Per Nando

31/08/2023

Actualització!! Tots pendents de la Gota Freda del cap de setmana ⛈️⛈️⛈️⛈️🌀🌀

Més vistes, Meteo

Destacats

ACTUALITZACIÓ 15:30 HORES

Benvinguts de nou, ens acostem a l’episodi de Gota Freda que vindrà a situar-se a l’oest peninsular i des d’allí ens propiciara un episodi de fortes precipitacions que inclús podran ser torrencials al territori Valencià. AEMET comença a treure els avisos que a mesura que avancem a l’episodi aniran muntant el seu risc a bona part del nostre territori.

AVISOS PROVISIONALS AEMET DISSABTE 🟠🟡🟠🟡

Primers avisos importants de cara a dissabte que aniran pujant quan anem arribant al temporal, però que de moment ja fiquen en avís taronja per tempestes i pluges amb ràfegues molt fortes de vent, precipitacions de fins a 50 mm en una hora i risc de pedregades al litoral sud de Catalunya, extrem nord de Castelló i l’illa d’Eivissa, també avís groc per precipitacions de més de 30 mm en una hora a la resta de Catalunya, resta de la província de Castelló i València, però el que dic, açò només és provisional i a mesura que avancen els models mesoescalars els avisos també aniran pujant.

PRIMERES TEMPESTES INTENSES DEL MODEL AROME I VENT EN SUPERFÍCIE PER A DISSABTE A MIGDIA

Comence a observar l’eixida del model Arome, un model de referència molt vàlid que ens servirà com puga anar la cosa entre dissabte i diumenge i fer els nostres avisos particulars. Atenció que fins on arriba que és dissabte a migdia ja veu eixes tempestes molt intenses per la província de Castelló i nord de València i inclús tocant zones del litoral del sud de València i la província d’Alacant. El vent de llevant començarà agafar força el dissabte amb ràfegues de fins a 50/70 km/h i començarà alterar la situació marítima.

Com veieu ens encaminem a un episodi que ens mantindrà en vil tots els dies i anirem informant puntualment a Meteopoble per anar veient la perillositat que puga anar agafant.

PREVISIÓ ESTE MATÍ.

Bon dia!!! Dijous 31 d’agost i hui acabem el mes de les vacances per excel·lència i ho fem molt pendents de la D.A.N.A que ens afectarà el proper cap de setmana i que segons els últims models que estem veient sembla que ens afectarà més de ple durant el dissabte i diumenge, però ara ho explicarem amb els seus mapes corresponents.

Mirem satèl·lit com tots els dies i no tenim massa que destacar al territori peninsular i per tant hui passarem un dia amb cel ras i temperatures en alça, les precipitacions ahir finalment van ser molt minses al nostre territori i, per tant, no anem a destacar res. Per tant oratge tranquil el que ens espera fins al pròxim dissabte on la Dana farà que comence la inestabilitat i ho farà amb gana amb tempestes molt intenses.

EVOLUCIÓ GOTA FREDA CAP DE SETMANA

EVOLUCIÓ DISSABTE.

El proper dissabte començarà a despenjar-se la Gota Freda cara la península Ibèrica i per tant és quan començarà la inestabilitat al nostre territori i en concret a tota la part oriental peninsular, serà un dia de tempestes que podran ser molt fortes des de bon matí i que sembla que les més intenses podran afectar sobretot el sud de Catalunya i el nord del territori Valencià. Com veieu al mapa l’embossament d’aire fred quedarà a l’oest peninsular i l’anticicló començarà a estirar-se cap a les Illes Britàniques.

ATENCIÓ NIT DE DISSABTE I DIUMENGE.

La nit de dissabte i diumenge l’embossament quedarà al sud-oest peninsular amb una temperatura de fins a -18 °C a uns 5000 metres d’altura, a més tindrem l’anticicló ancorat en les Illes Britàniques bombejant vent humit i càlid des de la Mediterrània i un Mar Mediterrani a una temperatura de 26-28 °C. Que vull dir en això? En això vull dir que tindrem una situació molt complicada amb els (3) ingredients necessaris perquè es puguen produir pluges torrencials arreu del territori Valencià sobretot, que és on la situació serà més propicia. Per tant, atenció a la nit de dissabte i diumenge perquè tindrem pluges persistents i localment molt intenses o torrencials i que sembla en les últimes eixides dels models, que la meitad sud del nostre territori seria la que més aigua podria acumular.

EVOLUCIÓ GOTA FREDA DILLUNS

El dilluns la Dana es mou un poc cap a l’oest i segons les últimes eixides dels models la inestabilitat aniria a menys a causa d’eixe moviment de l’aire fred i les pluges minvarien la seua intensitat, encara que podria seguir plovent sobretot al sud del territori Valencià. Cosa que anirem definint millor les pròximes actualitzacions.

L’evolució de les pluges i la seua magnitud encara és impossible saber-ho i els models mesoescalars són els que ens ajudaran un poc a fer eixes previsions un poc més detallades en apenes  unes 36 hores, açò és només un abans que he pogut fer davant aquest episodi de Dana o Gota Freda que pareix que no creuarà el Golf de Cadis i, per tant, no es compliran els seus pitjors escenaris, però això no li lleva que les pluges puguen ser molt destacables durant el cap de setmana, per tant, Meteopoble continuarà seguint la seua evolució i informant amb les successives eixides dels grans models meteorològics i com sempre dic. Seguimeeeeeeent.

Destacats
Fenòmens adversos

Útimes 24 h.

[current_date format=»l j»] | [current_date format=»F»] | [current_date format=»Y»]
Fenòmens adversos
Patrocinadors oficials Meteopoble:

Més previsions

Nando

Més vistes

Nando