Per Nando

2/09/2023

🔴Última hora!!! Atenció, les pròximes 24-36 hores cauran més de 300 mm en poc de temps👀👀⛈️⛈️🌪🌪🌪🌪

Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 18 HORES!!!

Benvinguts de nou!!! Hem tingut una treva de la nuvolositat a la meitad sud del territori Valencià i la gent ja està despacienciada en què no s’han complit les previsions, les previsions s’han complit i aposte que es compliran les pròximes hores quan torne a repetir que no hem de baixar la guàrdia perquè esta nit i demà mati es produiran tempestes molt intenses que poden ser torrencials i deixar forts aiguats en molt poc de temps, per als que no teniu paciència sempre demane seguir les previsions que fem, és una feina molt poc recompensada, davant totes les hores de son i falta de descans que ens aporta tot açò. Si es fixeu al satèl·lit hem tingut una treva de núvol a les comarques d’Alacant i València, però ja ens puja altra part més inestable pel sud que es reactivara amb el vent de llevant que començarà a bufar les pròximes hores i deixarà fortes tempestes.

ÚLTIMES PRECIPITACIONS, FONT AVAMET

Les pluges més importants fins ara i com estava previst es concentren al nord de la província de Castelló, quan són les 18 hores els registres més importants els trobem a la població de Borriol amb 190 mm, Vilafamés amb 160 mm, La Pobla de Tornesa amb 130 mm o els més de 100 mm de Betxí o Tírig.

AEMET AMPLIA L’AVÍS TARONJA PER A DEMÀ AL SUD🟠🟠🟠👀

Com porte dient tot el dia, no vos refieu de la treva meteorològica perquè fins esta nit i demà mati no coincidirà el llevant amb la inestabilitat en altura i serà en eixe moment quan de veritat les tempestes comencen a guanyar protagonisme de sud a nord del territori i deixaran forts aiguats que en alguns casos podran donar registres de fins a 300 mm, no plourà de manera torrencial a tots els llocs, però on ho faça ho farà de valent. L’altre dia ja vaig dir que no estem en els pitjors escenaris de la Dana que ens haguera donat si hagués creuat l’estret, però estem en una situació de forta inestabilitat. El que ha plogut hui tan sols és un aperitiu del que ens espera les pròximes hores i, per tant, AEMET ja ha activat l’avís taronja per a demà a tota la província d’Alacant i part de la de València per eixes tempestes que poden estar organitzades i deixar precipitacions de més de 200/300 mm.

PREVISIÓ ESTE MATÍ

Bon dia!!! Comencem un episodi de pluges que podran ser torrencials i donar problemes les pròximes hores i on no descartem acumulats de més de 300 mm en molt poques hores en alguns sectors, per tant, tota precaució és poca i mai deixaré d’avisar quan veig un episodi que pot adquirir en algun moment perillositat i així seguiré treballant per poder passar les adversitats de la Meteorologia el millor possible i gaudir d’ella als qui ens agrada. Comencem……

Dissabte 2 de setembre i com tots els dies mirem satèl·lit i hui ja s’observen els canvis que fa dies anem anunciant i ja tenim quasi tot el territori Valencià ennuvolat i inclús comencen a entrar nuclis de precipitació per l’interior de València i sud d’Alacant, però el que ens interessa és veure la Gota Freda que es despenja per l’oest peninsular i s’aïllara de la circulació general les pròximes hores, provocant un temporal a bona part de la península, inclosa la Façana Mediterrània.

SITUACIÓ SINÒPTICA PRÒXIMES HORES

Molta inestabilitat les pròximes hores a causa del despenjament d’una Dana o Gota Freda a l’oest peninsular, que el seu nucli més fred en altura serà de fins a -18 °C, per altra banda tindrem un potent Anticicló centrat sobre les Illes Britàniques enviant un fort vent de llevant, a més tenim la temperatura del mar Mediterrani molt càlida i sobre els 26-28 °C, aleshores ho tenim tot, metxa, gasolina i foc i per tant caldrà seguir on explota tot açò entre hui i demà.

AVISOS AEMET!!!

Dels avisos d’Aemet només ficaré els de hui, perquè demà trobe que els aniran actualitzant a mesura que avance el temporal, per tant com veieu hui tenim avís groc i taronja a bona part del territori Valencià, Catalunya i les Illes Balears on les tempestes podran ser molt fortes. Recordem que un avís taronja és ja un avís seriós per a la població i per tant cal extremar algunes precaucions.

ÚLTIMA EIXIDA MODEL AROME!!!

Ultima eixida del model Arome on ens indica la potencialitat de l’episodi i on les pròximes hores i demà podran créixer trens convectius o inclús tenim possibilitat de que puga formar-se algun SCM ( Sistema convectiu mesoescalar ) que puguen quedar enganxats en alguna localització concreta i deixar pluges torrencials durant hores i hores, per això davant aquest panorama, molta precaució!!! Com veieu al model, tant el sud de Catalunya com el nostre territori estem davant el perill d’esta situació i no tenim ni idea d’on caurà la grossa, per tant, seguiment.

MAPA DE SIMBOLS HUI

Situació de l’oratge cada vegada més inestable a la Façana Mediterrània on tindrem pluges generals i que en alguns casos podran ser persistents i en forma de tempesta. Atenció hui sobretot a la província de Castelló i sud de Catalunya perquè allí sembla que les precipitacions i tronades podran enganxar millor i ser molt intenses inclús torrencials i deixar molta aigua en molt poc de temps. El vent bufarà de llevant i deixant molt mala mar, les temperatures baixen deixant un dia de tardor.

MAPA DE SIMBOLS DEMÀ.

Entre esta nit i demà mati tindrem la situació més complicada i la probabilitat de la formació de trens convectius queda ampliada a tot el territori Valencià i sud de Catalunya, tindrem una situació molt adversa i les pluges seran generals i en alguns casos torrencials i persistents i deixant moltíssima aigua en molt poc de temps. Sembla que de vesprada-nit començarà a escampar, però els ruixats persistirien en les comarques del sud de València I nord d’Alacant on continuarien el proper dilluns.

Rosa Malonda Oliva, passat més d’agost.

Per acabar i com sempre no em cansaré que davant un episodi d’aquest potencial cal seguir totes les recomanacions possibles davant pluges intenses. Jo estic de viatge, però aniré seguint tot el que passa a la meua terra i, per tant, aniré informant si la situació va ficant-se lletja i estaré actiu a totes les xarxes socials tant hui com demà que esperem l’episodi més advers de la primera Gota Freda de la temporada.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando