.

Si mirem més enllà i de cara la setmana que ve, el model Europeu aposta per una posició fructífera dels diferents centres d’acció que podria tornar novament les precipitacions cap a les nostres terres de cara mitjans-finals de la setmana que ve, una configuració que també veia el model Americà les últimes eixides, però que en esta última s’ho ha carregat. Que vull dir en això? En això no vull dir res, tan sols que la pròxima setmana no podem fer cap avanç encara perquè no tinc gens clar el que passarà, perquè recorde que a Setembre els models comencen a tindre una situació molt caòtica en les seues eixides a llarg termini que ens fa molt difícil fer previsions tant a llarg com a mitjà termini. Però per això mateix estic molt a l’aguait per si tornen a enfilar l’anticicló cap a les Illes Britàniques i en eixa posició puguen tornar les pluges intenses. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando