Per Nando

4/09/2023

La Dana se’n va, però encara plou🌦🌦🌧🌧🌧

Destacades, Més vistes, Meteo

Destacats

Bon dia!!! Dilluns 4 de setembre del 2023, després de l’episodi de pluges que van impactar sobretot al sud del territori català, ara comencem setmana amb més tranquil·litat, malgrat que tindrem encara una mica d’inestabilitat que ens deixara algunes precipitacions els pròxims dies, molts inclús arreplegaran més precipitacions que la famosa Gota Freda, però és el que té una Gota Freda i ho dic perquè ho he seguit barbaritats i he vist que mentres altres llocs plovia a mars, a ma casa en quedava amb un pam de nas, en eixes situacions manen els vents i sempre afavoreix a uns més que a altres.

Cel prou cobert o molt cobert al nostre territori, encara que no s’aprecie en les imatges del satèl·lit inclús deixa algunes precipitacions a les comarques centrals del territori Valencià, però ara no plou per la Dana que ja ens trobem fora de la seua influència al trobar-se una mica més cap a l’oest de la península, ara ens plou pel vent de gregal que bufa amb força i acumula humitat en aquest sector. Si mireu el radar també podeu apreciar els nuclis de precipitació que afecten la comunitat autònoma de Madrid i que han deixat molts problemes on en algunes poblacions ja porten entre 150-200 mm.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS I ULTIMES RÀFEGUES DE VENT, FONT AVAMET.

Precipitacions que inclús en algunes poblacions han superat els 10 mm de bon tros des de les 18 hores d’ahir i destaquem els 22 mm de Bicorb, 19 mm a Gavarda o Xella, 18 mm a Sumacàrcer, 13 mm a Rugat, 10 mm al meu poble Castelló de Rugat i també a Xàtiva. En quant les ràfegues de vent de gregal més importants durant la passada nit les trobem a València amb 74 km/h, 69 km/h a Camporrobles o els 60 km/h de Sueca entre molts altres.

QUE ENS DIU L’ORATGE PRÒXIMS DIES?

Continuarem amb cels prou nuvolosos, sobretot a les comarques més centrals del territori Valencià, una nuvolositat que ens acompanyarà mínim fins al pròxim dijous quan sembla que ja podria escampar més. Espere que les pluges orogràfiques afecten sobretot les comarques de la Diània ( sud de València i nord d’Alacant) que durant els pròxims tres dies podrien acumular alguns registres importants, això sí, la intensitat de les pluges no passarà de moderada. Les temperatures es mantindran agradables i ens deixaran respirar després d’un fort estiu.

TENDÈNCIES!!!

Les tendències ens diuen que la Dana que ens ha afectat els últims dies, permaneixera estancada cap a l’oest peninsular i de cara el cap de setmana l’estabilitat afectarà a tota la Façana Mediterrània, una estabilitat que també ens podrà acompanyar bona part de la setmana que ve i amb temperatures molt més suportable, però això ja anirem veient-ho perquè ara entrem en un dinamisme atmosfèric que pot canviar de la nit al dia. Seguimeeeeeeent.

Alcanar platja ahir de mati fotografiada per Vero Arin.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando