Per Nando

1/09/2023

馃敶脷ltima hora gota freda: perill de pluges torrencials, precauci贸!!鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鉀堬笍鈿★笍鈿★笍鈿★笍

M茅s vistes, Meteo

Destacats

PREVISI脫 19:30 HORES.

Benvinguts de nou, un poc tard, per貌 recordeu que estic de vacances i intente informar del que pot passar cap al nostre territori sobretot dem脿 i el proper diumenge on en alguns llocs patiran de valent les inclem猫ncies d’esta Dana o Gota Freda que encara que estiga lluny estarem baix la seua influ猫ncia i pot deixar precipitacions molt intenses i incl煤s persistents i torrencials. B茅 mirem radar i ja comen莽a a deixar-se vore algo per el nord de Castell贸 i interior de Catalunya, una situaci贸 que anir脿 a m茅s a partir de dem脿 i ja vorem finalment on cau la grossa.

QUE ENS DIU L’脷LTIMA ACTUALITZACI脫 DEL MODEL AROME?

Molta atenci贸 dem脿 mati i vesprada a la prov铆ncia de Castell贸 i sobretot sud de Catalunya on sembla que la converg猫ncia de vents pot fer que all脿 puguen caure les tempestes m茅s intenses i no descartem acumulats de m茅s de 200 mm en molt poc de temps de manera localitzada. Com he dit molt铆ssima precauci贸. De cara la nit i diumenge la situaci贸 de tempestes tamb茅 s’enfortira a la prov铆ncia d’Alacant i Val猫ncia on les 煤ltimes eixides aposten a que a causa del fort vent les precipitacions m茅s intenses puguen anar m茅s cap a l’interior i deixar acumulats de 100-200 mm en molt poc de temps. El episodi es complexe i per tant caldr脿 seguir totes les actualitzacions.

PREVISI脫 ESTE MAT脥.

Bon dia!!! Divendres 1 de setembre del 2023, estem a 24 hores d’un episodi de Gota Freda que sembla que聽far脿聽parlar en algun lloc de la Fa莽ana Mediterr脿nia i tamb茅 a la resta peninsular, per貌 ac铆 a聽聽ens centrarem en el que puga passar al territori Valenci脿, Catalunya i les Illes Balears que聽茅s聽on es concentren la majoria de seguidors de聽Meteopoble.

Primer que res ens encarem al sat猫l路lit de hui i pel moment no es veuen a penes canvis cap a les nostres terres, un panorama que canviar脿 radicalment dem脿 i que de mat铆 comen莽aran a generalitzar-se les tempestes i deixaran un dia inestable i molt pendents del cel.

SITUACI脫 SIN脪PTICA DEM脌 I DIUMENGE馃憖鉀堬笍鉀堬笍

La situaci贸 sin貌ptica 茅s molt clara i per aix貌 tanta insist猫ncia que aquesta gota freda pot arribar a deixar molt铆ssima aigua en alguns sectors de la fa莽ana Mediterr脿nia com ja intueixen alguns models. Com veieu dem脿 comen莽a a despenjar-se un embossament d’aire fred per l’oest de la pen铆nsula i amb el nucli m茅s fred de fins a -18鈥癈, per altra banda tindrem un Anticicl贸 que vindr脿 a situar-se sobre les Illes Brit脿niques i des d’alli ens enviar脿 vent humit de llevant. Atenci贸 perqu猫 sembla que la nit de dissabte i mat铆 de diumenge tamb茅 entrar脿 en joc una borrasca secund脿ria pel nord d’Alg猫ria que encara ajudar脿 a enviar amb m茅s energia eixe vent de proced猫ncia mar铆tima. Amb aquesta situaci贸 aquest cap de setmana tindrem un c貌ctel explosiu d’energia que vorem on acaba deixant les precipitacions m茅s virulentes.

AVISOS AEMET,DISSABTE-DIUMENGE. ( PROVISIONALS )

DISSABTE

DIUMENGE.

Avisos taronja per a dem脿 al sud de Catalunya, tota la prov铆ncia de Castell贸 i tot el litoral de la prov铆ncia de Val猫ncia i l’illa d’Eivissa per tempestes molt intenses que podran deixar m茅s de 40/50 mm en una hora, la resta del territori el tenim en groc per pluges que podran deixar m茅s de 30 mm en una hora. Diumenge com veieu AEMET ja ens fica en av铆s groc per pluges i tempestes intenses, per貌 que de segur ampliaran el risc d’aquest av铆s tan dem脿 i com diumenge i no descarte que caiga algun Roig馃敶

脷LTIMA EIXIDA MODEL AROME, PRECAUCI脫!!!

El model Arome ha eixit molt potent i fins on arriba que 茅s a la nit de dissabte -diumenge ja veu acumulats en alguns sectors del sud de Catalunya de fins a 300-400 mm i bona part del territori Valenci脿 en acumulats de 100-150 mm, aix貌 茅s fins on arriba perqu猫 les precipitacions continuarien diumenge. Anirem seguint aquest model referent i actualitzarem en les seues eixides.

MAPA SIMBOLS METEOPOBLE, DEM脌 I DIUMENGE

El mapa que vos puc mostrar no pot ser d’altra manera i per tant vaig a intentar explicar-ho el millor possible. Aquest mapa no vol dir que estar脿 plovent i tronant a tota hora a tots els llocs. Dem脿 mati comen莽aran les tempestes intenses que agranaran de sud a nord el territori Valenci脿 i tamb茅 afectaran el sud de Catalunya i les Illes Balears, de vesprada podria remetre la pluja a la meitat sud del territori Valenci脿, per貌 la nit de dissabte i diumenge de nou agafaran for莽a les tempestes per la prov铆ncia d’Alacant i Val猫ncia. ATENCI脫!!!!, perqu猫 les precipitacions podran ser torrencials i en alguns llocs persistents i sense descartar acumulats de fins a 300/400 mm o m茅s en alguns sectors. El vent bufar脿 fort de llevant deixant molt mala mar. No descartem incl煤s la formaci贸 de tubes marines en zones del litoral Mediterrani.

Per acabar, vull recordar que a partir de dem脿 entrem en un episodi seri贸s de Gota Freda i per tant faig una recomanaci贸 especial que davant una situaci贸 de pluges intenses cal extremar totes les precaucions possibles i aplicar el sentit com煤. Vaig a tindre molta feina a partir de dem脿 i actualitzarem totes les vegades que fa莽a falta. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fen貌mens adversos

脷times 24 h.

[current_date format=禄l j禄] | [current_date format=禄F禄] | [current_date format=禄Y禄]
Fen貌mens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

M茅s previsions

Nando

M茅s vistes

Nando