Per Nando

3/09/2023

馃敶脷LTIMA HORA GOTA FREDA: precipitacions molt intenses en poc de temps, precauci贸!!鉀堬笍鈿★笍馃煚馃憖鈿★笍鈿★笍鈿★笍

M茅s vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACI脫 16 HORES

Benvinguts de nou, despr茅s de dies i dies informant sobre un episodi de Gota Freda o聽Dana, com聽vullgueu聽dir-li, a mi especialment m’agrada m茅s Gota Freda, ho veig m茅s del nostre territori,聽doncs聽hi ha聽hem eixit de dubtes on聽havia d’explotar聽esta聽nova situaci贸 que聽ningun聽model ens definia exactament on cauria la grossa, ara ja ho sabem, el sud de Catalunya i en concret Tarragona s’han emportat la pitjor part. Al sat猫l路lit i radar es pot veure com afectava聽eixe聽tren convectiu a poblacions del Montsi脿, ara mateixa la聽Dana聽comen莽a a retirar-se un poc cap a l’oest i ser脿 Madrid la comunitat Aut貌noma m茅s afectada les pr貌ximes hores.

脷LTIMES PRECIPITACIONS, FONT AVAMET I METEOCAT.

Finalment ha plogut a tot el territori Valenci脿, per貌 els mapes d’Avamet聽i聽Meteocat聽ens mostren que el litoral i prelitoral de la prov铆ncia de Val猫ncia, Castell贸 i el sud del territori Catal脿 han estat els m茅s afectats per聽estes聽pluges, per貌 realment la comarca del Montsi脿 i poblacions com les Cases d’Alcanar i Santa B脿rbara han arreplegat entre 200-250 mm en molt poques hores i han deixat carrers聽com聽aut猫ntics rius. Almenys no聽hem de聽lamentar cap v铆ctima mortal.

I ARA QUE?

Sembla que ara nosaltres ens quedem en un temporal de vent i amb bona cosa de nuvolositat i algunes precipitacions que seran m茅s聽orogr脿fiques聽que altra cosa i coses no massa significatives, per貌 ens quedem amb ulls sobre Madrid a聽vore聽que va passant, perqu猫 all脿 no estan acostumats a intenses plogudes.

No vull abandonar el post de la vesprada sense agrair a tots el seguiment a la web i a totes les xarxes socials, perqu猫聽em fa聽superar聽el dia a dia. Recordeu que tan sols聽soc聽un聽aficionat聽que sense cap mitj脿 com altres webs o professionals he tirat endavant amb tot a莽貌 i amb les meues pr貌pies mans. Gr脿cies!!!

PREVISI脫 ESTE MAT脥.

Bon dia, la Dana o Gota Freda ha deixat aquesta nit ruixats forts, incl煤s torrencials a les comarques de la Ribera Alta i l’Horta Nord on incl煤s han tingut algun sobresalt que altre, ara est脿 plovent encara en alguns sectors del nostre territori com聽vorem聽a continuaci贸 i no聽es聽refieu聽perqu猫 les tempestes continuaran al llarg de la jornada i podran afectar a qualsevol punt i ser localment molt intenses o torrencials.

Com veieu al sat猫l路lit, hui la Borrasca se situa m茅s al sud-oest de la pen铆nsula Ib猫rica, afavorint que eixos n煤vols m茅s abundants acaben tapant tot el territori Valenci脿 i gran part de Catalunya i les Illes Balears. A m茅s si 茅s fixeu en els nuclis de precipitaci贸, ara mateixa tenim un tren convectiu enganxat a la prov铆ncia de Tarragona que segurament est脿 deixant poalades d’aigua ara mateix a diverses poblacions. Al nostre territori despr茅s de les pluges intenses d’esta matinada, ara de nou puja una l铆nia de tempestes pel sud que probablement es tornar脿 a reactivar.

脷LTIMES PRECIPITACIONS, FONT AVAMET 鉀堬笍鉀堬笍

Precipitacions dignes de menci贸 que ja superen els 200 mm en apenes unes hores i que seran precipitacions provisionals perqu猫 la inestabilitat continuar脿 durant la jornada de hui i vorem fins on apleguen eixos acumulats m脿xims. De moment cal destacar els 200 mm a Borriol, 170 mm a Vilafam茅s, 140 mm a la Pobla de Tornesa, 122 mm a la Vall d’Alba, 120 mm a Massanassa o Alginet, 116 mm a Betx铆, 109 mm Alginet o els 102 mm a Cat铆 i tamb茅 destacar els 96 mm de la Casella a Alzira caiguts en poc m茅s d’una hora.

AVISOS AEMET PR脪XIMES HORES I EVOLUCI脫 PRECIPITACIONS MODEL AROME.

Av铆s roig a Madrid!!! Atenci贸 per aquella zona, perqu猫 les pr貌ximes hores tamb茅 pot ploure molt i molt possiblement superen els 100 mm. Al nostre territori AEMET AMPLIA encara m茅s eixe av铆s taronja que de segur acaba afectant tot el territori. Les pr貌ximes hores les tempestes podran ser molt intenses tant al sud de Catalunya com al territori Valenci脿. Si mireu el model Arome aix铆 ho veu, per貌 no sabem la distribuci贸 certa de les pluges el dia de hui.

MAPA SIMBOLS HUI.

El mapa de s铆mbols hui 茅s clar, cels molt coberts amb possibles precipitacions que poden anar acompanyats de tempesta i ser localment forts o molt forts o incl煤s torrencials, sobretot al nostre territori i sud de Catalunya. Molta precauci贸, per tant, i en cas de precipitacions molt intenses sempre cal aplicar el sentit com煤. Esta vesprada-nit comen莽ar脿 a remetre la inestabilitat, per貌 encara quedar脿 enganxada al sud de Val猫ncia I nord d’Alacant on podria continuar plovent, incl煤s els pr貌xims dies ho podr脿 fer tamb茅 en forma de tempesta.

LES TEND脠NCIES CONTINUEN APOSTANT PER LA INESTABILITAT.鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍

Els models meteorol貌gics allunyen la Dana a partir de dem脿, per貌 sembla que es quedar脿 estancada a l’Atl脿ntic i amb s铆mptomes de voler tornar cap a la pen铆nsula cap a finals de la pr貌xima setmana on podria tornar la inestabilitat. Cosa que anirem veient els pr貌xims dies. Ara cal seguir l’evoluci贸 de l’oratge el dia de hui i estic a l’aguait des del pa铆s ve铆 de tot el que va oc贸rreguen a la meua terra. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando